CV Hazırlanırken Nelere Dikkat Edilmelidir? (Önemli)
-
Merhaba arkadaşlar,
Konu ne kadar genel de olsa kendim için özelleştiriyorum ama genel cevaplar verilebilir. Yazılım alanında CV hazırlanırken nelere dikkat
edilmelidir en çok? Yazılım firmalarında çalışan takım liderleri, adayın CV sini değerlendirirken nelere dikkat eder (muhakkak vardır böyle
yazılımcılar burada) Mesela benim CV'im referans, sertifika, örnek kodlarla birlikte 13 sayfa. Yahoo da çalışan bir türk ile tanıştım CV
sayfa sayısı çok fazla, en çok 2 sayfa olmalı hatta 1 dedi ben şaşırdım :) Bunun formatı nasıl olmalı. CV de hangi bilgiler olmalı? Ben CV me
referans mektuplarını da koydum, bunları ayrı yere mi taşımalıyım (CV den link vererek) ya da hiç mi bahsetmemeliyim olayı tam
anlamadım. O yüzden başarılı bir CV nasıl hazırlanır tecrübeli arkadaşlardan fikir edinmek isterim ve daha da önemlisi bu CV leri
değerlendiren kişilerin bakıç açılarını bilmek daha güzel olurdu.
Teşekkürler
Not: uygun kategori bulamadığım için konuyu genele açtım
-
referans bölümüne şirket istediği takdirde verilecektir falan yaz...
-
öncelikle uzun cv sıkıcıdır gereksizdir. ben eleman alırken 2 sayfadan fazlasına bakmam, kimbilir neler attı sıkıladı derim
senin için kod örneği gereksiz bence illa örnek kod vereceksen 10 satır yazmak yerine link ver web sitenden bilmemne.com/kodlar gibi
tahsil ,askerlik durumun, özel kurs varsa onlar,iş tecrübelerin, kişisel özelliklerin, yeteneklerin ve referansların yeterlidir.
çok uzun tutma hiçbirini. kısa öz.
-
cv cok uzun olmamalı 2 sayfa yeterli bence.başta güzel bir resmin ile iletişim bilgilerin olmalı(askerlik durumu,ehliyet gibi bilgileride burda yazabilirsin) devamında ,öğrenim durumun okudugun okullar ,iş tecrübeleri,kurslar seminerler,projelerin,hobilerin olmalı.projelerin kısmında yaptıgın projelerden kısaca bahset ama kod örneği verme hocam gereksiz olur.verdiğin bilgileri kısa ve öz tutmaya bak cv cok uzun olursa insanlar okumaktan sıkılıp önemli noktaları kaçırabilirler.Birde mesela kariyerden falan başvuru yapıyorsan mutlaka resim ve önyazı olmalı bir cok şirket bunlar olmayanı eliyorlar
-
-
en kolayı kariyer.com gir ordan hazırlrsın
-
Ben CV mi ingilizce olarak hazırlamıştım, türkiyede bu sistem pek yaygın değil sanırım bir adecco yapıyor, iş danışmanlık firmaları var, hem işveren
hem çalışacak aday buraya başvuruyor ve uygun işe uygun eleman yerleşimi yapılıyor, o yüzden CV ler detaylıca inceleniyor. Ancak türkiyede
sizlerinde belirttiği gibi pek okunmuyor. sanırım. CV mi kariyer.net in araçlarıyla hazırlamıştım, orada bazı şeyler eksik olduğu için paintte edit
yaparak bir format oluşturdum.
CV'im şöyle
2.5 sayfa temel bilgilerim, eğitim bilgilerim, sertifika bilgilerim ki bunlar açıklamalı değil. Ben 3 tane üniversiteye gittim (2 si yabancı biri türk) onların bilgilerini de ekledim, yani baya yer kaplıyorlar nasıl kısaltırım bilmiyorum.
1.5 sayfa teknik bilgilerim tutuyor.
1 sayfa aldığım burslar ve projelerim ile ilgili kısa bilgiler ve ilgili notlar.
yarım sayfa hobiler, sigara durumu ve kişi bazında referansların iletişim bilgileri
2 sayfa referans mektupları
1 sayfa örnek kod
3 sayfa sertifikalar
1 sayfa diploma (bunu yabancılar için koymuştum)
edit: bir sorum da şu, acaba türkiyedeki iş ilanlarına ingilizce cv ile başvursam sıkıntı çıkar mı? şimdi yanlış düşünmesinler hava atmak için ingilizce yazmış falan diye. türkçe cv hazırlamayla bir daha uğraşmak istemiyorum
unbalanced tarafından 04/Ara/12 15:23 tarihinde düzenlenmiştir -
bilgisayar bilgilerinde, şu iyi bu kötü, şu orta gibi yazma.
ve sadece spesifik bildiklerini yaz.
Dil konusunda da, çok az biliyorsan yazma, az biliyorsan direkmen yaz. Seviye yazma, seviyeni belirleyen belgen varsa puanını yaz.
Yazıyorum ama konuşamıyorum gibi şeyler komik oluyor.
Adres kısmında dikkatli ol, firmaların ilk baktığı yer o, uzaksa direk eliyor orta ölçekli firmalar.
Referans olarak hocalarını yazma..
-
@homer, hocam cv bilgilerinde sıkıntı yok benim açıklama kısımlarını kısaltmam lazım yani gereksizleri elemem lazım çok şey var.
@x-files, hocam zten kariyer nette hazırladım, kalanlarını kendim ekledim
@kaanstain, hocam kariyer nette bu şekilde yaptım

gayet hoş görünmüyor mu? ben sevdim :) referans olarak 2 hocamı yazdım ama bu adamlar normal hoca değil ikisi de bölüm başkanı ve bir
hocayla uluslararası ortak bir makale yazdık . ingilizce için puan yazdım, bir de biraz çekçe biliyorum bunu da belirtmem iyi oluyor çünkü iş
başvurusnu oraya yapıyordum adamların hoşuna gidiyor :) türkiyede başvurmayı planladığım yerler yakın olacak. zaten bir kaç yere başvurmayı
planlıyorum da çok ciddi kurumlar bunlar. O yüzden CV nin bu kadar uzun olması biraz kötü izlenim veriyor olabilir
-
Güzel konu, takipteyim. Cv nasıl hazırlanır? İçinde hangi belgeler bulunmalı?
-
bende bu özelliklerin hepsi olaydı, ben cw yollamaz cw istetirdim patronlardan amk:)
Bu arada tebrik ediyorum iyi geliştirmişsin kendini..:))
Ayrıca konuyu tam okumadım ama ben yerinde olsam güzel bir portfolyo sitesi yapar c.w de sadece kısa şeyler yazardım ayrıntı bilgi için sitemi ziyaret edebilirsiniz. derdim...
Erdem tarafından 04/Ara/12 18:33 tarihinde düzenlenmiştir