Css İle Site Tasarımı [Yardım İsteği]
-
manığını kavraman için birebir vermiyorum kodu sana. Nasıl yapabileceğini (daha doğrusu ben olsam nasıl yapardım onu söylüyorum.
- önce genel bir çerçeve ekle genişliğini ayarla .
- sonra bu çerçeve içine
- üstkısım (header)
- anakısım (main)
- altkısım (footer) ekle.
- anakısım içine anaksıım sol anakısım sağ olarak ikiye böl float vererek.
- sonra anakısım sol olan içine anakısım alt ve anakısım üst ekle
- sonra anakısım üst içine anakısımüstsol nakısımüst sağ ekle
sonrasıda malum.
-
Herkese çoook Teşekkür ederim oldu gibi... http://jsfiddle.net/mnxLfzbd/
Sanırım bol bol farklı örneklerde çalışmak lazım...
_PesimisT_ tarafından 14/Ara/14 21:45 tarihinde düzenlenmiştir -
ya hazır konusu açılmışken, şimdi mesela konuyu açan arkadaş bütün herşeyi id kullanarak yazmış herşeyi id kullanarak yazmak mümkün değil class kullanımı birçok durumda pratik ama header ve footer gibi bütün css bilgisini tek bir div içine yazılabilen durumlarda bile class kullanıldığında bize bir zararı yok, tam olarak anlatmak için şöyle söyleyeyim ben öyle css le vs. nadiren uğraşan biri olarak id kullanmıyorum herşeyi classların içine yazıyorum ve mantık olarak bunun bana bir zararının olmaması lazım, yoksa var mı? yani id kullanımına mecbur muyum
-
Lotus bunu yazdı
ya hazır konusu açılmışken, şimdi mesela konuyu açan arkadaş bütün herşeyi id kullanarak yazmış herşeyi id kullanarak yazmak mümkün değil class kullanımı birçok durumda pratik ama header ve footer gibi bütün css bilgisini tek bir div içine yazılabilen durumlarda bile class kullanıldığında bize bir zararı yok, tam olarak anlatmak için şöyle söyleyeyim ben öyle css le vs. nadiren uğraşan biri olarak id kullanmıyorum herşeyi classların içine yazıyorum ve mantık olarak bunun bana bir zararının olmaması lazım, yoksa var mı? yani id kullanımına mecbur muyum
Hayır değilsin, aksine id kullanmak sıkıntı.
bazen birden fazla class tanımlaman gerekiyor, bu durumda id fena halde çuvallıyor ek olarak jquery veya javascripte divlere id vererek çalışıyorsun.
-
Teşekkür ederim hocam. Benimde kafamda canlandı kimi id-kimi class kullanıyor nedir ne değildir diye... Bende sorayım madem, id ve class farkı ne? Nerede hangisini kullanmalıyım? Normal bir düzende hangisi daha makbul :)
-
Bir stili birden fazla div de kullanacaksan CLASS
Bir stili yalnızca bir adet div de kullanacaksan ID yazacaksın.
ID eşsiz olur ama aynı CLASS birden fazla yerde kullanılabilir.