Curved TV Mi? Flat Panel TV Mi?
-
Kaan bunu yazdıbigwave bunu yazdı
Akşam nasil peki? Işıklar kapaliyken. Fimlerde düze gore fark ettiriyor mu?
Bir de 3d olayi nasil? Gözlüksüz 3d doğru mudur?
akşam gayet güzel. Kavisli görünüm görüntü kalitesini 3d gibi hissiyat veriyor. 3d olayı için değil sadece 4k muhabbetine almıştım.
ekran boyutu curved alacaksan biraz büyük almanda yarar var .
ekrana kavislerden dolayı böyle ışık yansıyor.
-
-
-
Annem görüp beğendi ille de bu olsun bir kere alıyoruz diye tutturunca mecburen curved aldık. Aynı özellikteki düz paneller en az %10 daha ucuzdu.
Kaliteli yayın alma imkanının yoksa 48" den büyük ekran tavsiye etmem. Uydudan normal kanalları izlerken insanın keyfi kaçıyor. Önemli olan şekli değil görüntü kalitesi ise düz ekranlara bakman fiyat/performans açısından daha iyi olur. Ekran düz olmadığından tasarım için kötü olur gibi ama oyunlarda ayrı bir zevk veriyor.
-
Philipsten uzak dur :)
Sharp , lg , samsung , sony tr de yurt dışı ise panasonic de ekleyebilirsin.
Kaç tane philips alan vatandaş varsa hepsinin sıkıntılarını gidermeye çalıştık , ben böyle kötü bir televizyon görmedim :) görüntü iyi marka iyi ama bu kafada giderler ise sonu nokia gibi olur :)
-
Lg var evde flat kasa. Arkadaşım vardı curve olanlardan kötü geridönüşler aldıkalrını söylemişti. Çok kolay hasar alıyormuş curve olanlar. Dayanıklılık konusunda zayıf olduklarını söylemişti.
Şuan kullandığımız cihaz bu; http://www.lg.com/uk/tvs/lg-65UB980V
Ben şahsen beğeniyorum. Özellikle webos işletim sistemi çok iyi. Hatta şuanki smart tvlerin arasındaki en iyi ve hızlı işetimsistemi diyebilirim. Tivibu Ev ile birlikte kullanıyorum canavar gibi valla görüntü gayet güzel. Superonline turboyuda açıyorum indirebildiğim kadar remux filmleri indirip izliyorum. 3D si de gayet iyi. Daha önce samsung vardı 55" 3dsi o kadar iyi değildi bu baya baya iyi. Aktif gözlük kullanıyor ama açısal kararma veya gözü yorma gibi yan etkileri yok.
4k content pek yok piyasada ama remux filmler gayet tatmin edici. Gerçi filmlerin tanesi 60-80gb filan oluyor ama değiyor yani.
Bu arada evin oturma düzenine göre koltuklar 4-5metre arası tvye yani sıkıntı olmuyor gayet rahat ve keyifli bir izlenim sunuyor.
-
Şu modeli denemeye karar verdim.
http://www.lg.com/uk/tvs/lg-55EG920V
Almak için biraz hazırlık yapmam gerekiyor tabi ki..
Oled'lerde plazmadaki gibi uzun süreli statik görüntüde ekranda yanma olacağı söyleniyor.
Pc bağlayınca başlat menüsü , pencerenin üstündeki menubar sıkıntı çıkartır mı zamanla kestiremiyorum.
Şehir efsanesi de olabilir.
Var mı başka önerisi olan?
-
Şu aletleri sanki çok gerekliymiş gibi alıp bir de yetmezmiş gibi evin baş köşesine yerleştiriyoruz. Onun yerine müzik dinleyin, kitap okuyun, sohbet edin, yeni bir şeyler deneyin. Yani illaki alınması gerektiğini kim söylemiş yahu? Kim dayatıyor bunları size, neden alıyorsunuz? Bir de para veriyorsunuz. :D Edit: Yetmezmiş gibi bir de gelip flat mı curved mü soruyorsunuz? :D
(tamam ben almam.)
-
Caliber bunu yazdı
Şu aletleri sanki çok gerekliymiş gibi alıp bir de yetmezmiş gibi evin baş köşesine yerleştiriyoruz. Onun yerine müzik dinleyin, kitap okuyun, sohbet edin, yeni bir şeyler deneyin. Yani illaki alınması gerektiğini kim söylemiş yahu? Kim dayatıyor bunları size, neden alıyorsunuz? Bir de para veriyorsunuz. :D Edit: Yetmezmiş gibi bir de gelip flat mı curved mü soruyorsunuz? :D
(tamam ben almam.)
Hocam 3 senedir evimde TV yok.
Ayrıca film izlemek, oyun oynamak büyük ekranda bir başka oluyor :)
-
Kaan bunu yazdı
Şu modeli denemeye karar verdim.
http://www.lg.com/uk/tvs/lg-55EG920V
Almak için biraz hazırlık yapmam gerekiyor tabi ki..
Oled'lerde plazmadaki gibi uzun süreli statik görüntüde ekranda yanma olacağı söyleniyor.
Pc bağlayınca başlat menüsü , pencerenin üstündeki menubar sıkıntı çıkartır mı zamanla kestiremiyorum.
Şehir efsanesi de olabilir.
Var mı başka önerisi olan?
oled yanması olayı doğrudur çokça oled ekranda gördüm bu problemi sürekli aynı pixeller açık kalırsa o pixellerde görüntü değişse bile görüntü gölge gibi kalyor fakat.
bunun olması için günlerce ayı ekranın ekranda açık olarak kalması gerek böyle bir derdin varmı ? ben tv alacak olsam pc yi tabiki bağlayacağım ama sürekli aynı ekranın kalması için laptop gibi sürekli o ekran dan kullanmam lazım