Dell Laptop Fan Anakart Sorunu
-
dell insprion n5110 bilgisayarıma 120 gb ssd ve 4 gb ram takviyesi yaptım termal macunu yeniledim, fanı temizledim win 8.1 64 bit kurdum driverleri kurdum windowsu,driverleri güncelledim hız olarak çok iyi 5 6 sn de pc açılıp kapanıyor fakat chrome veya başka bir tarayıcıyı açtığım an hemen fan çalışıyor 3,4 sn sonra kapanıyor ufak bi işlem yapınca da fan dönmeye başlıyor everest programından anakart sekmesini açınca "Anakart AdıBilinmiyor" yazıyor bi ssd alalım dedik pişman oldum :/
-
bunun ssd ile alakası olmaz ki,
bende dell kullandım hem 5010 hem 5110
fan kontrol mevzusu çok tırt dell in
zart zurt açılıyor kapanıyor
rolantide çalışma olayı yok
bence sen macun yenilme olayında heatshink le işlemciyi tam oturtmadın
iyice ota boka üflüyor
-
hocam büyük ihtimalle ekran kartı üzerinde thermalpad vardı onun yerine sen macun sürmüş olmalısın soğutucu ekran kartına basmadığı için soğutamıyor bakır koyman gerekiyor veya kaliteli pad bulman gerekiyor sonra sorunun düzelir. daha fazla o şekilde kullanma mümkünse ekran kartına zarar verebilirisin.
-
bende ssd almayı planıorum aynı pc.bu olay ssd den olmaz.müridlerde yazmış
bende sunu söleyim bir güç modlarına bak.sağda bataryaya tıkla ordaki performans olayına bak.dengeli yap , eğer değilse.high performansta ise oda sürekli çalıştırabilir
-
@DestinatioN bu sabah emin olmak için tekrar açıp baktıp orda sorun yok tam oturmuş
@bladex38 ekran kartının üzerinde termal macun vardı onu temizleyip yeniledim kurumuş kireç gibi olmuştu
@Ekerci güç planı dengelide hocam
yarım saate yakın pc bataryada güç planı dengelide kullandım yaptığım işlerin hepsini tekrar denedim fan 1,2 kez çalıştı prizde kullanırken fan oto boka çalışıp duruyor. oyunda falan ısınma sorunu olmuyor önceden sol bileğim yanma derecesine gelirdi şimdi düzeldi fakat fan böyle çalışınca kafama takıldı
-
driverdan olabilir.driverlar güncel mi ? bi program vardı tüm driverları güncel yapıordu.(çok tavsiye ettiğim bişi deil.yepyeni driver bazen iyi çalışmayabiliryor,bekleyipte almak daha iyi).device manager(türkçesini unuttum) aç ordan sorunlu driverları görebilirsin yada ordan güncelleyebilirsin.
aynı pc bende de var, öle çok çalışmıor.bide disk kullanımına bak görev yöneticisinden
-
Ayni makinadan bende de var, fani belli belirsiz calisiyor benimde dikkatimi cekti. SSD alacak arkadaslara tavsiyem aldiginiz ssd yi suan takili olan hdd ile yer degistirip caddy ile hdd yi takmaniz olacaktir. Hizlari inanilmaz derecede fark ediyor, benchmark testi yaptim. Ramide 8 e tamamlanirsa cihaz on numara bes yildiz oluyor.
-
CnkGn bunu yazdı
Ayni makinadan bende de var, fani belli belirsiz calisiyor benimde dikkatimi cekti. SSD alacak arkadaslara tavsiyem aldiginiz ssd yi suan takili olan hdd ile yer degistirip caddy ile hdd yi takmaniz olacaktir. Hizlari inanilmaz derecede fark ediyor, benchmark testi yaptim. Ramide 8 e tamamlanirsa cihaz on numara bes yildiz oluyor.
8 ram i7 işelmci bi ssd aldımmı tamamdır.para biriktiriorum:D çok merak ediorum hızını
-
arkadaşlar çok özür diliyorum konu dışı olcak ama, solid disk hakkında benımde bır sorum var, konu acma yetkim olamdıgı ıcın burdan soruyorum.
arkadaşlar bende labtobuma ssd taktırmayı düşünüyorumda, ssd disk üzerinde çok işlem gerektiren uygulamar (oyun vs) oynamamı pek tavsiye etmiyorlar solid diskler kısa ömürlü oldugu için, ki oyunlarda solid diski kullansam performansta kayda değer artış olurmu ki sonucta veriyi işleyen gpu & cpu, solid diski ne şekilde kullanmamı önerirsiniz?
-
KeanuReeves25 bunu yazdı
arkadaşlar çok özür diliyorum konu dışı olcak ama, solid disk hakkında benımde bır sorum var, konu acma yetkim olamdıgı ıcın burdan soruyorum.
arkadaşlar bende labtobuma ssd taktırmayı düşünüyorumda, ssd disk üzerinde çok işlem gerektiren uygulamar (oyun vs) oynamamı pek tavsiye etmiyorlar solid diskler kısa ömürlü oldugu için, ki oyunlarda solid diski kullansam performansta kayda değer artış olurmu ki sonucta veriyi işleyen gpu & cpu, solid diski ne şekilde kullanmamı önerirsiniz?
yerine açim mi konu ? bende merak ettim :D yada bi google yapalım nasıl kullanılmalı die.bide ömrü kısa derken ne kadar kısa onada bakmak lazım
-
Ekerci bunu yazdıCnkGn bunu yazdı
8 ram i7 işelmci bi ssd aldımmı tamamdır.para biriktiriorum:D çok merak ediorum hızını
Bende i5 var, tek kelimeyle muthis oldu makina. Kasilmaktan is yapamadigim android studio cat diye aciliyo :D sistem acilma suresi sadece 5-6 saniye. Neden daha once kullanmadim bu ssd yi diye kiziyorum kendime