[Çözüldü] Ne Yapsam Çözemedim. Lanet Mavi Ekran Hatası
-
Cümleten esen olsun Tarikat Ailesi.
(Eğer uzun gelirse beyaz kutucuğu ve son kalın yazıyı okumanız yeterli)
1-2 Ay oluyor kyk kredisinin çıkmasını fırsat bilip taksitle Monster Abra A5 v5.3 aldım. Ürün çok iyi memnunum fakat son günlerde çıldırttı.
(i7 skylake 6. Nesil, Nvidia GTX 960M ekran kartı, Windows 10 64bit, Ürün detay bilgileri işlemci vs: http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V5-3.html#.Vt85JpyLShc )
Soruna geçmeden önce bazı şeyleri söylemek istiyorum. Garantiye göndermek istemiyorum bu bana 2 hafta (enaz) kayba mal olacak. Donanımsal bir durum değil bence.
Sorun ise şu. Ekran kartı ile ilgili herhangi birşey yapınca (nvidia denetim masasını açıp alta indirip chrome açınca, cs:go açıp alta indirip skype açınca vs. veya herhangi bir oyun açılırken belli olmuyor) mavi ekran hatası alıyorum.
030816-23171-01.dmp 8.03.2016 22:35:21 DRIVER_POWER_STATE_FAILURE 0x0000009f 00000000`00000003 ffffe000`299ef060 ffffd000`bde9c890 ffffe000`2ea5b010 ntoskrnl.exentoskrnl.exe+142450x64ntoskrnl.exe+142450C:\Windows\Minidump\030816-23171-01.dmp81510586842.2768.03.2016 22:37:47Defalarca sıfırdan ekran kartı driverını silip güncelledim, kendi cdsi olsun official site olsun. Güncellemelerini dikkatlice kurdum. Windows 10 güncellemelerini sık sık denetliyorum. Fakat yine de düzelmedi.
Ta ki bugün tekrar deneyinceye kadar hep ekran kartına odaklanmıştım. Fakat bugün hata vermeden evvel hissedip görev yöneticisini açabildim. "Sistem ve Sıkıştırılmış Bellek" isminde bir işlem; diski de cpu'yu da dibine kadar sömürüyordu. Sonra malum hatayı aldım. İnternette araştırma yaptım kısaca fakat pek kayda değer birşey bulamadım. Olayın Windows ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Ben teknolojiyi takip etmeyeli oyunlar da programlar da acayip büyük gblara ulaşmışlar doğrusu formata da gözüm yemiyor :) (benim bildiğim en büyük boyutlu oyun çift katman dvd olur sonrası yok bende maalesef :))
Fakat yine de yazayım yapmam gereken, mantıksız bulduğum için yapmadığım 2-3 seçenek var
1-) Format atmak
2-) Sürüm düşürmek (windows 8.1, 8, 7 artık ne olursa)
Bu arada belirteyim UEFI zıkkımı nedir bilmediğim için flash diskten normal kurulum yaptım. 3. seçenek de uefi olarak yüklemek var.
Bunlar çok absürt çözüm gibi geliyor.
Sizce işin içine garantiyi katmadan, donanıma el sürmeden, garantiden çıkartmadan ne yapabilirim?
edit: sonuç olarak pazartesi günü bilgisayarı garantiye gönderme kararı aldım ne yapsam yine çözülmedi. Muhtemelen donanımsal. Herkese teşekkür ederim..
dip edit: SORUN ÇÖZÜLDÜ. BIOS güncellemesiyle beraber sıfırdan kurulum yaptım driverları yükledim hata kalmadı.
by_Tet tarafından 15/Mar/16 13:54 tarihinde düzenlenmiştir -
sorunun kesinlikle w10'da olduğunu düşünüyorum aynısı 1 ay kadar önce başıma geldi w8.1 olan işletim sistemini w10 olarak guncelledim ( orj olmayan isoyla) oyun oynarken driver yuklerken saçma sapan mavi ekran almaya başladım sıfırdan w8.1 kurdum sıkıntısız devam.
-
Win 10 a yükseltme mi yaptın yoksa sıfır kurulum mu
-
Tayga bunu yazdı
Win 10 a yükseltme mi yaptın yoksa sıfır kurulum mu
Sıfır kurulum raw üstüne. Microsoftun sitesinden indirip flash diskle attım. Kms ile aktifleştirdim.
-
hocam ben de yazın monster abra a4 v4 modelini aldım.windows 8.1 pro kurdum hiç bi sıkıntı yaşamadım şu ana kadar..geçen gün cs:go da oyun kapandı ama çok nadir yani.
-
Schwarz bunu yazdı
sorunun kesinlikle w10'da olduğunu düşünüyorum aynısı 1 ay kadar önce başıma geldi w8.1 olan işletim sistemini w10 olarak guncelledim ( orj olmayan isoyla) oyun oynarken driver yuklerken saçma sapan mavi ekran almaya başladım sıfırdan w8.1 kurdum sıkıntısız devam.
Bunu yazdım bi kenara hocam. Ama formata bulaşmadan bir çözüme ulaşmak için uğraşacağım biraz daha sağolasın.
@metaman hocam zaten monsterla alakalı olduğunu sanmıyorum. Olsa daha iyi ekran durduk yere pembeleşmişti ekranı değiştiler sorun düzeldi. Hiç nasıl olur demediler aradılar vs. Ama şimdi göndersem muhtemelen format atıp güncelleme yapıp gönderirler
-
Hocam bluescreenview programını indirip minidumpdaki hataları incelemeni tavsiye ederim.Çıkan sonuçlara göre daha rahat çözüm üretilir. Yada daha kolayı microsoft desteğe yazarsan sana yardımcı olacaklardır. Yazarken şu formatta yazarsan daha kolay çözüme ulaştırırlar.
Bug Check String : DRIVER_POWER_STATE_FAILURE
Bug Check Code : 0x0000009f
Parameter 1 : 00000000`00000003
Parameter 2 : ffffe000`299ef060
Parameter 3 : ffffd000`bde9c890
Parameter 4 : ffffe000`2ea5b010
Caused By Driver : ntoskrnl.exe
Caused By Address : ntoskrnl.exe+142450x64ntoskrnl.exe+142450 -
ntoskrnl.exe
hocam memory leak sebebiyet veren bir malware olduğu yazılmış
combofix veya herhangi bir malware remover la denesene bir
-
Bir süredir var diyorsun bu yüzden çözüm olarka yazamayacağım ama nvidianın son çıkan driverları aşırı sıkıntılı. Özellikle w10 da mavi ekran hatası ve bilgisayarın ekran kartını hiç görmemesine neden olabiliyor. Olurda windowsu temiz kurulum yaparsan nvidianın bir önceki driverını yükle. Belki sorunu çözmüş olursun ama bu driver yüzünden devam ediyor sanarsın filan aklında bulunsun.
-
http://mikemstech.blogspot.com.tr/2011/11/how-to-troubleshoot-0x9f.html
minidump alıp sorunun tam olarak neyden kaynaklandığına baksak?
-
KAAMOS bunu yazdı
http://mikemstech.blogspot.com.tr/2011/11/how-to-troubleshoot-0x9f.html
minidump alıp sorunun tam olarak neyden kaynaklandığına baksak?
Hem up olsun hem de beyaz kutucuktaki minidump hocam zaten başka şekilde mi paylaşılıyor bilmiyorum