folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Databaseden Veri Çekemiyorum:..Yardım İsteği..:



Databaseden Veri Çekemiyorum:..Yardım İsteği..:

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2007
    Erkek

    mürid kardeşlerim elimdeki bir scriptin vertabanından veri çekerek title a yazdırmak istiyorum. bu script ürün tanıtım amaçlı bir script. urunun detaylı gösterildiği sayfa urun_detay.asp. hangi ürüne girerseler girsinler urun_detay.asp de o ürünün adını title yazdırmak istiyorum. title zaten db den bişey çekilmiş, bağlantı var demeyin. isimlerini değiştirdim vs ama yapmak istediğimde başarılı olamadım aşağıda verdiğim linkten dosyayı indirip bakabilirsiniz.

    http://www.aspindir.com/Goster/5547

    bu scriptte sadece urun_detay.aspde dediğim yerde yardımcı olmanızı istiyorum. şimdiden teşekkür ederim.


    troll
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsortiC
    AsortiC's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

     


     <% urun_id=request.querystring("urun_id")%>
                      <%

    set rs1 = Server.CreateObject("ADODB.RecordSet")
    SQL = "Select * from urunler where urun_id= " & urun_id
    rs1.open SQL,Baglanti,1,3
    %>
    <head>

    <TITLE><%=rs1("urun_ad")%> - <%=Rs("firma_adi")%></TITLE>
    <mm:encoding name="Turkish (Windows)" charset="windows-1254" fontgroup="Turkish" macfontscript=35  />
    <META content="© 2006 HarBaR" name=copyright>
    <LINK
    media=screen href="dosya/Style.css" type=text/css
    rel=StyleSheet>
    <Meta Name="Keywords" CONTENT="<%=rs("urun_ad")%>,kürşat,cemre,kurşun,harbar,harbarus,çamburnu,<%=Rs("site_anahtar")%>">

    Bu kodları üst bölgeye gelecek şekilde düzenlersen olması lazım

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek

     

    hoca urun_detay.asp'de

    <%
    if er.eof or er.BOF then

    Response.Write "Böyle Bir ürün Yoktur." 

    end if %>

    satırını değiştirecez.. ayrıca title'ı geçtim, kodlamada bi hata var. Bu sayfa eğer id'ye ait ürün bulunamazsa hata verir. çünkü id'ye karşılık gelen ürün olmasa bile response.write'dan sonra yorumlamaya devam eder. ileride <%=er("vsvs")%> satırına gelince hata verir. çünkü olmayan bi kaydı yazdırmaya çalışmış olursun.

    yukarıdaki satırı şununla değiştir 

     

    <%
    if er.eof or er.BOF then
    Response.Write "Böyle Bir ürün Yoktur."  
    %>

    <title> Böyle bi ürün yoktur </title>

    <%
    response.end
    end if 
    %> 
    <title> <%=er("urun_ad")%> </title>


    bu şekilde eğer ürün bulunamazsa sayfada ve başlıkta "böyle bi ürün yoktur" yazar. eğer varsa ürün detaylarını gösterir, başlıkta da ürünün adını yazar. eğer ben de yazarken bi hata yapmadıysam :)

     

     

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2007
    Erkek
    yok hocam ikinizinde dediklerini denedim olmadı yine. local de denediniz mi scripti. eğer dediklerinizle çalıştıysa urun_detay.asp yi paylaşabilirseniz sevinirim.

    troll
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek
    http://rs631.rapidshare.com/files/247579755/urun_detay.asp
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2007
    Erkek
    hocam çok teşekkür ederim. sonunda sabah ettim ya. halledebildim yardımınla saol.

    troll
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2007
    Erkek

    mürid kardeşlerim bahsettiğim scriptin yine bi yerinde takıldım. urun_islemleri.asp de ürün ekleme yerinde ürün açıklaması vs yazan yere ürün için keyword ekleyebileceğim bi tablo oluşturup db ye yazdırdım. daha sonrada bunu title a yazdırdım. sorun şu ki bu bölüme 50 karekterden fazla yazamıyorum. yazsamda hata veriyor. kodlama konusunda biraz acemiyim 3-4 saattir uğraşıyorum. nettede araştırdım çözüm bulamadım. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.


    troll
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek

    o db'de oluşturduğun alanın türünü türkçe access kullanıyosan "not" yap. sanırım şu an türü "metin"dir

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2007
    Erkek
    hocam dediğin gibi yaptım. araçlar> seçenekler > tablolar/sorgulardan ' dan türünü not olarak değiştirdim ama işe yaramadı. db ye yazdırma kodunda mı hata yaptım diycem 50 karekteri geçmeyince problem çıkartmıyor. aynı ürün ekle sayfasında ürün açıklaması ve ürün özellikleri gibi formlar var oralara 50 den daha fazla yazılabiliyor. nerde hata yapıyorum.

    troll
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek

    hocam access kullanmayalı 3 yıl oldu ama o alana 50den az kaydedip 50den fazla kaydetmemesinin başka mantıklı açıklaması gelmiyo aklıma.

    Mutlaka bi sınırlandırma olmalı. O alanın özelliklerinde "metin" seçip sınırı 50 belirlersen 50den fazla yazamazsın. Yani alanın özelliği ile ilgili bir şey olmalı. Oraya odaklan. Bende access yüklü değil, olsa db'yi gönder derdim de..

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2007
    Erkek
    olmuyo yine hocam.bu arada yine sabah ettim ya:D db değilde urun_islemleri.asp den kaynaklanıyo olmasın. nette upload edip link vereyim mi bakman için._?

    troll
Toplam Hit: 1238 Toplam Mesaj: 17