Css İle Site Tasarımı [Yardım İsteği]
-
Aşağıdaki resme uygun css tasarım yapmam lazım... Tablolu olarak bunu yapabilirim ancak CSS'i anlamak ve artık ufak ufak css'e geçmek için bunu yapmak istiyorum...
Belli bir kısma geldim ancak o içerdeki kısımları bölmekte vs sıkıntı çekiyorum... Altta yapmak istediğim resim var, ve onun altında şu ana kadar geldiğim nokta var... Yardımcı olursanız sevinirim....

-
grid olayını araştır hocam
-
Hocam düz mantıkla bunu şekil oluşturulamaz mı?
-
Bekle 5 dakikaya hazırlayayım...
-
Dayı şimdi bunu yapar buraya koyarız lakin bu sana balık vermek olur :) ve bir sonraki adımda tekrar yardım arayacaksın sen en iyisi balık tutmayı öğren :)
http://fatihhayrioglu.com/kitap/
-
Mantığın doğru hocam şimdi sol blokta ayrı sağ blokta ayrı çalışacaksın.
-
http://jsfiddle.net/303ftLcm/2/
sağları solları hep karıştırmışın hocam sağın solun belli değil senin daha :)
Shephard tarafından 14/Ara/14 01:48 tarihinde düzenlenmiştir -
<!DOCTYPE html> <html> <head> <title>CSS İSKELET</title> <meta charset="utf-8"> <style type="text/css"> <!-- .genelcontainer { width: 1200px; height: 850px; border: 1px solid #990033; margin: 0px auto; } .ustband { width: 1200px; height: 150px; border: 1px solid #3333FF; } .solgrup { width: 915px; height:620px; float: left; /* float a dikkat */ margin:5px; border: 1px solid #006600; } .solyukas { width: 290px; height: 500px; float: left; /* float a dikkat */ border: 1px solid #3300FF; margin:5px; } .solust { width: 280px; height: 240px; float: left; /* float a dikkat */ border: 1px solid #FF9900; margin:5px; } .solalt { width: 280px; height: 240px; float: left; /* float a dikkat */ border: 1px solid #FF9900; margin:5px; } .ortagrup { width: 600px; height: 500px; float: right; /* float a dikkat */ margin: 5px; border: 1px solid #336666; } .ortaust { width: 590px; height:400px; float: left; /* float a dikkat */ margin: 5px; border: 1px solid #000000; } .ortaaltsol { width: 285px; height: 70px; float: left; /* float a dikkat */ margin: 5px; border: 1px solid #6600CC; } .ortaaltsag { width: 285px; height: 70px; float: right; /* float a dikkat */ margin: 5px; border: 1px solid #6600CC; } .ortaaltalt { width: 900px; height:95px; float: left; /* float a dikkat */ margin: 5px; border: 1px solid #6600CC; } .sagyukas { width: 260px; height: 620px; float: right; /* float a dikkat */ border: 1px solid #3300FF; margin:5px; } .sagust { width: 250px; height: 300px; float: left; /* float a dikkat */ border: 1px solid #FF9900; margin:5px; } .sagalt { width: 250px; height: 300px; float: left; /* float a dikkat */ border: 1px solid #FF9900; margin:5px; } .altband { width: 1185px; height: 50px; border: 1px solid #000000; float: left; /* float a dikkat */ margin:5px; } --> </style> </head> <body> <div class="genelcontainer"> <div class="ustband"> üst band </div> <!-- ust band sonu --> <div class="solgrup"> <div class="solyukas"> <div class="solust">solust</div> <div class="solalt">solalt</div> </div> <!-- sol yukarıdan aşağı sonu --> <div class="ortagrup"> <div class="ortaust">orta ust</div> <div class="ortaaltsol">orta alt sol </div> <div class="ortaaltsag">orta alt sag </div> </div><!-- ortagrup sonu --> <div class="ortaaltalt">orta alt alt </div> </div> <!-- solgrup sonu --> <div class="sagyukas"> <div class="sagust">sag ust</div> <div class="sagalt">sag alt</div> </div> <!-- sag yukarıdan aşağı sonu --> <div class="altband">alt band</div> </div> <!-- genelcontainer sonu --> </body> </html> -
@Shephard @SerYolcu çoook teşekkür ettim...
Birde şu her bir alan için ayrı ayrı h1 tanımlayabilir miyim... 1. alanda yeşil alka plan alsın, 2. alanda mavi vb...
-
sagnavbar #h1 diye yapıyordun sanırım hocam :) uzun zaman oldu
-
.ustband h1{
color: #CC0000;
}
bu şekilde yapıyorsun.