Dell5050 Laptopa 2Tb Harddisk
-
Arkadaşlar benim Dell5050 Laptop var, ve harddiski 640Gb, bunun harddiskini 2 Tb yapmak istiyorum, deneme imkanım olmadığından size danışma gereği duydum, alırsam sorunsuz bir şekilde diğer harddisk gibi kullanabilecekmiyim, Teknik serviste çalışan arkadaşlar bilirler beni aydınlatırlarsa iyi olacak.. Boşa 2Tb 2.5 lik harddisk almayalım.
-
Sistem yükleme vs için 256 SSD al yedekleme için 2 tb hdd al birşey olmaz
-
Evet ssd aklımda hocam, ancak şimdilik onu alacak maddi imkanım yok, ama arşivim patladı patlayacak, acilen 2 tb kullanmam gerekiyor, 2tb ile sistemde kurabileceksem bir tane alırım o zaman..
elimdeki 640Gb tı harici disk olarak kullanırım.. 2Tb ile sistem kurabilecekmiyim?
Kurtismail tarafından 24/Eki/17 05:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam yanlis anlama yil 2017 olunca insan haliyle merak ediyor harddiskte neyin arşivini yapabilirsin ? Resim video desen google drive sınırsız alan veriyor film desen zaten her versiyonu internette var muzik desen her platformda var. Gunumuz ufak bir elektrik arizasiyla herseyin uçabildigi harddiskler varken arşiv icin bulut kullanmalisin bence. 2 tb hdd yerine de ssd disk alman tavsiye ederim. Zaten 2tb hdd fiyatina 120 gb bi hdd alabilirsin bence.
Soruna gelince evet takabilirsin ama ikisini birden kullanmak istiyorsan dvd surucusunu cikarip yerine takman gerekir.
-
Biyoteknoloji bunu yazdı
Hocam yanlis anlama yil 2017 olunca insan haliyle merak ediyor harddiskte neyin arşivini yapabilirsin ? Resim video desen google drive sınırsız alan veriyor film desen zaten her versiyonu internette var muzik desen her platformda var. Gunumuz ufak bir elektrik arizasiyla herseyin uçabildigi harddiskler varken arşiv icin bulut kullanmalisin bence. 2 tb hdd yerine de ssd disk alman tavsiye ederim. Zaten 2tb hdd fiyatina 120 gb bi hdd alabilirsin bence.
Soruna gelince evet takabilirsin ama ikisini birden kullanmak istiyorsan dvd surucusunu cikarip yerine takman gerekir.
Hocam ne kadar içten yazmışsınız, teşekkür ederim. Sorumun cevabını aldım.!
Ben biraz sahiplenici bir kişiyizim, Bulut hesabınada pek güvenmem, internetin gelecekte ne olacağı pek belli değil, diziler filmler ve programlarımı elimin altında bulundurmayı daha çok seviyorum. Çünkü bu gün internette varolan diziyi, yarın bulamıyabiliyorsunuz.!
Birde arkadaşlar bu eşkıya dünya ya, hükümdar olmazı 71.bölüme kadar youtubeden indirmiştim, kalitesi fena değil, Hd kalitede indirmiştim. şimdi arıyorum 72 ve devamını bulamıyorum, bulabileceğim bir yer varmı?
Kurtismail tarafından 24/Eki/17 07:45 tarihinde düzenlenmiştir -
harddisk alırken boyutlarına dikkat etsen iyi olabilir, kalınlıkları değişebiliyor slota sığmayabilir
-
TheM4D bunu yazdı
harddisk alırken boyutlarına dikkat etsen iyi olabilir, kalınlıkları değişebiliyor slota sığmayabilir
Milimetrik bir sıkışma söz konusu değil, vidalı zaten.. tavsiyen için teşekkürler.
-
Biyoteknoloji bunu yazdı
Bir site kurduğunu düşün. İçinde yüzlerce yazı resim video paylaştiğini düşün. Sonra birden o sitelerin kapatildiğini düşün ...
Örnek bir ara Digitürk ile kavgali diye bütün bloglar kapatildi. Benimde vardi.
Yine senin dediğin buluttan herkesin resmi şifresi çalınmıştı. Yani güvenmeyen güvenmiyor. Tek risk şu. Evine hirsiz girer alir bilgisayari. Eyvah cloud a yükleseydim dersin.
-
futurist bunu yazdıBiyoteknoloji bunu yazdı
Bir site kurduğunu düşün. İçinde yüzlerce yazı resim video paylaştiğini düşün. Sonra birden o sitelerin kapatildiğini düşün ...
Örnek bir ara Digitürk ile kavgali diye bütün bloglar kapatildi. Benimde vardi.
Yine senin dediğin buluttan herkesin resmi şifresi çalınmıştı. Yani güvenmeyen güvenmiyor. Tek risk şu. Evine hirsiz girer alir bilgisayari. Eyvah cloud a yükleseydim dersin.
Onuda düşündüm. :)
Bu nedenle ekstra bir harddiskte, önem seviyesi yüksek olanları kayıt altına alarak, evde alakası olmayan bir yere sakladım.. bir sürü süngere sararak özel bir kutuda saklıyorum zaten henüz öyle terabytelik bir arşivim yok ama eldekileride önemsiyorum el emeği göz nuru... İşte böylece o dediğin olayı yaşarsam daha az üzülmüş olacağım. :)
-
Kurtismail bunu yazdıBiyoteknoloji bunu yazdı
Birde arkadaşlar bu eşkıya dünya ya, hükümdar olmazı 71.bölüme kadar youtubeden indirmiştim, kalitesi fena değil, Hd kalitede indirmiştim. şimdi arıyorum 72 ve devamını bulamıyorum, bulabileceğim bir yer varmı?
turkdepo ve turknova'ya bakınız, orda olması lazım.
-
KotomineKirei bunu yazdıKurtismail bunu yazdıBiyoteknoloji bunu yazdı
turkdepo ve turknova'ya bakınız, orda olması lazım.
Eyvallah dostum Teşekkürler, akşam üye olup bakacağım.