folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Cumhurbaşkanlığı Seçimi [Kafam Karıştı Şimdi]

Cumhurbaşkanlığı Seçimi [Kafam Karıştı Şimdi]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    persian
    persian's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sayın Erdoğan yeni mecliste uzlaşı arıyacakmış aklına yeni mi geldi?? Acındırma politikası bitti sanırım...

Baykal sonuna kadar haklıydı davasında ve kazandı..(Diğer partilerde dahil)  Ülke borsa olarak kaybetsede itibar,düşünce,gelecek olarak kazandı..

Şimdi ne olacak.. Tayyip oturcak seve seve Bundan önce olduğu gibi Dışarıdan birine onay verecek.. (Nur cematinden birine deil tabi)

Atatürkün ilke ve inkılaplarına uygun bunları içine sindirmiş...Bütün kesime hitap eden.. Geçmişi sağlam... Atatürkün oturduğu koltuğa LAİK yani uygun birisi gelecek.. Lamı cimi yok...

Orası akplilerin ulaşamadığı TSK dan sonra ki yer.. Orası çocuk oyuncağı da deil..Çelik çomak oynıya dursun tayyip efendi akıllanana kadar..

Abdullatif şener olsa iyi olurdu Ama Baykalın anlatmak istediği Sayın şener artık tarafsızlılığını yitirdi.. O zaman Tayyip ismini söleseydi şimdi Cumhurbaşkanımız ŞEnerdi.. Ama herşeyde bi hayır vardır.. Hayırlısı artık..

NOT: Eğer Tayyip kıllık yapıp yine dikine giderse,seçilmez Cumhurbaşkanı... Acındırma politikası bu sefer işe yaramaz.. Çünkü Sayın Baykal CHP den kesin gider.. Yerine oy potensiyeli yüksek birisi geldimi Tayyip erdoğan Baykal durumuna düşer ama tek farkı bu sefer karşısında da Devlet bahçeli olur.. Yeni Cumhurbaşkanımız seçilir..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

işte ahmet hakanın yazısında yazanlar

AKP'NİN ADAYI MEHMET SAĞLAM!!!

Abdullah Gül çizildi Mehmet Sağlam geldi

AKP’nin önde gelen isimlerinden biriyle konuşuyordum.

Bir beklenti içinde olmaksızın, alabildiğine umutsuz bir şekilde oltayı attım.

Dedim ki:

"Tamam, yeni dönemde cumhurbaşkanı adayınız Abdullah Gül olmayacak, bunu anladık. Peki kimi aday yapacaksınız? Düşündüğünüz bir isim var mı?"

Ben ketum mu ketum bir tutum beklerken...

Karşımdaki gülümseyerek, "Düşündüğümüz bir isim var" demesin mi? Takdir edersiniz ki, bu aşamadan sonra beni tatlı bir heyecan, sevinçli bir telaş alıverdi.

Hemen dört koldan saldırıya giriştim. Alttan girdim, üstten çıktım.

Ve sonunda başardım.

Düşünülen ismin Mehmet Sağlam olduğunu öğrendim.

Ve Tayyip Erdoğan’a çok yakın bir başka kaynaktan da olayı doğrulattıktan sonra...

Mehmet Sağlam ismini patlatmak benim için farz oldu.

BİR: Mehmet Sağlam, Özal’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde YÖK Başkanlığı görevine getirildi.

İKİ: Kendisinden sonra gelen YÖK başkanlarına, yani Kemal Gürüz ve Erdoğan Teziç’e en etkili eleştiriler ondan geldi.

ÜÇ: Çiller döneminde DYP’den milletvekili oldu.

DÖRT: 28 Şubat sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunda o vardı.

BEŞ: 3 Kasım’dan sonra AKP’ye asıldı. AKP de bu ilan-ı aşka kayıtsız kalmadı. 4.5 yıllık iktidar döneminde hep el altında tutuldu.

ALTI: 22 Temmuz seçim süreci başladığında Mehmet Sağlam, AKP ile evlendi. Maraş’tan AKP birinci sıra milletvekili adayı oldu.

YEDİ: Hem Atatürkçü, hem de milliyetçi muhafazakár...

SEKİZ: DYP’de politika yapmasına karşın, Süleyman Demirel’den ziyade Turgut Özal’a yakın.

DOKUZ: Milli Görüş geçmişi yok, eşi de türbansız.

KAYNAK: http://www.haber7.com/artikel.php?artikel_id=138661

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azizsenel55
    azizsenel55's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tayyip babanın sözü:

OLACAK OLUR......

baba ne güzel demiş abd ne derse o olur biz nie konuşuyoz ki

Bir gün HERKES FENERBAHÇELİ OLACAK...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Erkek
    lordvader89 bunu yazdı:
    -----------------------------

arkadaşlar baykal olsun tayip olsun sürekli cumhurbaşkanını halk seçsin diye söylenip durdular ve sonucta karar verildi ve halk seçicek dediler şimdide baykal meclisin dışından seçilsin falan filan dedi

ve sorumu soruyorum 3 tane aklıma takılan şey var;

1- bu dönemmi halk seçiyor yoksa yasa tasarısı bu dönemi kapsamıyorda bundan sonrası içinmi?(yani cumhurbaşkanını bu sene halkmı seçiyor yoksa 5 yıl sonrası içinmi geçerli )

2- baykal neden bir anda meslisin dışından seçilsin dedi.amacı ne olabilir

3- madem meclis dışından seçilecek ama kim olabilir?

1- Yeni meclis göreve başladığı zaman ilk işi cumhurbaşkanını seçmek olacak. Seçemezse seçimler tekrarlanacak. (Ki büyük çoğunlukla tekrarlancak, tekrarlanacak, tekrarlanacak.) Sonunda ekim ayında(Cumhurbaşkanımız saolsun) cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle ilgili anayasa değişikliği referandumu yapılacak. Referandum sonucuna göre kabul edilirse bundan sonra halk seçecek.

2- Amacı yine Akp'ye yine seçtirmemek. Ülkede karışıklık çıkarmak, yapılan iyi şeyleri karalamak vb.

3- Meclis dışından seçilmeyecek. Akp'nin belirleyeceği kişi aday olucak.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagdas
    cagdas's avatar
    Erkek
    bLuetuLips bunu yazdı:
    lordvader89 bunu yazdı:

arkadaşlar baykal olsun tayip olsun sürekli cumhurbaşkanını halk seçsin diye söylenip durdular ve sonucta karar verildi ve halk seçicek dediler şimdide baykal meclisin dışından seçilsin falan filan dedi

ve sorumu soruyorum 3 tane aklıma takılan şey var;

1- bu dönemmi halk seçiyor yoksa yasa tasarısı bu dönemi kapsamıyorda bundan sonrası içinmi?(yani cumhurbaşkanını bu sene halkmı seçiyor yoksa 5 yıl sonrası içinmi geçerli )

2- baykal neden bir anda meslisin dışından seçilsin dedi.amacı ne olabilir

3- madem meclis dışından seçilecek ama kim olabilir?

1- Yeni meclis göreve başladığı zaman ilk işi cumhurbaşkanını seçmek olacak. Seçemezse seçimler tekrarlanacak. (Ki büyük çoğunlukla tekrarlancak, tekrarlanacak, tekrarlanacak.) Sonunda ekim ayında(Cumhurbaşkanımız saolsun) cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle ilgili anayasa değişikliği referandumu yapılacak. Referandum sonucuna göre kabul edilirse bundan sonra halk seçecek.

2- Amacı yine Akp'ye yine seçtirmemek. Ülkede karışıklık çıkarmak, yapılan iyi şeyleri karalamak vb.

3- Meclis dışından seçilmeyecek. Akp'nin belirleyeceği kişi aday olucak.

eğer cumhur başkanı seçilmezse baykal da bahçeli de koltuğundan olur daha yeni meclise girmiş olna vekilleri kim ikna edebilirki hadi bi daha seçime gidelim demeye hiç kimse buna yanaşmaz hatta o zaman şu an anketlerde görülen akp %38-40 %60 bulur...

eğer bir aksilik olmazsa ki ben bekliyorum sandıklarda bi ali cengiz oyunu olacak gibi sanki akp den beklenen 38-40 yerine 10-15 bile çıkabilir tabi bu halk iradesiyle değil başka eller in seçim sandıklarına girmesiyle olacak ama böle bir aksilik olmazsa akp yine tek başına iktidar olacak ve o zaman sanki böle bişeye hakkı varmış gibi kendi grubunun vekillerinin oy kullanmasını engelleyen sayın baykal ya istifa edecek yada tabiri caizse kuduz köpek gibi etrafa daha bi azimle daha bi hınçla saldıracak...

ama dediğim gibi sandıklarda olası bi dalavereyle tepe taklak da olabilir akp bu da bütün meleketi milli iradeye değil da sırf o koltuğa oturmak için heşeyi yapacak olan adamlara teslim etmek demektir...

Toplam Hit: 3572 Toplam Mesaj: 26