Ddos Yada Dos Yaparken Hangi Portları Kullanırız?
-
selam selam
arkadaşlar bir bilgisayara dos yada ddos yapıldığında veri paketi göndeririz.. ve giden bu veri paketine karşolık bir paket bize gönderiliriz.. bu paketler hangi portlar açılarak gönderilir?
-
Denial of service saldırıları adındanda anlaşılıcagı üzere belli bir servisi aşırı derecede meşgul ederek cevap veremicek duruma getirmek üzere kurulur.Belli bir portun olmasına gerek yok herhangi bir portta yayın yapan servise saldırılması Dos saldırıya girer...Mesela bir veritabanına sürekli veri girerek başkalarının veri girmesini engellemek yada veritabanını yavaşlatmak Dos saldırısıdır yada Sürekli SYN paketi göndererek serverın buna cevap vermesini saglamakta Dostur....
-
hmmm.. tşkr ederim dostum..
-
mikro_hacker sen axi_hacker olmayasın?
-
Hocam yok axi değil.Ben kefilim
-
axi kim yaf :S yoksa odamı benim gibi çok ve boş soru soruyorduda banladığınız birimiydi :) ( yakında bende banlanırım bu gidişte :))) )
tşkr ederim zumsuk abi..
-
http://dosyam.net/?id=jpkulx
burdan biraz bilgi edinebilirsin google arasaydın iyi olurdu ya
-
mikro_hacker bunu yazdı:
-----------------------------axi kim yaf :S yoksa odamı benim gibi çok ve boş soru soruyorduda banladığınız birimiydi :) ( yakında bende banlanırım bu gidişte :))) )
tşkr ederim zumsuk abi..
-----------------------------
senin öyle olabilmen için 5 fırın ekmeği sabah öğle akşam gece yarısı gibi zamanalrda yemen lazım.13 yaşında idi acayip acayip davranıyordu banlandı ama ondna sonra 8-9 üyelik aldı gelip tahribatı hack edicem yazıyordu.Ne bileyim garip bir vatandaş işte.Nereden kefilsin derseniz axi ve mikroyu tanırım.Mikroyu önceden tanırım.Öyle birşeyler yapmaz.Biraz hazırcı ama kim değil ki?
-
:)))
keşke tanışsaydıq axi ile :)
-
Denial Of Service adı üzerinde belli bir servisi durdurmaya yönelik saldırıdır. Servis websunucusu ise 80 nolu porta tcp ile dalarsınız streaming media ise ilgili porta udp ile burada kullanacağınız teknik servisi zorlayan birşey olmalı. Mesela bu yeni VoIP şirketlerinin büyük kısmı VoIP görüşmelerini şifrelemeden aktarıyor.
Birinin araya girip anaavrat sövmesi mümkün bir olay. Yada trafiği dinleyip veriyi ayıklayabilirsiniz. SKYPE mesela şifreleyerek yollar neyse konu dışına çıktık.
SYN olayına gelince siz bir sunucuya bağlanmaya çalıştığınızda SYN paketi yollarsınız. Sunucu size hizmet verebilir durumda ise SYN-ACK yollar. Sizde ACK yollayıp bağlantıyı kurmuş olursunuz. Sunucuya binlerce SYN yollarsanız size binlerce bağlantı açmaya çalışır bu da haliyle sorundur. Fakat bu sorun SYN cookies destekli bir firewall ile çözülebilir.
-
selam selam
benim aklıma bi soru daha takıldı :S
sandman:
Denial of service saldırıları adındanda anlaşılıcagı üzere belli bir servisi aşırı derecede meşgul ederek cevap veremicek duruma getirmek üzere kurulur.Belli bir portun olmasına gerek yok herhangi bir portta yayın yapan servise saldırılması Dos saldırıya girer...Mesela bir veritabanına sürekli veri girerek başkalarının veri girmesini engellemek yada veritabanını yavaşlatmak Dos saldırısıdır yada Sürekli SYN paketi göndererek serverın buna cevap vermesini saglamakta Dostur....burada "Mesela bir veritabanına sürekli veri girerek başkalarının veri girmesini engellemek yada veritabanını yavaşlatmak Dos saldırısıdır" a dikkat çekmek istiyorum.. şimdi veritabanına verileri gönderiyoruz.. verileri biz belirliyoruz.. anca dos komut sisteminden yaptığımız dos saldırısında veriler nereden karşı bilgisayara gidiyor???
+ meselağa karşıdaki kişinin portu biz dos yaptığımızda açıldıkdan sonra neden geri kapanıyor???