Crysis Ve 3D Analyzer (Gforce - Ati Almak Falan Hikaye Sanirim??)
-
simdi crysis delisi olan cogumuz oyunun dx10 tabanli calistigini ve sadece DX10 uyumlu kartlarla calistigini biliyoruz bunların support listesindede yazdigi gibi Nvidia GForce ve Atinin bazi üst modelleri oldugunu biliyoruz.. kimi 512 lik ama bu markalar arasinda yer almayan kartlarin bile bu oyunu sadece
Unsupported video card! uyarisiyla acmadigini biliyoruz..Oyunu yüklerken donanimdan özellikle ekran kartindan pek umudum yoktu ama
benim donanimlar Asus un F3FCore Duo 1.9 Ghz
Intel 945 GMI paylasimli ekran karti (toplam bellek 256) DX 10 falan kurulu zaten oyunda kuruyor..
1GB DDR2 Ram
Win Vista
neyse oyunu kurdum haliyle bahsettigim uyariyi verdi.. ancak bi süre sora 3d analyzer programini bi kac ayar yapip denedim.. Menüsünü bile bu donanimla göremessin dedikleri oyun harbici calisti..tabi grafikleri performansi pek tatmin edici degil.. hatta baya bide donuyor.. donma olayida RAM imin vista ve bu oyunu beraber kullanmamdaki yetersizligine bagliyorum cünkü zaten masaüstüde 500 den fazlasini Vista yiyor.. oyunda vistayla beraber min 1.5 istiyor zaten..
XP kurup denicem bide.. ama F3F in XP driverlarini netten toplamaya eriniyorum CD de paso Vista Driver var..
simdi madem oyun aciliyor ne gerek var yok geforce bilmem ne halta ne gerek var..?
daha önce bu yöntemi deneyen yada bu ekran karti olayiyla ilgili baska bilgisi olan arkadaslar varsa paylasirsak cok sevinirim..
-
3D analyzerla görüntüler kötü gözüküyor ayrıca performansta hayli düşük oluyor. Görüntü hataları,donmalar,atmalarda cabası..
-
Haci Crysis sadece DX10'da calismaz
DX9'uda destekler
DX10 tabaninda bi ekran kartin varsa grafikleri very high'a cekebilirsin sadece
DX9 sahipleri sadece high'ta oynayabilirler.
Yani burdan su anlasiliyo Crysis hem DX10 hemde 9da calisir :D
DX 10.1 icinde yeni gelen patchle uyumlu artik
Al gitsin 8800 GT yaa neymis o program falan :D zaten ucuzladi GT'ler
-
orasi doru.. yani bu oyunu zevk alarak oynamak icin paraya kiymak sart tabi.. ekran kartim paylasimli olmasa bi iki dener yanilir simdiye coktan alirdim bitane..
-
LordVader bunu yazdı:
-----------------------------Haci Crysis sadece DX10'da calismaz
DX9'uda destekler
DX10 tabaninda bi ekran kartin varsa grafikleri very high'a cekebilirsin sadece
DX9 sahipleri sadece high'ta oynayabilirler.
Yani burdan su anlasiliyo Crysis hem DX10 hemde 9da calisir :D
DX 10.1 icinde yeni gelen patchle uyumlu artik
-----------------------------DX10'un hikaye, satış stretejisi olduğu çoktan ortaya çıktı. Crysisin cfg dosyalarında 1 - 2- -3 -4 olarak gruplandırılmış ayarlar var.
1 low, 2 medium, 3 high, 4 yalnızca dx10 da çalışıldığı idda edilen very high ..
4 teki ayarları 3ün olduğu bölüme kopyala (nette hazır cfgler var) ta ta ta taaaa.. karşınızda dx9 da dx10 görüntüler.. ne vistaya ne dx10 uyumlu karta gerek yok.
ayrıca microsoft bu durumun çakıldığını görünce dx 10.1 çıkarmaya hazırlandı bunun için ayrıca grafik kartıda şart dx10 destekleyenler dx10.1 desteklemiyor :D
kısaca dx9 a devam...
-
dostum su konuyu acarmisin biraz.. cfg yi bulup degistirdigimizde baska kart almak gibi bi sornumuz var mi hala? yok demissinde?
-
hoca kart illaki almak zorundasın. minimum shader model 3 destekli, gpu ve ram hızları yuksek, veri yolu 256bit bir kart almalısın. yukleyecegin yazılımlar senin kartına donanımsal artılar katmaz. bu tur yazılımlarla oyunları dx 7 gibi eski versyonlara renderlayıp calıstırabilirsin. baska kart almamıza gerek yok kadar sacma bir dusunce olabilirmi (: Senin yapmaya calıstıgın seyin en basit ornegi 10cm uzunlugundaki ekran kartını yazılım yukleyerek 15cm yapmaya calısmak gibi.
-
@JaCKaL benim dediğim olay dx10 desteklemeyen bir kart ve vista olmadan dx9 ve xp üzerinde dx10 görüntülerini elde etme.. sistemin iyiyse oynarsın yani eninde sonunda arkadaş dx10 very high seçenği sadece vistada çalışıyor demişte onun için bilgilendirmek maksadıyla yazmıştım. bu olay sadece crysiste var ama onuda belirteyim. sen sistemi değiştircen eninde sonunda ümitlenme o yüzden xD
-
dkn kardesim sacma macma demissinde BEN ONU AKLIM ermediginden yazmadim ok?? yazdiklarinin cogunu zaten biliyorum! cogu kez forumlara bakarsan ekran kartlari icin yama varmidir yada baska türlü bikac topic actim ve bunu kendi donanimim cercevesinde arastirmadim.. kendi donanimimi söyledigimde, menüsünü bile göremezsin imkansiz diye konusanlara AHA acilabiliyomus kötüde olsa demek icin yazdim.. ki ayar yapinca acildida ve eger aciliyorsa daha iyi performans edilebilirmi diye bi bilenden ögrenmek istedim.. hepsi bu, elbetteki dedigim gibi bu oyunu adam akilli oynamak icin paraya kiyip saglam donanima kiymak sart.. aksin idda etmedim..
bendeki donanimla screen
[url=http://fedho.com/image/view/2091][img]http://fedho.com/image/thumb/2091.jpeg[/img][/url]
[url=http://fedho.com/image/view/2092][img]http://fedho.com/image/thumb/2092.jpeg[/img][/url]
görüntü idare eder, oyunda fena olmasada oynaniyor ama akicilik olarak bazen hissettirir derecede donma yapiyor.. xp de denersem bununda gececegini düsünüyorum.. vista ram in canina okuyor..
-
arkadaslar özür dilerim, yanlis yazmisim linkleri resimler görünmüyor..
-
Atiye Hikaye Diyen Zihniyete Birşey Demiyorum.))