CV Hazırlanırken Nelere Dikkat Edilmelidir? (Önemli)
-
SnipeTR bunu yazdı
bende bu özelliklerin hepsi olaydı, ben cw yollamaz cw istetirdim patronlardan amk:)
Bu arada tebrik ediyorum iyi geliştirmişsin kendini..:))
Ayrıca konuyu tam okumadım ama ben yerinde olsam güzel bir portfolyo sitesi yapar c.w de sadece kısa şeyler yazardım ayrıntı bilgi için sitemi ziyaret edebilirsiniz. derdim...
uzun yıllardır elektronik ve yazılım üzerine çalışıyorum hocam, kendini beğenmişlik olarak algılama ama her şirkette çalışmam zaten ben. kafamda bir kaç kurumu ve özel firma var onların dışında türkiyede çalışamam. bazen iş ilanlarına bakıyorum da amele arıyorlar resmen. Ben olayın biraz daha profesyonel tarafına bakıyorum, o firmada sadece bir "alanda" geliştirici olmak istiyorum ki bunu her firma kabul etmez. O yüzden işin profesyonel yanında bakmak zorunda olan kurumda çalışmak istiyorum.
portfolyo sitesi mantıklı ama daha mantıklısı linkedln gibi yerlerde profil oluşturmak bunu da göz önüne almak lazım.
teşekkürler
unbalanced tarafından 04/Ara/12 20:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Eski çalıştığım şirkette reddedilen adayların cvlerine bakmıştık gece nöbetinde sıkılınca :) Aldığı bütün sertifikaları diploma kalitesinde kağıda renkli kopyasını basıp eklemiş biri vardı. Adam bildiğiniz dosya oluşturmuş.
Hocam normal şartlarda özgeçmiş 2 sayfayı geçmemeli. Kişisel bilgilerin(ad soyad, adres, d.tarihi vs.), eğitim bilgilerin(lise+üni), iş hayatın(çalıştığın her firmayı yazmana gerek yok), kısaca yeteneklerin(başvurduğun pozisyonun gerektirdiklerine göre şekilleyerek) ve istenirse referansların. Kendinden bahseden kısa bir önyazı koyabilirsin.
İş görüşmeleri çoğu zaman 2 veya 3 aşamalı olur ve özgeçmişi öncelikle insan kaynakları inceler. Sertifikalarını, kodlarını, referanslarını iş görüşmesi sırasında götürebilirsin.