CPU Konusunda Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Erkek
    Jubei bunu yazdı
    McM bunu yazdı

Arkadaşlar Merhaba,

Ofiste ağırlıklı 3d ve grafik işleri için yeni bir pc almam lazım.. 

Anakart ve ekran kartı konusunda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..  Fiyat / performans yapmaya çalışıyorum..

Ana kartlar olarak önerilenler:  Yada sizin önerileriniz varsa sevinirim...
    i7 8700k
    R7 2700x ( AMD'ye ön yargılıyım)
    i7 9700K
    i7 7820X

Ekran kartı olarakta: gtx 1070 Ti düşünüyorum..

Selamlar.
    Bütçe belirtmediğinden dolayı senin için f/p olur mu bilmiyorum ancak büyük ihtimal ile zaten şirkete gider olarak göstereceğin için ve bu bilgisayar ağır yük altında çalışacağından dolayı, komponent kalitesini çok düşürmemen gerekir ki, yarın öbür gün tam işin ortasında yedek almamışken, çat diye bütün çalışman bir kerede bo. olmasın.
    3D ve Grafik işleri için RAM kapasitesinin en az 16Gb olması gerektiğini söylememe gerek yok, ama 16Gb yerine 32Gb olsa daha iyi mi olur, bilgisayar dünyasının Atasözünü söyleyerek konuyu özetleyeyeyim. Atı yem, Bilgisayarı Ram Coşturur.

Anakart : Asus PRIME X470-PRO ( Bu anakartı önermemin nedenlerinden biri de hem NVIDIA 2-Way SLI, hemde AMD CrossFireX desteklemesi)

İşlemci   : AMD Ryzen™ 7 2700X Boost Clock 4.3GHz
     8 Cores 16 Threads

SSD        : Böyle bir sisteme normal Ssd zaten olmaz, birde M.2 NVMe SSD ekledin mi harika olur, Samsung M.2 NVMe SSD yakışır

Ram       : 16Gb veya 32Gb En az DDR4 2933MHz, Bu arada anakart 2. nesil Ryzen işlemciler ile birlikte, 64GB DDR4 3600Mhz destekliyor, Ram marka ve modeli satın almaya karar verildikten sonra Ram Destek Listesinden bakılacak, ancak genel geçer uyumlu markalar CORSAIR - G.SKILL - Crucial  ve diğerleri olarak sıralanıyor.

Ekran Kartı : Ekran kartı olarak Gtx 1070 Ti söylemişsin ancak çalışacağın programlar bu kart ile uyumlu mu bakmak gerekir, tam olarak program ismi verirsen olarak detaylı şekilde bakarım.

Psu         : 650Watt 80 Plus ve en az Bronze olmalı, piyasadaki ucuz psu,lar zaten olmaz.

Kasa       : Arzu ve keyfe kalmış, ancak çok küçük olmaması ve havalandırması iyi olması gerekiyor.

Genel olarak böyle, tüm parçalar için artı-eksi konuşulur düzenleme yapılır, sen yeterki bütçeni belirt. ;)

Hocam ilginiz için çok teşekkürler.. Aynen şirket için alıcam.. Ram olarak 64gb ram olucak.. Şu andaki mevcut Pc'imdeki DDR4 ramleri kullanmayı düşünüyorum.. Ağırlıklı olarak 3dsmax ve Corona Render için kullanılıcak.. Arada fix autocad - sketchup fln ama 3dsmax lokomotif olucak... 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    McM bunu yazdı
    Jubei bunu yazdı
    McM bunu yazdı

Arkadaşlar Merhaba,

Anakart ve ekran kartı konusunda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..  Fiyat / performans yapmaya çalışıyorum..

i7 8700k
    i7 9700K
    i7 7820X

Selamlar.
    Bütçe belirtmediğinden dolayı senin için f/p olur mu bilmiyorum ancak büyük ihtimal ile zaten şirkete gider olarak göstereceğin için ve bu bilgisayar ağır yük altında çalışacağından dolayı, komponent kalitesini çok düşürmemen gerekir ki, yarın öbür gün tam işin ortasında yedek almamışken, çat diye bütün çalışman bir kerede bo. olmasın.
    3D ve Grafik işleri için RAM kapasitesinin en az 16Gb olması gerektiğini söylememe gerek yok, ama 16Gb yerine 32Gb olsa daha iyi mi olur, bilgisayar dünyasının Atasözünü söyleyerek konuyu özetleyeyeyim. Atı yem, Bilgisayarı Ram Coşturur.

Anakart : Asus PRIME X470-PRO ( Bu anakartı önermemin nedenlerinden biri de hem NVIDIA 2-Way SLI, hemde AMD CrossFireX desteklemesi)

8 Cores 16 Threads

SSD        : Böyle bir sisteme normal Ssd zaten olmaz, birde M.2 NVMe SSD ekledin mi harika olur, Samsung M.2 NVMe SSD yakışır

Ram       : 16Gb veya 32Gb En az DDR4 2933MHz, Bu arada anakart 2. nesil Ryzen işlemciler ile birlikte, 64GB DDR4 3600Mhz destekliyor, Ram marka ve modeli satın almaya karar verildikten sonra Ram Destek Listesinden bakılacak, ancak genel geçer uyumlu markalar CORSAIR - G.SKILL - Crucial  ve diğerleri olarak sıralanıyor.

Ekran Kartı : Ekran kartı olarak Gtx 1070 Ti söylemişsin ancak çalışacağın programlar bu kart ile uyumlu mu bakmak gerekir, tam olarak program ismi verirsen olarak detaylı şekilde bakarım.

Psu         : 650Watt 80 Plus ve en az Bronze olmalı, piyasadaki ucuz psu,lar zaten olmaz.

Kasa       : Arzu ve keyfe kalmış, ancak çok küçük olmaması ve havalandırması iyi olması gerekiyor.

Genel olarak böyle, tüm parçalar için artı-eksi konuşulur düzenleme yapılır, sen yeterki bütçeni belirt. ;)

Hocam ilginiz için çok teşekkürler.. Aynen şirket için alıcam.. Ram olarak 64gb ram olucak.. Şu andaki mevcut Pc'imdeki DDR4 ramleri kullanmayı düşünüyorum.. Ağırlıklı olarak 3dsmax ve Corona Render için kullanılıcak.. Arada fix autocad - sketchup fln ama 3dsmax lokomotif olucak... 

Bu özellikler bize uzak :) çok para.. Güle güle kullan hocam.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Erkek

Saolun hocam ama biraz mecburiyetten iş yapıyoruz ... Güçlü pcler olması gerekiyor yoksa ağlatıyor sahnelerin büyüklüğü...  Bu tarz 5 tane pc eskitmişimdir.. Daha 1 kere oyun kurup oynamak nasip olmadı :(

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

temiz 2.el bir quadro tak..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    McM bunu yazdı
    Jubei bunu yazdı
    McM bunu yazdı

Arkadaşlar Merhaba,

i7 8700k
    i7 9700K
    i7 7820X

Selamlar.

8 Cores 16 Threads

Ryzen 7 2700X almaya karar verirsen, şu an bilgisayarında kullandığın RAM,lerin tam olarak marka-model ve seri numarası lazım ki anakart uyumlu mu kontrol edelim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

https://www.anandtech.com/show/12625/amd-second-generation-ryzen-7-2700x-2700-ryzen-5-2600x-2600/10

Burayı okursan iyi olur, böylece kafanda az çok hangi işlemciyi almak istediğin şekillenir.

Toplam Hit: 2365 Toplam Mesaj: 17
anakart işlemci cpu