folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Cumhuriyetin İlk Meclis"İ



Cumhuriyetin İlk Meclis"İ

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek
    http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=236346

    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    persian
    persian's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 07/Eylül/2005
    Erkek

    Nurcular bu haberi üstlenmişler bu resmi biz bulduk gibisinden diye ama bu haber kaynağı sadece onlara  ayit değil.

    http://www.haberx.com/n/1013410/milli-egemenlik-boyle-ilan-edildi.htm

    Vede..

    Atatürke dinsiz diyen Cemaatçiler bu resimden sonrada Haber7 ye bakın sitenin altında yorumlara Atam gözlerim doldu sizi böle görmekten filan gibisinden laflar etmişler cidden ne yaptıklarını,ne dediklerini kendileride bilmiyor Tek bi gerçek var mantaliteleri ortada ŞERİAT.... :S

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    bu resim yıllardır var ve biliniyor. Sadece haber7 resmi paylaşmış.Ayrıca nurculuk ile nasıl bağdaştırdın pek anlayamadım...

    ek olarak atamızn dinle ilgili sözleri de bunlardır,belki okumamışsındır

     

    "Türk milleti dindar olmalıdır yani, bütün sadeliğiyle dindar olmalıdır demek istiyorum. Bizzat hakikate nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum... Din şuura muhalif, ilerlemeye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor." (Maurice Perno ile yaptığı ropörtaj 11 Şubat 1924 (Atatürk'le Konuşmalar, Cumhuriyet Gazetesi eki, s. 111)

    "Bizim dinimiz en tabi ve makul dindir ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dine tabii olmasi için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur."  (Atatürk'ün S.D. II, 1923, s. 127)

    "Ey Arkadaşlar! Tanrı birdir, büyüktür- Adalet-i ilahiye, O’nun tecellilerine bakarak diyebiliriz ki, insanlar iki sınıfta, iki devrede mütalaa olunabilir, ilk devir insanlığın çocukluk ve gençlik devridir. Ikinci devir, insanligin kemal (olgunluk ) devridir."

    "Ey millet! Allah birdir, sani, büyüktür. Allah’iın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur’ani azimüssandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor. Eğer akli mantığa, hakikate uymamış olsaydı bununla diğer ilahi ve tabi kanunlar arasında aykırılıklar olmalı gerekirdi. Çünkü bütün kanunları yapan Cenab-ı Haktır."  (Atatürk'ün 7 Şubat 1923 tarihinde Balıkesir'de Zağanos Paşa Camii'nde vermiş olduğu hutbeden bir bölümdür.)

    "Din vardır ve lazımdır. Temeli çok sağlam bir dinimiz var malzemesi iyi. Fakat bina uzun asırlardır ihmale uğramış. Harçlar döküldükçe yeni harç yapıp binayi takviye etmek lüzumu hissedilmemiş. Aksine olarak birçok yabancı unsur (tefsirler, hurafeler gibi) binayı fazla hırpalamış. Bugün bu binaya dokunulamaz, tamir de edilemez. Ancak zamanla çatlaklar derinleşerek ve sağlam temeller üzerinde yeni bir bina kurmak lüzumu hasıl olacaktır."  (Kaynak Belli değil)

     


    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    delidervis
    delidervis's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2007
    Erkek
    çok sağol ertan süper bi paylaşım oldu.. beklenen buydu :) Atatürk imansız değildi :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2002
    Erkek

    delidervis bunu yazdı:
    -----------------------------
    çok sağol ertan süper bi paylaşım oldu.. beklenen buydu :) Atatürk imansız değildi :)
    -----------------------------

    hocam kim aksini iddia edebilir,ya da bu forumda etmiştir ki?


    Çekil,Önümden Çekil...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    delidervis
    delidervis's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2007
    Erkek
    görünende iddaa etmeyen olarak görünüpte asılda iddaa edenler var hocam biliniyor :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    persian
    persian's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 07/Eylül/2005
    Erkek

    Cidden ne yaptıklarını,ne dediklerini kendileride bilmiyor

    ertan bu dediğime hemen örnek olmuşsun :) Ben ATATÜRK dinsizdi filanda demedim zaten o bana yazdıklarınıda sen bi yerden kopyalayıp yapıştırmışsın ama Atatürkün her bi dediği benim,bizim gibilerin beyninde kopyalı biz gerektiğinde değil gerekmediğinde de herzaman dediklerini biliyoruz. 

    Haber7 Fethullahçıların Fethullahçılarada nurcu derler okito sen bağdaştıramamış olabilirsin....

    Ben resim yılladır yokta demedim sadece En altta yapılan yorumlarla ilgili bişiler dedim..haber kaynağı sadece onlara  ayit değil diye bi cümle kurdum bilmem ne anladın bişi anlamamışsınki hemen atlamışsın :S

    Sadece haber7 resmi paylaşmış. Demişsin verdiğim kaynağa bakmadığın belli Resmide sadece haber 7 paylaşmamış..

    Herneyse yaa ben niye Muhattap alıyorum ki.......

     

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    tersten başlayalım bakalım :)

    muhattap almıyorsan neden konuşuyorsun öncelikle.Eğer muhattap olarak görmüyorsan bizi diyologlara da girmen yersiz..

    Yapılan yorumları "insan" yapıyor.İnsanların fikirleri bildiğin gibi özneldir. Düşünce özgürlüğüne saygın varsa o kişinin de yorumuna saygın olmalı.Doğru yanlış ayrı mesele.İnsan dönek de olabilir delikanlı da.. O kişinin karakteri. Mesela benim Atatürk ile ilgili duruşum bellidir.Kim ne derse desin yazacağım yorumlar,fikirler değişmez.

    Fettullahçılar ile Said Nursinin yolunda gidenler "bana göre" ayrıdır. Ayrıca Fetullah Gülenin taraftarlığı yapıldığı kanal Samanyolu Tv dir.

    Atatürke dinsiz demediğini biliyorum... Ama başkları öyle düşünmüş olabilir diye o sözleri yayınladım. Mesela yanlılmıyorsam hürriyet gazetesinin bir haberinde atatürke "deist yakıştırması" yapılmıştı.Dine inanmayor diye bir haber verilmişti.Bu araştırmayı da nedense "yabancı biri yapmıştı" herneyse. bu sözler "bazılarına" küpe olur umarım.

    Atatürkün tüm sözlerini beyinde nasıl kopyaladın bilmiyorum.Ama şunu biliyorum,önemli olan beyindeki sözleri değil kalbindeki sözleridir. :)

    Muhattap alman dileğiyle.. Hoşçakal


    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ocak/2006
    Erkek
    ilk videonun açılan ilk meclisle alakalı bi video olduğunu düşünmüyorum.meclisin açılış resimleri var hiç birinde atatürk o elbiseyi giymemiş bir.ikincisi ise zaten osmanlı döneminde öle bi elbise türü yok pek

    ... sorcerer & musket ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mkonur
    mkonur's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Erkek
    anlaşılan persian kardaşım nurcuların dünyadaki okullarını hiç gezmemiş veya orada  yüce ve ulu önder  Atatürk ve nun kurduğu buCumhuriyetin nasıl reklamının yapıldığını bilmiyor ki bilseydi bu yola baş koyardı!!! istersen herkul.org'dan bunları öğrenebilirsin. veya şöyle yurtdışındaki cemaat okullarını gez ve ordaki yabancı çocukları bi sınava tabi tut, göreceksin ATATÜRK CUMHURİYETİNİN  tarihçesini senden benden iyi tanıyor ve biliyorlar. Burada anasının dizinin dibinde yatmayıp insanlığın geleceği için kendi isteklerinden vazgeçen ve gurbete katlanarak oraya hicret eden Anadolu insanlarının eseridir bunlar.Bütün dünya bu hareketi konuşuyo!!!

    hayat tarafından banlanmış kişi!!!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mart/2004
    Erkek

    Bence Atatürk kesinlikle dinsiz veya dine karşı bir insan değildi fakat ne hikmetse aradan geçen yıllarda bazı kesimler emellerine ulaşmak için Atatürkü dine karşı bir insan olarak gösteriyorlar "ben çocukların namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyorum" diyen bu zihniyet kendine Atatürkçü diyor.Ertan kardeşimi tebrik ederim çok güzel yazılar bulup göstermiş.Bilinmelidirki ilk meclisimiz dualarla ve kurban keserek açılmıştır eğer Atatürk dinimize islama karşı bir insan olsa bunları neden yapsın.

    perisan arkadaşımız diyorsun ki biz beynimize yazdık Atatürkün sözlerini bende sana şunu söylemek istiyorum "ne kadar bilirsen bil bildiğin karşıdakinin anladığı kadardır."Mevlana çok güzel söylemiş bu sözü eğer bildiklerin varsa yaz bizde paylaşalım ona göre yorum yapalım.

    Saygılar. 


    işte öyle
Toplam Hit: 2291 Toplam Mesaj: 17