Cover Ne Demektir ?
-
http://www.dailymotion.com/video/xaqyq8_piiz-vazgec-gonul_music
mesela
-
cover me var hoca koru beni demek.
-
-
Tengri bunu yazdı:
-----------------------------cover me var hoca koru beni demek.
-----------------------------evet cover me! botlarla counter oynarken tadindan yenmez mesela bu.
onun disinda hani bir isin varda sen gidemiyeceksin onun yerine seni baskasi idare edecek anlamindada yine cover me kullanilir...
-
kapak :|
magazine cover=dergi kapağı -
Tam kelime anlamı kapsamak demektir.
Dergilerin kapağında içeriğini anlatmak için kullanılır, neyi kapsadığını anlatmak için.
Cover me!. olarak kullandığımızda ''koruma ateşiyle kapsa beni'' anlamına gelir.
Bir şarkının cover'ı dediğimizde ise, yeni versiyonun eskisini kapsadığını gösterir.
Teşekkürler... :D
-
yeniden derleme
-
Cover: Kapak, kılıf vb. Bunlar; CD kapağı gibi olabilir.
Diğer bir anlamı ise eski bir POP şarkının, Rock versiyonu ile günümüzde yorumlanmasına deniyor. -
Şimdi anladığım kadarıyla bir şarkı ilk söyleyenin sesinden olunca orijinal başkası söyleyince cover mı oluyor? Ya da parçanın sözleri hariç tarzının komple değiştirilip tekrardan mikslenmesi mi? Fakat tarz olarak aynı olunca da başkası söyleyince de cover oluyor. Neyse tamam sormadım birşey. :)
-
@Caliber,
vokal hariç melodiyi birebir kopyalamak cover'dır (eski arabesk ve sanat müziği şarkılarını yorumlayanların tümü)
Değiştirerek yorumlamak aranjman'dır.Örnek (evlerinin önü boyalı direk "ibo vs öykü berk bros.)