Cuma Hutbesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

Fatal_Trag3dy bunu yazdı:
    -----------------------------
    yalnizturk bunu yazdı:

@hepinize cevap

Cuma namazında tüylerim tiken tiken oldu ben bir hutbede Türklüğün ve Atatürkün bu kadar övüldüğünü görmedim boşuna diyaneti zan altında bırakmayın adam zaten orda tarih dersi anlatmıyor işte Atatürk büyük taaruza geçti ingilizler bu siperleri türkler 6 ayda geçerse6 günde geçmiş sayılsnlar dedi bizse 4 gün geçtik şu anlaşmayı imzaladık vs vs dicek hali yokya gayet güzel bir şekilde ne sıkarak ne abartarak 30 ağustosu ve önemini söyledi

Atatürk ün de zaten ne sıkılmaya ne de abartılmaya ihtiyacı var diye düşünüyorum =)))

Hocam kusura bakma ama,nasıl 30 Ağustosun öneminden bahsediliyorsa,ona önem kazandıran Türk ordusunun ve Türk ordusuna can simidi olan başkomutanı Mustafa Kemal'in adının anılmaya bile tenezzül edilmemesinin altında bir artniyet ararım ben...

arkadaşlar yapmayın etmeyin zaten hutbe dediğiniz 5 dakikadır o beş dakikada adam ankatacağını anlattı ki içinde Atatürk geçti ama işte l Atatürk şöyle Atatürk böyle geldi Atatürk şunu bindi vs vs şeklinde değil siz bu şekildemi arıyosunu bunu  30 ağustos hutbesinde beklemeniz yanlışadam orada 30 ağustosu anlatıyorve komutanı olarakAtatürkü söylüyor ama içinde Mustafa Kemal Atatürk geçiyor ha şöyle olsa 10 kasıma denk gelen cuma olsa neden bahsetmiyorlar deseniz haklısınız ama zaten bu hutbe benim bu zamana kadar dinlediğim en güzel hutbeydi

Şöyle Düşünün Mekkenin fethi zamanında hutbe veriyo olsa imam Hz. Muhammet ' in ustalığını işte takttiğini vs vs yimi anlatır yopksaMekkenin fethinin öneminimi burada hutbe be ona dikkat edin

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khellix
    Khellix's avatar
    Erkek

Atatürk kurtuluş savaşı sonrası  (miili mücadele) -sadece bir savas kahramanı olsa yere göge sıgdıramazlardı,söle mübarek adamdı ,mücahiddi vs.

Ama iş Atatürk devrimleri ve Cumhuriyet olduğu icin, yobazların nefretini kazanmıştır. Ben çok çanakkale savaşı dinledim,icinde Atatürk olmayan,sürekli bir mucize

oluyor veya sadece şehitler övülüyor. Çünkü Atatürkün savaşdan sonra yaptıklarını içlerine sindirememişler,ve milli mücadeledeki rolüde yadsınır oldu(Hilalefetci

arkdslarıyla bile arası aciliyor-Gazi Paşaya Suikast-Uğur Mumcu öneririm belgelerle Atatürk'ün en yakın silah arkadaşlarının bile ondan uzaklaşması ve plana dahil

olması,belgelerle anlatılmışdır.)

Halbuki Osmanlıdaki yenilik ve modernleşme süreci 3.Selim dahada geriye götürürsek 2.Mahmutdan başlıyor.(Halk bunu istemiyordu,Atatürk jakoben vari zihniyetle hareket etti diyenlere)

Aydın,gerçek müslüman ve artniyetsiz insanlar ve hocalar şüphesiz vardır,onlarıda bir kenara koymak lazım.Ama çekemezlik dedigim gibi milli mücadle sonrası Atatürkün bicimlendirdigi Türkiyeyi hazmedememekden kaynaklanıyor. 

Nullum crimen sine lege
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi

adam ankatacağını anlattı ki içinde Atatürk geçti

---------------------------------

Tamam hocam da,arkadaşın söylediğinde böyle bir ibare göremedim ben =)

Neyse madem çok da büyütülmeli mi göz ardı mı edilmeli o konu hakkındaki fikrimi söylemeyeceğim; ama Allah cumaya gidenlerin niyetlerini kabul etsin diyerek geçeyim =))

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

birde böyle konularda camiinin kapısı nerden açılır bilmeyenlerin yorum yapması yokmu ayar oluyom :)

bir kaç yerde bahsedilmiş bir kaç yerde bahsedilmemiş

hoca okumamış deseydin hoca niye okumadın bu cuma gider sorarsın olur biter 

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek
    hani türkiyenin bütün camilerinde diyanetin verecegi bir metinle vaaz veriliyordu. demekki neymis imamdan imama degisiyormus. ihtiyatli olanlarida var vesselam ama bazilari var ipte sallandiracaksin. madem zafer bayramini ve önemini kutluyorsun o zaman döneme damgasini vuran savasin cehresini degistiren Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve Şanli Ordusu Türk Sİlahlı Kuvvetlerini es gecmiyeceksin bre kefere...!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AciyaGulmek
    AciyaGulmek's avatar
    Erkek
    cagatay09 bunu yazdı:
    hani türkiyenin bütün camilerinde diyanetin verecegi bir metinle vaaz veriliyordu. demekki neymis imamdan imama degisiyormus. ihtiyatli olanlarida var vesselam ama bazilari var ipte sallandiracaksin. madem zafer bayramini ve önemini kutluyorsun o zaman döneme damgasini vuran savasin cehresini degistiren Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve Şanli Ordusu Türk Sİlahlı Kuvvetlerini es gecmiyeceksin bre kefere...!
    aynen hocam

De Get Yalan Dünya...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Atatürk şeriat devleti kursaydı.Atatürkü baştacı ederlerdi. olay bu kadar basit....

ama Atatürk Cumhuriyeti kurmuş. fikri hür vicdanı hür nesiller ile ülke gelişsin demiş.gel görki 50 yıldır din sömürüsüyle yönetile yönetile gerilemişiz.bugün aynı durum var.sormak gerek insanlara Atatürk zamanında dini sömürenler vatana ihanetten idam edilirdi. peki bugün?

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

Atatürk'ün 'ateist veya agnostik' olduğunu bilen biliyor , adamlara dokunan kısım o kısımdır :)

O da yok.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

KafirImam bunu yazdı:

Atatürk'ün 'ateist veya agnostik' olduğunu bilen biliyor , adamlara dokunan kısım o kısımdır :)

Atatürk ateist değil. dindar birisidir. sadece meclisin yönetim biçimi uygar bir dünya çalışmaları için meclisin dinle yönetilen bir meclis olmasını istememiş. çağdaşlaşma teknoloji alanı vesaire ileriye dönük geleceğin planlarının yapılacağı bir yer olmasını istediğinden hoşuna gitmez bazı kesimin.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

Ateisttir :) İddiaya girelim mi ?

Ben bi konuda bilmiyosam konuşmam kaygusuz abicim.

O da yok.
Toplam Hit: 13180 Toplam Mesaj: 92