folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Css İle Site Tasarımı [Yardım İsteği]

Css İle Site Tasarımı [Yardım İsteği]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mchacker
    mchacker's avatar
    Erkek

manığını kavraman için birebir vermiyorum kodu sana. Nasıl yapabileceğini (daha doğrusu ben olsam nasıl yapardım onu söylüyorum.

- önce genel bir çerçeve ekle genişliğini ayarla .

- sonra bu çerçeve içine

- üstkısım (header)

- anakısım (main)

- altkısım (footer) ekle.

- anakısım içine anaksıım sol anakısım sağ olarak ikiye böl float vererek.

- sonra anakısım sol olan içine anakısım alt ve anakısım üst ekle

- sonra anakısım üst  içine anakısımüstsol nakısımüst sağ ekle

sonrasıda malum.

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek

Herkese çoook Teşekkür ederim oldu gibi... http://jsfiddle.net/mnxLfzbd/

Sanırım bol bol farklı örneklerde çalışmak lazım... 

_PesimisT_ tarafından 14/Ara/14 21:45 tarihinde düzenlenmiştir

Bu dahil; tüm genellemeler yanlıştır! Yolcu; Kendi Yolunda.... Şükür biz Allahtan başka sahibi olmayanlarız!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

ya hazır konusu açılmışken, şimdi mesela konuyu açan arkadaş bütün herşeyi id kullanarak yazmış herşeyi id kullanarak yazmak mümkün değil class kullanımı birçok durumda pratik ama header ve footer gibi bütün css bilgisini tek bir div içine yazılabilen durumlarda bile class kullanıldığında bize bir zararı yok, tam olarak anlatmak için şöyle söyleyeyim ben öyle css le vs. nadiren uğraşan biri olarak id kullanmıyorum herşeyi classların içine yazıyorum ve mantık olarak bunun bana bir zararının olmaması lazım, yoksa var mı? yani id kullanımına mecbur muyum

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ömer Kerem
    MuTReFT
    MuTReFT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Lotus bunu yazdı

ya hazır konusu açılmışken, şimdi mesela konuyu açan arkadaş bütün herşeyi id kullanarak yazmış herşeyi id kullanarak yazmak mümkün değil class kullanımı birçok durumda pratik ama header ve footer gibi bütün css bilgisini tek bir div içine yazılabilen durumlarda bile class kullanıldığında bize bir zararı yok, tam olarak anlatmak için şöyle söyleyeyim ben öyle css le vs. nadiren uğraşan biri olarak id kullanmıyorum herşeyi classların içine yazıyorum ve mantık olarak bunun bana bir zararının olmaması lazım, yoksa var mı? yani id kullanımına mecbur muyum

Hayır değilsin, aksine id kullanmak sıkıntı.

bazen birden fazla class tanımlaman gerekiyor, bu durumda id fena halde çuvallıyor ek olarak jquery veya javascripte divlere id vererek çalışıyorsun.

Mecburi not: Cahilliğin verdiği CESARET ile ettiği lafın nereye gideceğini hesap edemeyen, düşünemeyen, fikir yoksunu mahlukatlara CEVAP vermiyorum. Adalet Ve Kalkınma Partisi - İstanbul Beyoğlu Teşkilatı 2024/1 dönem aktif üyesi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek

Teşekkür ederim hocam. Benimde kafamda canlandı kimi id-kimi class kullanıyor nedir ne değildir diye... Bende sorayım madem, id ve class farkı ne? Nerede hangisini kullanmalıyım? Normal bir düzende hangisi daha makbul :)

Bu dahil; tüm genellemeler yanlıştır! Yolcu; Kendi Yolunda.... Şükür biz Allahtan başka sahibi olmayanlarız!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Bir stili birden fazla div de kullanacaksan CLASS

Bir stili yalnızca bir adet div de kullanacaksan ID yazacaksın.

ID eşsiz olur ama aynı CLASS birden fazla yerde kullanılabilir.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 1530 Toplam Mesaj: 17