folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çözümsüz Bir Şekil Problemi

Çözümsüz Bir Şekil Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

itfaiyeciTBT bunu yazdı:
    -----------------------------

doğruları kesmeyecek deniliyor, x'leri kesebilir. kırmızı çizgiyi birinci x'den geçirip ikinci x'e ulaştırabilirsin.

zaten bizim memlekette bu tür soruların hep böyle saçma çözümleri olur o yüzden çözmek için zaman harcamıyoruz çoğu saman kesin saçma sapan birşey çıkacak diye. aklıma elini kaldırmadan bir daire ve içine bir nokta çizme sorusu geldi :D

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

SerYolcu bunu yazdı:

Ben aklıma geldikçe bu soruyu çözmeye çalışırım...

Bu sorunun çözümü yok...

2 boyutlu düzlemde yok...

3 boyutluyu bilemem :)

2 boyutluda bir noktadan bir noktaya bağlantı çizgilerinin doğru olduğunu kabul edersek çözümü yok...

Ama 3 Boyutluda var... Hemde iki farklı noktanın aynı düzlemde olmaması kaidesi ile sonsuz kez cevabı var... Yani 3 boyutun sadece bir düzlemini var sayarsak ve bu düzleme + şeklinde 4 nokta koyarsak "+" nın her köşesi bir nokta olursa karşılıklı iki nokta konumunda kesişim olacağından olamaz... Mesela X düzlemi sabit dersek cevabı olmaz. Neden? Çünkü bir düzlemin sabit olması yine olayı 2 boyutluya çevirir.

Ya değilse 3 boyutta bir noktanın üzerinden geçen doğru sayısı sonsuzdur...

Motor su kaynattı |:P    Ah ülen manyetik teori, yaktın beni aq XD

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

AMpul bunu yazdı:

itfaiyeciTBT bunu yazdı:

doğruları kesmeyecek deniliyor, x'leri kesebilir. kırmızı çizgiyi birinci x'den geçirip ikinci x'e ulaştırabilirsin.

zaten bizim memlekette bu tür soruların hep böyle saçma çözümleri olur o yüzden çözmek için zaman harcamıyoruz çoğu saman kesin saçma sapan birşey çıkacak diye. aklıma elini kaldırmadan bir daire ve içine bir nokta çizme sorusu geldi :D

nesi saçma la :D adam seni çizgileri kesmeyecek diyerek şartlamaya çalışıyor sanki resimdeki hiçbir şeyi kesmeyecekmiş gibi düşünmeye zorluyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

itfaiyeciTBT bunu yazdı:

AMpul bunu yazdı:

itfaiyeciTBT bunu yazdı:

nesi saçma la :D adam seni çizgileri kesmeyecek diyerek şartlamaya çalışıyor sanki resimdeki hiçbir şeyi kesmeyecekmiş gibi düşünmeye zorluyor.

hocam saçma çünkü soruyu sorduğu zaman senin soruyu tam olarak %100 anlaman ve ona göre düşünmen gerekir, bu tür kaçamak cevaplar sadece insanı düşünmekten soğutur. diğer ülkelerde insanlar bu tür bir problem için saatlerce düşünürken bizim Türk milleti pratik zekalı olduğu için böyle saçma cevaplara yöneliyor, X bacaklarını açarsa götdeliğinden girerek geçebilir bla bla. Yani sorunun orijinali ile alakası yok.

Bilmiyorm sadece bana mı oluyor ama bu tür saçma sapan cevaplar beni düşünmekten soğutuyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

kurtarmazmı bu ki bildiğim kadarı ile bu sorada şekil vermemen gerekir :( gösterdiğin şekilde çözümü yok sanırım 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

AMpul bunu yazdı:

hocam saçma çünkü soruyu sorduğu zaman senin soruyu tam olarak %100 anlaman ve ona göre düşünmen gerekir, bu tür kaçamak cevaplar sadece insanı düşünmekten soğutur. diğer ülkelerde insanlar bu tür bir problem için saatlerce düşünürken bizim Türk milleti pratik zekalı olduğu için böyle saçma cevaplara yöneliyor, X bacaklarını açarsa götdeliğinden girerek geçebilir bla bla. Yani sorunun orijinali ile alakası yok.

Bilmiyorm sadece bana mı oluyor ama bu tür saçma sapan cevaplar beni düşünmekten soğutuyor.

dediğine ben de katılıyorum. bazen arkadaşlar soruyor saçma bi cevap çıkacak diye hiç kasmıyorum bile ama benim dediğime de kulak ver. adam seni, sen anlamadan resmen şartlıyor. bunun gelişmişi sen anlamadan sana istediğini yaptırmak olur. illuminati terk. :|

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

itfaiyeciTBT bunu yazdı:

AMpul bunu yazdı:

dediğine ben de katılıyorum. bazen arkadaşlar soruyor saçma bi cevap çıkacak diye hiç kasmıyorum bile ama benim dediğime de kulak ver. adam seni, sen anlamadan resmen şartlıyor. bunun gelişmişi sen anlamadan sana istediğini yaptırmak olur. illuminati terk. :|

:D hocam zaten çözüm değildir demiyorum, sadece saçma olduğunu iddaa ediyorum, gerçekten sorulmak istenen şey o değilse, üzerinde saatlerce düşünüpte böyle saçma bir cevap çıktığında harcadığın vakitten dolayı sinirlenmez misin. en iyisi hiç okumamak bu tarz soruları.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

:D assdfghjklşi

üstad büyüksün. :)

wert bunu yazdı:

kurtarmazmı bu ki bildiğim kadarı ile bu sorada şekil vermemen gerekir :( gösterdiğin şekilde çözümü yok sanırım 

vatandaşa kafam girsin!..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

TheRaBBiT bunu yazdı:

Hocam ilk okulda hep sorardık rulo halinde yapıp çöz. Hahahah çok komik derdik geçerdik...

haha bizde de aynıı

memento mori.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

HeadBanger bunu yazdı:

pirax bunu yazdı:
    HeadBanger bunu yazdı:

pirax bunu yazdı:
    hocam güzel güzel çözdüm çizdim pmden attım linki, saygılar hadi bakalım, sıradaki şifre gelsin :D

şimdi bunun keyfi ile yak bi cigara dimi :D hey gidi hey

öyle aniden yazınca tırstım sigara içiyordum töbe töbe, patlat bakalım bitane, ben ikram ediyorum, herkese sigara vermem kolay kolay :D edit: 6,5 tl la :/

yok sen iç hem 6,5 lira ayda 190 lira eder içmemek en güzeli yılda 60 bin lira ediyor :|

yasin matematiğini sikiyim be :D 190x12= nasıl 60bin eder :D

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
Toplam Hit: 6675 Toplam Mesaj: 44