Debian Kurucam Ama Hangisi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Burda iso kalıplarını indirip Debian'ı kurmak istiyorum. Kararlı dvd kalıplarından birini indirip cd yazdım ama yükleme ekrarnına geçmiyor ve yüklenmiyor. Sonradan anladım ki  http://www.debian.org/CD/http-ftp/ burdaki kalıpların bir sürü çeşidi var. Hangisini indirmem gerekiyor anladığım kadarıyla donanımla ilgili bir şey mi ?

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

gece açmıştım konuyu up

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

ftp://debian.comu.edu.tr/debian-cd/5.0.7/i386/iso-dvd/

indirme adreside bu hacım kafan karışmasın yine tıkladığında inmeye başlar

ftp://debian.comu.edu.tr/debian-cd/5.0.7/i386/iso-dvd/debian-507-i386-DVD-1.iso

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

hoca direk debian değil de debian kaynaklı mint kullan bence

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:
    -----------------------------

hoca direk debian değil de debian kaynaklı mint kullan bence

+1 mint kullanıyorum gerçekten çok güzel hiç sıkıntı yaşamadım.

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

Linux Mint Debian (LMDE) eğer pek Linux tecrüben yoksa Debian yerine bunu kurman daha iyi olur gibi.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

İncelemek istersen ;

http://www.linuxmint.org.tr/

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İlk defa linux kullanacaksan debian kullanma.Ubuntu yada mint kullan.

Yoksa debian yüzünden linuxten soğursun =)

Debian saf, güçlü, özgür işletim sistemleri arasında en eskilerden biri olmasının yanında tamamen özgür olan bir işletim sistemidir.Debian tabanı kullanılarak birçok işletim sistemi geliştirilmiştir.En önemlisi ubuntu dur.

Kullanım kolaylığı açısından ubuntu veya mint kullanman lazım.

Ubuntu yada mint e alıştıktan ve linux mantığını iice kaptıktan sonra debianı kurmalısın.

Kurulum dosyalarını indirmene gerek yok.linux34.com dan full olarak alabilirsin. ( 5 dvd boyutundadır. )

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

Fedora üzerine linux tanımam :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Amd-x bunu yazdı:

ftp://debian.comu.edu.tr/debian-cd/5.0.7/i386/iso-dvd/

indirme adreside bu hacım kafan karışmasın yine tıkladığında inmeye başlar

ftp://debian.comu.edu.tr/debian-cd/5.0.7/i386/iso-dvd/debian-507-i386-DVD-1.iso

Öncelikle ilginiz için teşekürler. Okuduğum okulda debian öğrenmeye çalışıyorum. Yani eğer tavsiyeniniz buysa onuda indirebilirim. Normal Debian da bir farkı ne bu bahsettikleriniz den ? LMDe ? Üniversitedeki hocamın bilgisayarıma hangi linux işletim sistemi kurmalıyım sorusuna cevabı "Debian" oldu. Neden Ubuntu pardus mint değilde bu dediğimde "biraz uğraşın onlar kolay arayüzlü oldukları için biraz Windows u andırıyor(hoca Windows tan nefret ediyor) biraz işletim sistemi zorluğuyla alışmanız lazım " hatta Windows'u silin sadece bunu kurun gibi özellikle altını çizdi. Ben şimdilik o seviyede değilim :) zaman göstercek :D   

Birde amd-x yanılmıyorsam bunu indirmiştim. Dvd ye yazdım ama görmedi belki yanlış hatırlıyorum. Başka birine daha sorduğumda donanımınla alakalı bir durum dedi. peki neden bu diğerleri değil ? indirmeye başladım verdiğin linkten

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

DVD'leri indirmene gerek olacağını sanmıyorum,

http://www.debian.org/distrib/netinst#smallcd

Burdan Small CD dediği, netinst CDsini işlemci mimarine göre indirebilirsin, yaklaşık 200 MB,

DVD'lerin tek farkı, içlerinde bütün kütüphanelerin ve programların olması, o kadarına ihtiyacın olacağını da sanmıyorum :)

zaten daha sonra kullanacağın kütüphaneleri ve programları paket yöneticisinden çekebilirsin.

Öncelikle VirtualBox gibi bi programla sanal PC yaratarak denemen daha öğretici olabilir.

Kolay gelsin.

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
Toplam Hit: 2603 Toplam Mesaj: 15