folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Dahi Matematikçiye Para Tatlı Geldi

Dahi Matematikçiye Para Tatlı Geldi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

EpheSuS bunu yazdı:
    -----------------------------

FireX bunu yazdı:

Soru:

Poincaré varsayımı nedir?

Fransız matematikçi, fizikçi ve filozof Henri Poincaré 1904'te ortaya attığı önermede, "üzerinde delik olmayan her şey bir küredir" diye özetlenebilecek bir yargıda bulunuyor. Bir elmanın üzerine gerilmiş paket lastiğinin şeklini bozmadan ya da elmayı parçalamadan sonsuza kadar büzülebileceğini, ancak ortası delik bir simitte bunun mümkün olmadığını, delik var oldukça lastiği sınırlayacağını iddia ediyor.

Çözüm:

http://en.wikipedia.org/wiki/Solution_of_the_Poincar%C3%A9_conjecture

daha kapsamlı anlatcak yokmu lan basmadı benim motor :D

bassa zaten burda olmazdın hocu

Amphetamine Logic.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

A loop on a sphere can be contracted to a point without leaving the surface.
    Neither of the colored loops on this torus can be contracted to a point without leaving the surface.

[edit]

tam anlamadım ama anladığım kadarıyla şunu diyor.. 2 resme bakarsak kırmızı halkayı görüyoruz.. orayı başlangıç noktası kabul edelim. sonra bi tarafa doğru götürelim o halkayı ve bi müddet sonra başladığı yere geri gelecektir.. yani sonlu..  sınırlı.. ama birince resme baktığımızda halkayı istediğimiz yönde yerde istediğimiz gibi hareket ettirebiliriz.. permütasyonmu deniyordu buna ne deniyordu böyle 3 ün 5 lisi falan filan vardı..  tam bilmiyorum ama.. yani hareket sayısı dahada fazlalaşıyor.. sonsuza yakın yani.. 

edit:hatta sonsuz.. 

düşünüyorum oysa aklım var; aklım var oysa düşünmem gerek; düşünmem gerekse düşünülmesi gereken şeyler var; bazı var olan şeyleri düşünürsem zamanımı düşnmeye harcarım;harcanılan bi zaman varsa kıymeti bilinmeli; kıymeti bilinmeyen zaman tek canı kalmış süpermario ya benzer; süper marionun mantarı şirinlerin evine benzer; şirinlerin evinde bi kaltak var şirine o şirineyi bütün şirinler s*kmek ister... şirinler çok şey isterde ben hala neyi düşünüyorum anlamadım !!!!!...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zputnik
    zputnik's avatar
    Erkek
    Dahi matematikçiye para tatlı geldi
    1 milyon doları reddettiği söylenen dahi ödülden vazgeçmediğini açıkladı
    24 Mart 2010 Çarşamba, 17:16:31

Dünyanın en zor matematik problemlerinden birini çözen 44 yaşındaki Rus matematikçi Dr. Grigory Perelman'ın, bu başarısı nedeniyle kendisine sunulan 1 milyon dolarlık ödülden vazgeçmediği bildirildi. "Dünyanın en zeki adamı" olarak kabul edilen ve Rusya'nın ikinci büyük kenti St. Petersburg'da, bakımsız bir evde yaşayan Perelman'ın ödülü reddettiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Rus internet haber portalı "Lifenews", "Perelman ödülü yavaş yavaş düşünmeye başladı" başlığıyla verilen haberde, daha önce ödülü almak istemediğini açıklayan Perelman'ın bu konuda henüz son kararını vermediğini söylediği ifade edildi. Perelman'ın, kendisini arayan gazetecilere, ödül konusunda son kararını vermediğini belirterek, "Bu konudaki nihai kararı verdiğimde bunu ilk olarak Clay Matematik Enstitüsüne bildireceğim" dediği kaydedildi.

Rusya Matematik Enstitüsünden 2005 yılında ayrıldıktan sonra bilim insanı annesiyle kaldığı evinden pek çıkmayan Perelman, hayatını annesinin emeklilik maaşı ve özel derslerden elde ettiği gelirle sürdürüyor. 100 yıldır matematikçilerin çözemediği Poincare Varsayımı problemini çözen Perelman, çözümü de internette yayımlamıştı. Perelman'ın yaptığı çözümün, evrenin şeklinin belirlenmesine yardımcı olabileceği kaydediliyor.

Kaynak : http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/502984-dahi-matematikciye-para-tatli-geldi

İpimle kuşağım..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

adam buna benziyor

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vesselam
    vesselam's avatar
    Erkek

azimle sıçan mermeri delermiş

al koçum parayı al vajina olma sende

Telegram @WVesselam
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

O adamın 1M$ alması onun değil bizim insanlık olarak utancımız olabilir...

Adam yıllarca ser sefil yaşasın sonra  parayı aldı diye kına ....

Hadiyn ordan...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 5183 Toplam Mesaj: 27