Debian Kurucam Ama Hangisi ?
-
Burda iso kalıplarını indirip Debian'ı kurmak istiyorum. Kararlı dvd kalıplarından birini indirip cd yazdım ama yükleme ekrarnına geçmiyor ve yüklenmiyor. Sonradan anladım ki http://www.debian.org/CD/http-ftp/ burdaki kalıpların bir sürü çeşidi var. Hangisini indirmem gerekiyor anladığım kadarıyla donanımla ilgili bir şey mi ?
-
gece açmıştım konuyu up
-
ftp://debian.comu.edu.tr/debian-cd/5.0.7/i386/iso-dvd/
indirme adreside bu hacım kafan karışmasın yine tıkladığında inmeye başlar
ftp://debian.comu.edu.tr/debian-cd/5.0.7/i386/iso-dvd/debian-507-i386-DVD-1.iso
-
hoca direk debian değil de debian kaynaklı mint kullan bence
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------
hoca direk debian değil de debian kaynaklı mint kullan bence
-----------------------------+1 mint kullanıyorum gerçekten çok güzel hiç sıkıntı yaşamadım.
-
Linux Mint Debian (LMDE) eğer pek Linux tecrüben yoksa Debian yerine bunu kurman daha iyi olur gibi.
-
İncelemek istersen ;
-
İlk defa linux kullanacaksan debian kullanma.Ubuntu yada mint kullan.
Yoksa debian yüzünden linuxten soğursun =)
Debian saf, güçlü, özgür işletim sistemleri arasında en eskilerden biri olmasının yanında tamamen özgür olan bir işletim sistemidir.Debian tabanı kullanılarak birçok işletim sistemi geliştirilmiştir.En önemlisi ubuntu dur.
Kullanım kolaylığı açısından ubuntu veya mint kullanman lazım.
Ubuntu yada mint e alıştıktan ve linux mantığını iice kaptıktan sonra debianı kurmalısın.
Kurulum dosyalarını indirmene gerek yok.linux34.com dan full olarak alabilirsin. ( 5 dvd boyutundadır. )
-
Fedora üzerine linux tanımam :)
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------
ftp://debian.comu.edu.tr/debian-cd/5.0.7/i386/iso-dvd/
indirme adreside bu hacım kafan karışmasın yine tıkladığında inmeye başlar
ftp://debian.comu.edu.tr/debian-cd/5.0.7/i386/iso-dvd/debian-507-i386-DVD-1.iso
-----------------------------Öncelikle ilginiz için teşekürler. Okuduğum okulda debian öğrenmeye çalışıyorum. Yani eğer tavsiyeniniz buysa onuda indirebilirim. Normal Debian da bir farkı ne bu bahsettikleriniz den ? LMDe ? Üniversitedeki hocamın bilgisayarıma hangi linux işletim sistemi kurmalıyım sorusuna cevabı "Debian" oldu. Neden Ubuntu pardus mint değilde bu dediğimde "biraz uğraşın onlar kolay arayüzlü oldukları için biraz Windows u andırıyor(hoca Windows tan nefret ediyor) biraz işletim sistemi zorluğuyla alışmanız lazım " hatta Windows'u silin sadece bunu kurun gibi özellikle altını çizdi. Ben şimdilik o seviyede değilim :) zaman göstercek :D
Birde amd-x yanılmıyorsam bunu indirmiştim. Dvd ye yazdım ama görmedi belki yanlış hatırlıyorum. Başka birine daha sorduğumda donanımınla alakalı bir durum dedi. peki neden bu diğerleri değil ? indirmeye başladım verdiğin linkten
-
DVD'leri indirmene gerek olacağını sanmıyorum,
http://www.debian.org/distrib/netinst#smallcd
Burdan Small CD dediği, netinst CDsini işlemci mimarine göre indirebilirsin, yaklaşık 200 MB,
DVD'lerin tek farkı, içlerinde bütün kütüphanelerin ve programların olması, o kadarına ihtiyacın olacağını da sanmıyorum :)
zaten daha sonra kullanacağın kütüphaneleri ve programları paket yöneticisinden çekebilirsin.
Öncelikle VirtualBox gibi bi programla sanal PC yaratarak denemen daha öğretici olabilir.
Kolay gelsin.