Dahi Matematikçiye Para Tatlı Geldi
-
Çocukken bizim mahallede dolaşan bir evsiz vardı. O geldi aklıma bu adamı görünce. İnsan biraz kendine çeki düzen verir. İlle zeki adamlar at hırsızı gibi dolaşacak diye kaide yok ya :D
-
o deilde bu dünyanın en zor sorusunun cevabını merak ettim ben. 3 falan cıkarsa intihar ederim şanına yakışmaz :D
-
fenerist07 bunu yazdı:
-----------------------------
o deilde bu dünyanın en zor sorusunun cevabını merak ettim ben. 3 falan cıkarsa intihar ederim şanına yakışmaz :D
Neye göre dünyanın en sorusu bana sordular mı? belki çözücektim :D -
Yok sırf laf anasını satıyım dünyanın en zor sorusunu çözmüş. Ulan amk yazın soruyu çözümünü bizde görem bari egolarımız tatmin olsun dimi :D
-
nolanded bunu yazdı:

böyle dahi insanlar niye böyle kaçık oluyolar ya?
-----------------------------Ne pis adammış yahu dahi olmuş ama adam olamamış :)
-
bigpower bunu yazdı:
fenerist07 bunu yazdı:
Neye göre dünyanın en sorusu bana sordular mı? belki çözücektim :D
-----------------------------puhahaha :D ikinize de katılıyorum
-
Adam gariban,Rusya'nın buz gibi soğuğunda kasıyor.Özellikle sizler,bizler gibi
bu şekilde boş zaman geçirmiyor.Bence hiç değerlendirmeyin, anlayamazsınız.
Öncelikleri belirlemiş adam.
-
düzenleme : [...]
-
Soru:
Poincaré varsayımı nedir?
Fransız matematikçi, fizikçi ve filozof Henri Poincaré 1904'te ortaya attığı önermede, "üzerinde delik olmayan her şey bir küredir" diye özetlenebilecek bir yargıda bulunuyor. Bir elmanın üzerine gerilmiş paket lastiğinin şeklini bozmadan ya da elmayı parçalamadan sonsuza kadar büzülebileceğini, ancak ortası delik bir simitte bunun mümkün olmadığını, delik var oldukça lastiği sınırlayacağını iddia ediyor.
Çözüm:
http://en.wikipedia.org/wiki/Solution_of_the_Poincar%C3%A9_conjecture -
FireX bunu yazdı:
Soru:
Poincaré varsayımı nedir?
Fransız matematikçi, fizikçi ve filozof Henri Poincaré 1904'te ortaya attığı önermede, "üzerinde delik olmayan her şey bir küredir" diye özetlenebilecek bir yargıda bulunuyor. Bir elmanın üzerine gerilmiş paket lastiğinin şeklini bozmadan ya da elmayı parçalamadan sonsuza kadar büzülebileceğini, ancak ortası delik bir simitte bunun mümkün olmadığını, delik var oldukça lastiği sınırlayacağını iddia ediyor.
Çözüm:
http://en.wikipedia.org/wiki/Solution_of_the_Poincar%C3%A9_conjecture
-----------------------------daha kapsamlı anlatcak yokmu lan basmadı benim motor :D