folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Cumhurbaşkanlığı Seçimi [Kafam Karıştı Şimdi]

Cumhurbaşkanlığı Seçimi [Kafam Karıştı Şimdi]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

arkadaşlar baykal olsun tayip olsun sürekli cumhurbaşkanını halk seçsin diye söylenip durdular ve sonucta karar verildi ve halk seçicek dediler şimdide baykal meclisin dışından seçilsin falan filan dedi

ve sorumu soruyorum 3 tane aklıma takılan şey var;

1- bu dönemmi halk seçiyor yoksa yasa tasarısı bu dönemi kapsamıyorda bundan sonrası içinmi?(yani cumhurbaşkanını bu sene halkmı seçiyor yoksa 5 yıl sonrası içinmi geçerli )

2- baykal neden bir anda meslisin dışından seçilsin dedi.amacı ne olabilir

3- madem meclis dışından seçilecek ama kim olabilir?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek
    hmm Dervis.. Kemal Dervis.

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hojucuk bunu yazdı:
    -----------------------------
    hmm Dervis.. Kemal Dervis.
    -----------------------------
    hocam derviş 2002 de istanbuldan seçilmişti bu sene adaymı?

bide diğer sorularıma açıklık getirecek olan yokmu a.q :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

hacım haberlerden de işitiyorum;

sayın deniz baykalın amacını anlamadım ülkeyi krize sokuyor resmen...

1.cumhurbaşkanını meclis seçsin deniliyor. sayın baykal: hayır olmaz seçilirse anayasa mahkemesine gideriz iptal ettiririz.

2.cumhurbaşkanını halk seçsin deniliyor.. sayın baykal: hayır asla imkansız halk seçerse ülke krize gider (kendisine göre)

3.referandum ile cumhurbaşkanlığı halkın seçeceği kararı çıktığında ise.. sayın baykal:referandum olmasın meclis seçsin..ama meclisin içinden olmasın ? ne yapmak istiyor... büyük birlik partisi muhsin yazıcıoğlunun çok güzel bi sözü vardı.. belamısın sen diyordu baykala .. aynen katılıyorum bela....

sayın baykal muhalefettir. cumhurbaşkanını başbakan yani hükümet seçer baykal değil ettiği sözlerin kendiside ne olduğunu düşünemiyor yada ben böyle anlıyorum... adam gibi muhalefet edilsin haksızlık varsa ortada muhalefet edilsin yoksa hiç yereyırtık don gibi muhalefet edilmesin..

Biz bu ülkenin evladıyız ülkemizi geliştirmek ve ilerletmek için çalışmalıyız geriye doğru döndürmemeliyiz. ki engeller bizi geriye doğru sürükler ileriye doğru değil...

kim haksızsa canı cehenneme....türk halkı bu siyaset işkencesini haketmiyor.ben ülke çin hayırlısını istiyorum..

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mayrip aga sana katılıyorum fakat;

hangi türk vatandaşı ülkeyi krize sürükler ki :S en azından türk se yapmamalı ve sayın baykal bence muhalefet olma olayını iyice abarttı

ben burdan şu sonucu çıkratıyorum;

Deniz baykalın gözü hiç birşeyi görmüyor a.q varsa yoksa ona sataşmak buna sataşma derdinde bence nekadar tayip'i sevmiyosa da çocuk gibi muhalefet yapmamalı ve biraz ülkesini düşünmeli...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Kim seçerse seçsin umarım Atatürk ilkelerini savunan,susan değilde müdahale edebilen,ülkenin gidişatını iyi sindirebilmiş,kötü gidişatını sindiremeyecek biri olur.

Umarım..

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rbtx
    rbtx's avatar
    Erkek

cumhurbaşkanını bu sene seçemeyeceksin eğer bu anayasada geçerse 7 sene sonra seçebileceksin yeni cumhurbaşkanını meclis seçicek bu seferlik.

baykalın meclisin dışından seçmesini istemesinin sebebi iktidar partisinden çıkan adayın seçimi halinde başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı gibi 2 koltuğun birden tek bir güce devredilmesinden yana olan korkudur.Zamanında adnan menderes döneminde şimdikine benzer bir durum yaşanmış dp muhalefeti susturmuş partisini kapatmış bir nevi diktatörlük konumuna gelmiş ve ordu darbe yapmıştır.

baykalın benim okuduğum ve duyduğum kadarıyla meclis dışından seçilmesini düşündüğü ve önceleri desteklediği aday abdüllatif şener.kendisi bu sene adaylığını koymayacağını ve akp politikasını onaylamadığını söylemiş iktidarın tüm çabalarına rağmen aday olmamıştır.

baykalı her ne kadar başarılı bulmasamda diğer partilerin baykalı yermeside bana biraz saçma gelmekte.Sen kalk 5 senedir herhangi bir şekilde hükümeti eleşirme propoganda yapma herhangi bir aktivitede bulunma seçim zamanı yumurtadan çıkmış gibi ortaya çık. BP ye laf atmak için demiyorum ama geçen seçim arabaları geçerken duydum asgari maaşı 2000 ytl yapacaklarmış. Bunun yanında en kıl olduğum seçim reklamı akp nin paramızdan 6 sıfır atıldı paramız değerlendi lafı.Hiç bir şekilde gerçeği yansıtmamakta.Şöyleki akp nin iktidara geldiği sene 1200 ytl maaş alan bir devlet memurunun o seneki alım gücü bu sene itibariyle hesaplandığında aynı değerde kalması için 1920 ytl olması gerekirken 1500 ytl dir.Paramız değerlenmişmi, kesinlikle hayır.Bunu sadece akp hükümeti için demiyorum başa gelen tüm hükümetlerde bir gelir düşüşü olmuş paramız hep değerini yitirmiş.

Yine enflasyon içinde bir açıklama yapayım. Enflasyon birden fazla değişkene bağlıdır.Şöyleki ne zaman devlet kaynaklarını kullanır yatırım yapar istihdam yaratır enflasyon düşer.Enflasyonun düşmesi için paraya olan talep artmalıdır.Tabiki talebin artması içinde ortada para olmalıdır.Peki sıcak para akışı olmayan bir yerde enflasyon nasıl düşer? Devlet harcamaları karşılayamadığında borç alır, alırda alır.Evet enflasyon düşer ama öte yandan dış borç artar.Dış borcun artışı faizlere yansır.Yani şöyleki şu anda bankaya dolar olarak bir mebla yatırdığınızda uygulanan faiz yüzde 20 civarındadır.Avrupadaki en yüksek oranlardan birisidir bu. Yeni gelecek hükümet kim olursa olsun akp dışında umarım laiklik ve türban konularıyla uğraşacağına ekonomik reformlara ağırlık verirde halen aldığımız borçların faizlerini ödemekle meşgul olmayız.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    rbtx mükemmel açıklama sağol gerçekten...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

abdullatif şeneri düşünülmediği sayın baykal kendiside söyledi.(akp meclisden illa olacağını tayyipde söyledi.)

bu böyle giderse uzlaşma dedikleri şey asla olmayacak. ve yine ters yönlerde ülkeyi batıracaklar.

akp genel başkan vekilleride dışarıdan birisinin asla olmayacağını belirttiler.

anlayacağımız ağustos ayında oturacaz tv başına full siyaset dinleyeceğiz olay bu.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kocak33
    kocak33's avatar
    Erkek
    hikmet çetin olabilir cumhurbaşkanı bence olursa iyi olur
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

inşallah en hayırlısı gelir ve ülkemiz kaybetmez...

Toplam Hit: 3566 Toplam Mesaj: 26