Cuma Hutbesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AciyaGulmek
    AciyaGulmek's avatar
    Erkek

Geçen Cuma Dikkatimi Çeken Bir Olayı Paylaşayım Dedim Sevgili Müridler

Her Cuma Olduğu Gibi Geçen Cumada Camiiye Gittim Neyse Hoca Efendi Diyanetten Kendisine Gelen Kağıttaki Hutbeyi Okuyordu. Hutbemizin Konusu 30 Ağustos Yaklaştığı İçin Zafer Bayramıydı. Hoca Başladı Anlatmaya Şöyle Zaferler Böyle Zaferler Bildğimiz Klişe Kelimeler Daha Sonra Bir Ton Övgüler Mehmet Akiften Dizeler Filan İnanırmısınız 10 dklık Konuşmada Atatürk ün İsmi Bir kere Bile Geçmedi . Benim Anlamadıgım Atatürkün Bunlara Ne Yaptı Anneleriyle Yakınlaşmamı Yaşadı İnsanı Cumada Günahkar Eder Bunlar uyan Atam Bak Ne Halde Ülke !!!!

De Get Yalan Dünya...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

genelde bahsetmezler evet bizim camidede öyle zaferler anlatılırdı ama Atatürk ün lafını bir kere bile duymadım.

Neden böyle diye soruyorsan da şöyle diyim.O imamların yetiştiği yeri sorgulamak lazım neden Atatürk ten bahsedilmiyor diyorsak.

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

benim gittiğimdede aynı konu vardı ama Mustafa kemal Atatürk olarak geçti yani yaptığı felan

diyanet yazmıştır hoca okumamıştır

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    çok haklısın bazı camiilerde oluyor bazılarıda olmuyor bazen kandillerde tv kanallarında hoca dua ederken " şehitlerimiz ve Gazi Mustafa Kemal" tabirini kullanıyor.Bazen ne şehitlerimizden bahsediliyor nede Atamızdan.Bunda kasıt olcagını zannetmıyorum kasıt varsada Allah Bilsin.Sadece dua ediliş şekli yanlış bence ayrıca minnet duyacagımız tek insan peygamberimiz Hz.Muhammet S.A.V degildir.Bu ülkenin bazı değerleri hiçe sayılmamalı.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AciyaGulmek
    AciyaGulmek's avatar
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı:
    -----------------------------

benim gittiğimdede aynı konu vardı ama Mustafa kemal Atatürk olarak geçti yani yaptığı felan

diyanet yazmıştır hoca okumamıştır

Bir kere bile Onu Tasvir Edecek Kelime Bile Kullanmadı Adam. İşin Kötü Yanı Bu Adamlar Çıkıp Cuma günü Binlerce İnsana Hutbe Veriyorlar

De Get Yalan Dünya...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ömer Kerem
    MuTReFT
    MuTReFT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

1. Geçmesimi gerekiyor du? bu metni yazan kimse onun suçu 

2. Sitede tartışma yaratmaktan zevk alıyorsunuz sanırım.

3. Sen bir daha cuma'ya gitme.

Mecburi not: Cahilliğin verdiği CESARET ile ettiği lafın nereye gideceğini hesap edemeyen, düşünemeyen, fikir yoksunu mahlukatlara CEVAP vermiyorum. Adalet Ve Kalkınma Partisi - İstanbul Beyoğlu Teşkilatı 2024/1 dönem aktif üyesi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    faruk_sahin
    faruk_sahin's avatar
    Erkek
    cordelian bunu yazdı:
    çok haklısın bazı camiilerde oluyor bazılarıda olmuyor bazen kandillerde tv kanallarında hoca dua ederken " şehitlerimiz ve Gazi Mustafa Kemal" tabirini kullanıyor.Bazen ne şehitlerimizden bahsediliyor nede Atamızdan.Bunda kasıt olcagını zannetmıyorum kasıt varsada Allah Bilsin.Sadece dua ediliş şekli yanlış bence ayrıca minnet duyacagımız tek insan peygamberimiz Hz.Muhammbet S.A.V degildir.Bu ülkenin bazı değerleri hiçe sayılmamalı.
    Hoca seninde dediğin gibi kasıt yoktur bu işte..

Hayat Senin Başkalarına Bırakma!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

ilginç dimi.. halbuki Diyanet İşleri Başkanlığı da varoluşunu Atatürk'e borçlu

ama ben artık beklemiyorum hutbelerde O'nun adının geçmesini böyle gelmiş böyle gidiyor

All is well
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

@hepinize cevap

Cuma namazında tüylerim tiken tiken oldu ben bir hutbede Türklüğün ve Atatürkün bu kadar övüldüğünü görmedim boşuna diyaneti zan altında bırakmayın adam zaten orda tarih dersi anlatmıyor işte Atatürk büyük taaruza geçti ingilizler bu siperleri türkler 6 ayda geçerse6 günde geçmiş sayılsnlar dedi bizse 4 gün geçtik şu anlaşmayı imzaladık vs vs dicek hali yokya gayet güzel bir şekilde ne sıkarak ne abartarak 30 ağustosu ve önemini söyledi

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

MuTReFT bunu yazdı:

ne diyorsn ? ramazan ramazan kafanmı güzel ?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AciyaGulmek
    AciyaGulmek's avatar
    Erkek
    MuTReFT bunu yazdı:

1 . Geçmesi Gerekiyor

2. Evet Zevk alıyorz Kendi Fantezimiz Sanane

3.Sana İnat Kaçırmayacam Hiç Bir Cumayı

De Get Yalan Dünya...
Toplam Hit: 13178 Toplam Mesaj: 92