CPU Konusunda Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Erkek

Arkadaşlar Merhaba,

Ofiste ağırlıklı 3d ve grafik işleri için yeni bir pc almam lazım.. 

Anakart ve ekran kartı konusunda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..  Fiyat / performans yapmaya çalışıyorum..

Ana kartlar olarak önerilenler:  Yada sizin önerileriniz varsa sevinirim...
    i7 8700k
    R7 2700x ( AMD'ye ön yargılıyım)
    i7 9700K
    i7 7820X

Ekran kartı olarakta: gtx 1070 Ti düşünüyorum..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutrakan_d
    tutrakan_d's avatar
    Erkek

Merhaba,

Ağırlıklı 3d için kullanıyorum bilgisayarı. (Unity,Blender, Gimp vs.)

Bende Amd ye karşı önyargılıydım ama ryzen 1700x aldım gayet memnunum. (8 core 16 thread) (Render gerektiği durumlarda overclock ediyorum 4.2ghz ta filan calisiyor gorev yoneticisinde gorunen bu en azindan , normalde overclock kapalidir cunku bu su sogutma fanlari cok ses cikartiyor. :) )

Cpu kendini Unityde lightmap alirken belli ediyor.Alacağın işlemcilerin cinebench puanlarına bakmanı tavsiye ederim render filan için kullanacaksan.

Bu arada1050 2gb ekran kartım var yetiyor. Kastığını hissetmedim.

Bu arada sistemi çok fazla oyun oynayan biri degilim oyunlar icin bisey diyemeyecegim.

Intelin single thread konusunda bi artısı var diyorlar amd ye göre de benim duyduğum kişisel olarak ta tespit ettiğim render konusuysa olay amd iyidir (çekirdek sayısı fazla olduğundan).

Anakart olarak asus crosshair vi hero kullanıyorum. Anakartta ilk aldığımda ışıklandırma vardı sonra çalışmaz oldu. Bi daha kasa toparlarsam asus dışındaki anakartları daha çok araştırır ona göre karar verirdim. Şu anda anakartım servislik ama gönderemiyorum zaman yok. Bu arada m2 ssd restart edince sistemi açmıyor illaki kapatıp açacaksın. Herhalde bu kronik birşey değildir Asus filan niyetlendiysen bunları bi göz önünde bulundurursun. Over clock etmiş elemanların cinebench testi yaptıkları videolardan overclocka dayanıklı dolayısıyla yüke dayanıklı donanım listesi çıkartılabilir.

Ben alırken çok irdelememiştim. Tavsiyemdir iyi irdelemek lazım bilhassa anakart için.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Erkek
    tutrakan_d bunu yazdı

Merhaba,

Ağırlıklı 3d için kullanıyorum bilgisayarı. (Unity,Blender, Gimp vs.)

Bende Amd ye karşı önyargılıydım ama ryzen 1700x aldım gayet memnunum. (8 core 16 thread) (Render gerektiği durumlarda overclock ediyorum 4.2ghz ta filan calisiyor gorev yoneticisinde gorunen bu en azindan , normalde overclock kapalidir cunku bu su sogutma fanlari cok ses cikartiyor. :) )

Cpu kendini Unityde lightmap alirken belli ediyor.Alacağın işlemcilerin cinebench puanlarına bakmanı tavsiye ederim render filan için kullanacaksan.

Bu arada1050 2gb ekran kartım var yetiyor. Kastığını hissetmedim.

Bu arada sistemi çok fazla oyun oynayan biri degilim oyunlar icin bisey diyemeyecegim.

Intelin single thread konusunda bi artısı var diyorlar amd ye göre de benim duyduğum kişisel olarak ta tespit ettiğim render konusuysa olay amd iyidir (çekirdek sayısı fazla olduğundan).

Anakart olarak asus crosshair vi hero kullanıyorum. Anakartta ilk aldığımda ışıklandırma vardı sonra çalışmaz oldu. Bi daha kasa toparlarsam asus dışındaki anakartları daha çok araştırır ona göre karar verirdim. Şu anda anakartım servislik ama gönderemiyorum zaman yok. Bu arada m2 ssd restart edince sistemi açmıyor illaki kapatıp açacaksın. Herhalde bu kronik birşey değildir Asus filan niyetlendiysen bunları bi göz önünde bulundurursun. Over clock etmiş elemanların cinebench testi yaptıkları videolardan overclocka dayanıklı dolayısıyla yüke dayanıklı donanım listesi çıkartılabilir.

Ben alırken çok irdelememiştim. Tavsiyemdir iyi irdelemek lazım bilhassa anakart için.

Eyvallah Hocam.. Çok teşekkürler zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stifler
    Stifler's avatar
    Erkek

3D ve grafik işleri için kesinlikle Ryzen serisi alınması taraftarıyım. Fakat ilk nesil ryzen serilerinde ram uyumsuzluğu var gibi. Bu nedenle uyumsuzluk sorunu aşılmış ikinci nesile yönelmeni ve İşlemci olarak 2700x tavsiye ederim.

3 Hafta önce Sigara Öldürüyor diye okudum, sigarayı bıraktım. 2 hafta önce Alkol Öldürüyor diye okudum, Alkolü bıraktım. Geçenlerde Aşırı Seks öldürüyor diye okudum, okumayı bıraktım..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

3d için kulanacaksan hocam iş istasyonu al ekran kartıda gücün varsa TESLA koy

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

amd pek kullandım söylenemez ama

benchmark sonuçlarında intel hep önde gözüküyor

tavsiyem listenin yukarısından başla 

bütçeni uygun olanı incele

(soketin yeni soket olmasına dikkat etmen faydalı olabilir bir kaç sene sonra işlemci değiştirmek istersen ana kartta değiştirme diye)

çalışma için ayrı render için ayrı pc düşünürsen

ben 2 sene önce 4770k - gtx680 bilgisayar yanına render için şöyle bişey düşünmüştüm 

sonra masrafa gerek olmadığını düşündüm

2x xeon E5 2670 (tanesi 80 dolar dolar 3-3.5 gibiydi) olan bir render makinesi

bayağı kafa patlattım ama ana kart tuzlu geldi vazgeçtim

http://cbscores.com/

http://www.nextlimit.com/maxwell/resources-benchwell/

https://corona-renderer.com/benchmark/results

https://benchmark.chaosgroup.com/cpu

https://render.otoy.com/octanebench/results.php?sort_by=avg&singleGPU=1

wert tarafından 27/Kas/18 14:17 tarihinde düzenlenmiştir

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    Mycity bunu yazdı

3d için kulanacaksan hocam iş istasyonu al ekran kartıda gücün varsa TESLA koy

tesla kullanırsa görüntü alamaz müdür (çünkü üstünde port yok)

tesla sadece gpu computing kartı

iklim modelleri-yapay zeka-astronomik modeller-atom ve molekül hareketleri vb hesaplamar için

youtube da karşılaştırma videoların çoğunda

gpu renderda geforce serisinin tesla serisinden daha hızlı sonuç verdiğini görürsün

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Erkek
    Stifler bunu yazdı

3D ve grafik işleri için kesinlikle Ryzen serisi alınması taraftarıyım. Fakat ilk nesil ryzen serilerinde ram uyumsuzluğu var gibi. Bu nedenle uyumsuzluk sorunu aşılmış ikinci nesile yönelmeni ve İşlemci olarak 2700x tavsiye ederim.

Hocam AMD serilerindeki ram uyumsuzluğuyla ilgili bazı konulara bende rastladım.. r7 2700x bu konuda daha sağlıklı sanırım.. Tavsiye etmişiniz.. 

Peki ekran kartı olarak Asus gtx 1070 Ti tavsiye edermisiniz bu işlemci için..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stifler
    Stifler's avatar
    Erkek

1070 Ti gayet iyi bi ekran kartı, paramız olsa da 1080Ti alabilsek :) 2700X almaya karar verirseniz anakartınızın uyumlu ramlarınden seçmeye özen gösterin.

Stifler tarafından 27/Kas/18 17:28 tarihinde düzenlenmiştir

3 Hafta önce Sigara Öldürüyor diye okudum, sigarayı bıraktım. 2 hafta önce Alkol Öldürüyor diye okudum, Alkolü bıraktım. Geçenlerde Aşırı Seks öldürüyor diye okudum, okumayı bıraktım..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TurkForces
    TurkForces's avatar
    Erkek

hocam 1080 varken 1070ti yi boşver :) gel bendeki 1080 i satayım sana :D

bu arada elimde kasa da mevcut. 

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-asus-gaming-gtx1060-amd-ryzen-1700-16gb-ram-256-ssd-1tb-hdd-624183226/detay/

incele istersen

Digital Marketing Manager / Health Tourism
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    McM bunu yazdı

Arkadaşlar Merhaba,

Ofiste ağırlıklı 3d ve grafik işleri için yeni bir pc almam lazım.. 

Anakart ve ekran kartı konusunda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..  Fiyat / performans yapmaya çalışıyorum..

Ana kartlar olarak önerilenler:  Yada sizin önerileriniz varsa sevinirim...
    i7 8700k
    R7 2700x ( AMD'ye ön yargılıyım)
    i7 9700K
    i7 7820X

Ekran kartı olarakta: gtx 1070 Ti düşünüyorum..

Selamlar.
    Bütçe belirtmediğinden dolayı senin için f/p olur mu bilmiyorum ancak büyük ihtimal ile zaten şirkete gider olarak göstereceğin için ve bu bilgisayar ağır yük altında çalışacağından dolayı, komponent kalitesini çok düşürmemen gerekir ki, yarın öbür gün tam işin ortasında yedek almamışken, çat diye bütün çalışman bir kerede bo. olmasın.
    3D ve Grafik işleri için RAM kapasitesinin en az 16Gb olması gerektiğini söylememe gerek yok, ama 16Gb yerine 32Gb olsa daha iyi mi olur, bilgisayar dünyasının Atasözünü söyleyerek konuyu özetleyeyeyim. Atı yem, Bilgisayarı Ram Coşturur.

Anakart : Asus PRIME X470-PRO ( Bu anakartı önermemin nedenlerinden biri de hem NVIDIA 2-Way SLI, hemde AMD CrossFireX desteklemesi)

İşlemci   : AMD Ryzen™ 7 2700X Boost Clock 4.3GHz
     8 Cores 16 Threads

SSD        : Böyle bir sisteme normal Ssd zaten olmaz, birde M.2 NVMe SSD ekledin mi harika olur, Samsung M.2 NVMe SSD yakışır

Ram       : 16Gb veya 32Gb En az DDR4 2933MHz, Bu arada anakart 2. nesil Ryzen işlemciler ile birlikte, 64GB DDR4 3600Mhz destekliyor, Ram marka ve modeli satın almaya karar verildikten sonra Ram Destek Listesinden bakılacak, ancak genel geçer uyumlu markalar CORSAIR - G.SKILL - Crucial  ve diğerleri olarak sıralanıyor.

Ekran Kartı : Ekran kartı olarak Gtx 1070 Ti söylemişsin ancak çalışacağın programlar bu kart ile uyumlu mu bakmak gerekir, tam olarak program ismi verirsen olarak detaylı şekilde bakarım.

Psu         : 650Watt 80 Plus ve en az Bronze olmalı, piyasadaki ucuz psu,lar zaten olmaz.

Kasa       : Arzu ve keyfe kalmış, ancak çok küçük olmaması ve havalandırması iyi olması gerekiyor.

Genel olarak böyle, tüm parçalar için artı-eksi konuşulur düzenleme yapılır, sen yeterki bütçeni belirt. ;)

Toplam Hit: 2364 Toplam Mesaj: 17
anakart işlemci cpu