folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Dell Laptop Fan Anakart Sorunu

Dell Laptop Fan Anakart Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

dell insprion n5110 bilgisayarıma 120 gb ssd ve 4 gb ram takviyesi yaptım termal macunu yeniledim, fanı temizledim win 8.1 64 bit kurdum driverleri kurdum windowsu,driverleri güncelledim hız olarak çok iyi 5 6 sn de pc açılıp kapanıyor fakat chrome veya başka bir tarayıcıyı açtığım an hemen fan çalışıyor 3,4 sn sonra kapanıyor ufak bi işlem yapınca da fan dönmeye başlıyor everest programından anakart sekmesini açınca "Anakart AdıBilinmiyor" yazıyor bi ssd alalım dedik pişman oldum :/

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

bunun ssd ile alakası olmaz ki,

bende dell kullandım hem 5010 hem 5110

fan kontrol mevzusu çok tırt dell in

zart zurt açılıyor kapanıyor

rolantide çalışma olayı yok

bence sen macun yenilme olayında heatshink le işlemciyi tam oturtmadın

iyice ota boka üflüyor

destination@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bladex38
    bladex38's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam büyük ihtimalle ekran kartı üzerinde thermalpad vardı onun yerine sen macun sürmüş olmalısın soğutucu ekran kartına basmadığı için soğutamıyor bakır koyman gerekiyor veya kaliteli pad bulman gerekiyor sonra sorunun düzelir. daha fazla o şekilde kullanma mümkünse ekran kartına zarar verebilirisin.

Full Destek Notebook Onarım Merkezleri...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

bende ssd almayı planıorum aynı pc.bu olay ssd den olmaz.müridlerde yazmış

bende sunu söleyim bir güç modlarına bak.sağda bataryaya tıkla ordaki performans olayına bak.dengeli yap , eğer değilse.high performansta ise oda sürekli çalıştırabilir

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

@DestinatioN bu sabah emin olmak için tekrar açıp baktıp orda sorun yok tam oturmuş 

@bladex38 ekran kartının üzerinde termal macun vardı onu temizleyip yeniledim kurumuş kireç gibi olmuştu

@Ekerci güç planı dengelide hocam

yarım saate yakın pc bataryada güç planı dengelide kullandım yaptığım işlerin hepsini tekrar denedim fan 1,2 kez çalıştı prizde kullanırken fan oto boka çalışıp duruyor. oyunda falan ısınma sorunu olmuyor önceden sol bileğim yanma derecesine gelirdi şimdi düzeldi fakat fan böyle çalışınca kafama takıldı

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

driverdan olabilir.driverlar güncel mi ? bi program vardı tüm driverları güncel yapıordu.(çok tavsiye ettiğim bişi deil.yepyeni driver bazen iyi çalışmayabiliryor,bekleyipte almak daha iyi).device manager(türkçesini unuttum) aç ordan sorunlu driverları görebilirsin yada ordan güncelleyebilirsin.

aynı pc bende de var, öle çok çalışmıor.bide disk kullanımına bak görev yöneticisinden

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

Ayni makinadan bende de var, fani belli belirsiz calisiyor benimde dikkatimi cekti. SSD alacak arkadaslara tavsiyem aldiginiz ssd yi suan takili olan hdd ile yer degistirip caddy ile hdd yi takmaniz olacaktir. Hizlari inanilmaz derecede fark ediyor, benchmark testi yaptim. Ramide 8 e tamamlanirsa cihaz on numara bes yildiz oluyor.

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    CnkGn bunu yazdı

Ayni makinadan bende de var, fani belli belirsiz calisiyor benimde dikkatimi cekti. SSD alacak arkadaslara tavsiyem aldiginiz ssd yi suan takili olan hdd ile yer degistirip caddy ile hdd yi takmaniz olacaktir. Hizlari inanilmaz derecede fark ediyor, benchmark testi yaptim. Ramide 8 e tamamlanirsa cihaz on numara bes yildiz oluyor.

8 ram i7 işelmci bi ssd aldımmı tamamdır.para biriktiriorum:D çok merak ediorum hızını

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KeanuReeves25
    KeanuReeves25's avatar
    Erkek

arkadaşlar çok özür diliyorum konu dışı olcak ama, solid disk hakkında benımde bır sorum var, konu acma yetkim olamdıgı ıcın burdan soruyorum.

arkadaşlar bende labtobuma ssd taktırmayı düşünüyorumda, ssd disk üzerinde çok işlem gerektiren uygulamar (oyun vs) oynamamı pek tavsiye etmiyorlar solid diskler kısa ömürlü oldugu için, ki oyunlarda solid diski kullansam performansta kayda değer artış olurmu ki sonucta veriyi işleyen gpu & cpu, solid diski ne şekilde kullanmamı önerirsiniz?

Düttürü Dünya....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    KeanuReeves25 bunu yazdı

arkadaşlar çok özür diliyorum konu dışı olcak ama, solid disk hakkında benımde bır sorum var, konu acma yetkim olamdıgı ıcın burdan soruyorum.

arkadaşlar bende labtobuma ssd taktırmayı düşünüyorumda, ssd disk üzerinde çok işlem gerektiren uygulamar (oyun vs) oynamamı pek tavsiye etmiyorlar solid diskler kısa ömürlü oldugu için, ki oyunlarda solid diski kullansam performansta kayda değer artış olurmu ki sonucta veriyi işleyen gpu & cpu, solid diski ne şekilde kullanmamı önerirsiniz?

yerine açim mi konu ? bende merak ettim :D yada bi google yapalım nasıl kullanılmalı die.bide ömrü kısa derken ne kadar kısa onada bakmak lazım

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı
    CnkGn bunu yazdı

8 ram i7 işelmci bi ssd aldımmı tamamdır.para biriktiriorum:D çok merak ediorum hızını

Bende i5 var, tek kelimeyle muthis oldu makina. Kasilmaktan is yapamadigim android studio cat diye aciliyo :D sistem acilma suresi sadece 5-6 saniye. Neden daha once kullanmadim bu ssd yi diye kiziyorum kendime 

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
Toplam Hit: 1722 Toplam Mesaj: 16