Debian Kurucam Ama Hangisi ?
-
hypnot1c bunu yazdı:
-----------------------------
Amd-x bunu yazdı:
ftp://debian.comu.edu.tr/debian-cd/5.0.7/i386/iso-dvd/
indirme adreside bu hacım kafan karışmasın yine tıkladığında inmeye başlar
ftp://debian.comu.edu.tr/debian-cd/5.0.7/i386/iso-dvd/debian-507-i386-DVD-1.iso
-----------------------------Öncelikle ilginiz için teşekürler. Okuduğum okulda debian öğrenmeye çalışıyorum. Yani eğer tavsiyeniniz buysa onuda indirebilirim. Normal Debian da bir farkı ne bu bahsettikleriniz den ? LMDe ? Üniversitedeki hocamın bilgisayarıma hangi linux işletim sistemi kurmalıyım sorusuna cevabı "Debian" oldu. Neden Ubuntu pardus mint değilde bu dediğimde "biraz uğraşın onlar kolay arayüzlü oldukları için biraz Windows u andırıyor(hoca Windows tan nefret ediyor) biraz işletim sistemi zorluğuyla alışmanız lazım " hatta Windows'u silin sadece bunu kurun gibi özellikle altını çizdi. Ben şimdilik o seviyede değilim :) zaman göstercek :D
Birde amd-x yanılmıyorsam bunu indirmiştim. Dvd ye yazdım ama görmedi belki yanlış hatırlıyorum. Başka birine daha sorduğumda donanımınla alakalı bir durum dedi. peki neden bu diğerleri değil ? indirmeye başladım verdiğin linkten
-----------------------------rica ederim hocam farklı dağıtım sürümleri yada cd' içeriği de yazdırmış olabilirsin özgür yazlım olduğundan dolayı her türlü şekilde paylaşımını yapmışlar.öncelikle linux'ta karşılaşacağın sorunlar standart bir windows kullanıcısının canını sıkar. ki araştırmaya yöneliktir linux türevleri sistemler bir sorunla karşılaştığında hangi dağıtımı kullanıyorsan sitesinden hemen yardım alabilirsin sorularına en kısa sürede cevap veriyorlar.
indirdikten sora isoyu imageburn,ultraiso veya kullandığın iso yazdırma aracıyla yazdır. dwd'i yi taktığın zaman yükle panelini gördüğünde cd'yi sına vardır.
bu işlem biraz zaman alabilir, keyfine kalmıştır deniyebilirsin.donanımla alakalı bir problem bende yaşamıştım fakat tam hatırlayamıyorum hdd' idi sanıyorsam.
1 yıl dolu dolu ubuntu ve mint aşkı yaşadım. kafam sıkıldıkçada geçiyorum..
en sevdiğim yanı compiz effectleri.. Standart vga'lara nazaran sağlam bir vga'nız varsa nvidia gibi.. Çok eğlenceli olabiliyor.
hayırlısı olsun senin içinde.
-
cnr437 bunu yazdı:
DVD'leri indirmene gerek olacağını sanmıyorum,
http://www.debian.org/distrib/netinst#smallcd
Burdan Small CD dediği, netinst CDsini işlemci mimarine göre indirebilirsin, yaklaşık 200 MB,
DVD'lerin tek farkı, içlerinde bütün kütüphanelerin ve programların olması, o kadarına ihtiyacın olacağını da sanmıyorum :)
zaten daha sonra kullanacağın kütüphaneleri ve programları paket yöneticisinden çekebilirsin.
Öncelikle VirtualBox gibi bi programla sanal PC yaratarak denemen daha öğretici olabilir.
Kolay gelsin.
-----------------------------Aslında hedefim direk kurmaktı ama şimdi düşününce sanal pc kurup denemek daha mantıklıymış. Bütün kütüphaneler ve programların olması benim için önemli. İlk başlarda zorlanıcağımı biliyorum ama eğer Windows ta gereken bir programı alternatif olarak burda bulabilirsem daha iyi olacak. Eğer alışırsam temelli geçicem.
-
@Amd-x
Sorunların farkındayım :| ama alışmam gerektiğini düşünüyorum. Dönem başından beri essay yazıp latex de hazırlayıp onu tex ve pdf doasyalarını çevirmek ve hata almak gerçekten çok sinir bozucu. Zamanla onada alıştım. Beamer olayı güzel gerçekten. Sadece text de yazdığın kodlarla bir sunum oluşuyor. Kullanmasını bilene kullanışlı.
-
hypnot1c bunu yazdı:
@Amd-x
Sorunların farkındayım :| ama alışmam gerektiğini düşünüyorum. Dönem başından beri essay yazıp latex de hazırlayıp onu tex ve pdf doasyalarını çevirmek ve hata almak gerçekten çok sinir bozucu. Zamanla onada alıştım. Beamer olayı güzel gerçekten. Sadece text de yazdığın kodlarla bir sunum oluşuyor. Kullanmasını bilene kullanışlı.
-----------------------------alışmışsın bile bak :D felsefeyi kaptıktan sonra sorun yok (: