Daha Yeni Başladım...
-
ps için niye cs2 ile cs3 ile cs4 arasında falan kalır adamlar bi türlü çözemiyorum
sanki farklı programlar
ps ile gimp arasında kalsanız anlıcam :-/
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------The_FCN bunu yazdı:
-----------------------------
ya arkadaşlar yapmayın ettmeyin c# tan başlatılırmı daha algoritma bilmeyen insana :S
-----------------------------basbaya başlatılır ne yapıcak yani oturup evde buble sortmu çözücek divide and conquere mı yapsam stack mi yapsam diyicek....algoritma dedigin şey kod yazarken ögrenilir ele kagıt kalem alıp sabahlara kadar flowchart çizerek degil.
-----------------------------hocam ne dersen de web işine giricekse önce mantığı anlamalı .. htmlden başlayıp statik sayfa nedir onu ilk önce öğrenip sonra dinamik sayfa yapının gereğini projeleri büyünce anlamalı.. direk kod yazmakdan başlarsa sağda solda hazır script ister milletden =)
-
sandman bunu yazdı:
ya arkadaşlar yapmayın ettmeyin c# tan başlatılırmı daha algoritma bilmeyen insana :S
-----------------------------basbaya başlatılır ne yapıcak yani oturup evde buble sortmu çözücek divide and conquere mı yapsam stack mi yapsam diyicek....algoritma dedigin şey kod yazarken ögrenilir ele kagıt kalem alıp sabahlara kadar flowchart çizerek degil.
-----------------------------programı tasarlamadan yapım aşamasına nasıl geçicek bana bi açıklarmısın.
mesela örnek veriorum browser kodlamak isticek form üzerine web browser nesnesi konmadan page load a varsayılan sayfa tanımlanırmı tabiki tanımlanmaz bunların sırasını belirlemek için herzaman algoritma kısmına ihtiyaç vardır su ana kadar yaptıgın projeler konusunda bi fikrim yok ama basit şeyleri yazarken zaten algoritmayı düşündüğün anda programa gecersin fakat orta veya büyük projelerde algoritmasız gidilmez biyerden ipinucunu kaçırdımmı yakalaması zor olur ayrıcak üçük projelerdeki düşünme faslı bile algoritmayı yazmakla aynıdır 0 dan bişi öğretilcekse temelinden başlamak gerekkir elbeette algoritma faslına otursun 1 ay baksın demiyorum ama biraz baksın ve mantığını kavrasın
-
cemnet bunu yazdı:
-----------------------------sandman bunu yazdı:
-----------------------------hocam ne dersen de web işine giricekse önce mantığı anlamalı .. htmlden başlayıp statik sayfa nedir onu ilk önce öğrenip sonra dinamik sayfa yapının gereğini projeleri büyünce anlamalı.. direk kod yazmakdan başlarsa sağda solda hazır script ister milletden =)
-----------------------------benim yıllardır kızdıgım nokta şu.Bilen bilmeyen atıp tutuyor.Yok pascaldan başla yok Vb6dan başla önce eline kagıt kalem al algoritma yap vs vs vs.Öncelikle millet nesneye dayalı programlamayı geçti framework yazıyorlar piyasa rubyonrail django cakephp gibi frameworklerle dolu sen 80lerden kalma dili neden kullanıyorsun madem öyle başla asm'den.Bazı şeyleri gözünüzde o kadar büyütüyorsunuzki c# java sanki çok zormuş gibi.Senin dedigin web işine gelince evet haklısın önce html bilmeli ama buda abartılıcak birşey degil 1 hafta baksa yeter. Css,JS,Html yeterde atarbile.Ben her zaman C# derim microsoftu çokmu sevdigimden hayır ama basit dökümanları çok kullanılan bir çok dillede benzer.Neden Cpp yada Java programcıları bu kadar rahat C#'a adepte oldular.Aynı zamanda C#'ı ögrense desktopta yazar webde mobilde.Tek dil tek işlem.
-
The_FCN bunu yazdı:
-----------------------------sandman bunu yazdı:
-----------------------------programı tasarlamadan yapım aşamasına nasıl geçicek bana bi açıklarmısın.
mesela örnek veriorum browser kodlamak isticek form üzerine web browser nesnesi konmadan page load a varsayılan sayfa tanımlanırmı tabiki tanımlanmaz bunların sırasını belirlemek için herzaman algoritma kısmına ihtiyaç vardır su ana kadar yaptıgın projeler konusunda bi fikrim yok ama basit şeyleri yazarken zaten algoritmayı düşündüğün anda programa gecersin fakat orta veya büyük projelerde algoritmasız gidilmez biyerden ipinucunu kaçırdımmı yakalaması zor olur ayrıcak üçük projelerdeki düşünme faslı bile algoritmayı yazmakla aynıdır 0 dan bişi öğretilcekse temelinden başlamak gerekkir elbeette algoritma faslına otursun 1 ay baksın demiyorum ama biraz baksın ve mantığını kavrasın
-----------------------------Bak şimdi sana söyle anlatim ben bankalarada program yazdım özel şahıslarada beni tanıyan tanır.1000 sayfalık UML'de gördüm hiç merak etme.Özel kurslarda ders veren arkadaşlarımda var onların anlattıklarından yola çıkıyorum aynı zamanda kendi tecrübem varki konuşuyorum.Senin dedigin şey için özel zaman ayırmasına gerek yokki oturur programını düşünür neler gerektigine bakar sorunları görür ve yazar 10dk iş.Sen oturup yukarda yazdıgım algoritmalardan yapılardan kaçını biliyorsun yadayaptın?Aralarındaki farkı biliyormusun ?Ne kadar kullandın.?
Dedigin büyük programlarında önce algoritması yapılır ama yapılırken aynı zamanda bir prototip programda yazılır kimse sunumda yada mühendislerle beyin fırtınası yaparken filmlerdeki gibi tahtalara çizmiyor onları
-
hocam bi işi hakkıyla yapıcaksan sağlam adımlarla ilerlemek en iyisidir. Gitarda bile böle bu .. Elektro gitar çalmak istersin sana önce klasik gitarda 100 yıl önce yapılmış şarkıları çaldırırlar ..
Ben işin mantığını anlamadan kendimi birden c# kodlamada buldum daha sonra html öğrendim .. Kulağa ne kadar komik geliyo değilmi ? Datalist nesnesinin sayfa derlendikden sonra çıktısına baktığımda normal bildiğin table yapısı görünce şok olmuştum .. İşin aslını geç öğrendim .. Ve normal öğrenme yolundan gitseydim emiynim daha kısa zamanda olumlu bişeyler olurdu .. Sonuçda c#da kullanılan if yapısı pascalda da aynı bilmem neyde de aynı. Masaüstü programcılığına girmiyorum hiç ama en sağlamı önce html diyorum. Ve bu postdan sonra laptopu kapatıp evime gidiyorum =) herkese bol kodlamalı günler :)
-
Kaltz bunu yazdı:
-----------------------------cevaplardan yola cıkarak bu işin o kadar kolay olmayacaını anladım :D. programmer deil webprogrammer daha kolay bi iş sanırım o yuzden html ya da asp üzerinde yogunlaşcam. 2si arasındaki farkları göz önüne aldıktan sonra herşey için teşekkürler. bu farklar hakkında bilgi de verebilirsiniz...
-----------------------------html bilmeden asp yada php yapamazsın ki zaten. Eğer asp öğrencem diyosan html ögrenmen şart. kaldıki sadece html de bi işine yaramaz. web programlama bilmen gerekiyo
-
Eğer kota sorunum yok diyorsan sana adobe CS4 master collectionun torrent adresini verebilirim.İçinde Photoshop CS4 extendet sürümü dahildir.Ayrıca weble uğraşacaksan içinde Dreamwiever ve flash da vardır ama 5.5 gb :D.Kendim indirdim ve kullanıyorum fulldür crack falan içinde
http://www.mininova.org/det/2231274
-
The_FCN bunu yazdı:
-----------------------------algoritma nedir ? Önce bunu oturtturmak lazım
http://tr.wikipedia.org/wiki/Algoritma
Burada zırvalıyor fakat programlamlamada algoritma, programın çalışmasındaki uyduğu düzendir.En basit örnekle;
önce topla sonra çıkar
ile
önce çıkar sonra topla
bir algoritmadır.Programın çalışmasını belirleyen kurallar vardır.Ben arama, tarcan vs.. gibi projelerin hiç birinde önce oturup algoritma kasmadım.Hadi beni geçlim çok sağlam adamlar var onlarda yapmamıştır.
Algoritma senin programı nasıl tasarladığındır.basit bir şey yaparsın sonra dersin ki aa şu kontrol olsun bu kontrol olsun, şöyle böyle olsun.Son yaptığınla ilk yaptığın arasında dağlar kadar fark vardır.Bunuda algoritma bilmeden, programlarken isteksizce öğrenrek yaparsın.
-
asp.net öğren. yanınada cs2 iyi gider
paranıda kazanırsın güzel kişisel projelerde yaparsın.
aspx e 0 daan başlayamassın tabiki.
asp ye giriş yapıp mantığı öğrenmelisin.. egitimofis.com çok iyi videolu derslerle asp anlatımı yapıyor. ve 0 dan başlıyor. gayet basit ve güzel dersler tavsiye ederim.
cs serisinden 2 yi tercih ederim sana.
diyosan masaüstü programlama öğrenicem o bana düşmez. dili bilmiyorum ama c++ iyidir. kütüphaneside çok zengin. kolay gelsin