Crowdstrike Vakası
-
Toolbrowser bunu yazdı
Crowdstrike Başkanı ve CEO’su George Kurtz’un ben anasini belleyim..bu pic yuzinden bilgisayarim 5 yil once mavi ekran hatasi verdi 250 gb ssd aldim cope attim 3 tane 500 gb hdd cope attim her windows 10 formatindan hemen yarim saat sonrasinda mavi ekran uyarisi aldim. Laptopuda cope attim. Fidye virusu yer gibi mavi ekran hatasi aliyordu sistem
GNU / Linux kullan :)
-
HanDSomE bunu yazdı
hacıabi sccm tarzı programı olanlar tek komutla halleder. olmayanlarda bir .bat ile domain admin ile cmd açıp excel listesi üzerinden serverlerdaki o dosyaları silebilirler. Neden tek tek uğraşıyorsunuz ki?
Bilgisayar acilmiyor, domain, guest, local admin neyle girersen gir acilista mavi ekran veriyor.
Tek cözümü bilgisayar/sunucu basina gidip güvenli modda, msdos vs den acip o crowdstrike dosyasini silmek veya disable etmek.
Baska cözümü yok.
-
yolbulucu bunu yazdıLaNCeLoT bunu yazdı
Yolbulucu
Teknoloji konusunda tam bir NEWS rss feed gibiydi, ama banlandı güncelden bilgi alamıyoz
asdfas nalaka la
neyse mevzuyu açıklayayım :
yemenliler tel avive kadar dronları soktu. sonra gökten gavurların leaflet dediği kapıya bırakılan kebapçı menüsü gibi olan kağıtlar bıraktılar.
"tel avivi terkedin burayı savaş alanı yapıcaz" dediler.
aynı gün bu crowdstrike dalgası oldu. bütün uçuşlar durdu ve insanlar tel avivi terkedemedi
ya amk yahudisi nası yapmışsa google da bile bulamıyorum :D tiktokta bölgeden insanların videoları var.
1-2 tane amerikalı var takip ettiğim, birinin kardeşi gazada, 1-2 tane israilde yaşayan amerikalı var. tiktokta tekrar denk gelirsem görsel atarım.
tel aviv de şehirden ziyade askeri üs dolu bi yermiş, bu üslerin etrafında şehirleri kurmuş adamlar. şehir ve içinde kışla var gibi değil de "kışlanın etrafında evler var" tarzı bi yermiş
tiktok ta olmasa yavudinin oyununu öğrenemicez.
zaten beni dün forumdan banlayan da bu yavudi lobisi. underzeroyu maşa etmişler kendilerine. under da farkında değil
tam forumda devrim falan konuşuyoduk bi anda zalimadam vs mikrobit mevzusu geldi. bunun suni gündem olduğunu anlamak için kahin olmaya gerek yok zaten
Haci senin gazzede, abd de tanidigin arkadaslarin var ama bana bilgi daha üst yerlerden geliyor.
Dünyayi yöneten 3 aile varya hani. Onlardan aldim emri "Yolbulucu'yu banla yoksa yillardir sürdürdügümüz gizli operasyonu acik edecek" dedi.
Banlamayacaktim ama güzel para verdiler (:
Beraber ezeriz.
-
yazan oldu mu bilmiyorum, bu kuntz daha önce ( 10+ yıl ) mcafee cto su iken aynı mevzu patlıyor xp lerde aynısı oluyor mal intele satılıyor bu da gidip crowdstrike ı kuruyor ve yine aynı mevzu patlıyor. [yutubır Can diye biri var o anlatıyordu geçen, kel siberci bi reyiz, güzel adamdır]
-
bu bence bir gözdağı vermekti.
-
Dünyayı ele geçirme hedefi olup dünyayı batıran firmaya ne denir? Komedi aq.
-
Kurumsal firmaların, kurumsal verilerin döndüğü sunucularına, sözde güvenlik amacıyla, makinenin her alanına erişim hakkı olan bir driver yazılımı yükleyip bir gün boyunca bütün kurumsal faliyetlerini durdurması?!!?! Birde bunu global çapta firmaların yapması. O sunuculara birşey kurulmasa sadece windows defender olsa ve virüsler bulaşsa bu kadarı bile yaşanmazdı!
Herkesin aldığı önlem bazen herkesin bıraktığı bir açığa dönüşebiliyor.
Özellikle güvenlik yazılımlarının sözde xxx sertifikaları ile bir kaç firmanın tekelinde olması ayrı saçmalık.
DrKill tarafından 24/Tem/24 02:14 tarihinde düzenlenmiştir