folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Dell5050 Laptopa 2Tb Harddisk

Dell5050 Laptopa 2Tb Harddisk

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Notebook da cd surucusu var ise onu cikartip yerine 2tb diski takabilirsin.

Bu adaptörleri Kadiköy yazicioglu ishaninda bulabilirsin

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kurtismail
    Kurtismail's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    underzero bunu yazdı

Notebook da cd surucusu var ise onu cikartip yerine 2tb diski takabilirsin.

Bu adaptörleri Kadiköy yazicioglu ishaninda bulabilirsin

Üstat öyle yaparsak laptop çift disk motoru işleteceğinden pil tüketimi çok yüksek seviyelere fırlar, bu nedenle uygun görmedim. Tek harddisk ve tek motor üzerinde 2 Tb daha mantıklı. Üzerinden çıkartacağım 640Gb Harddiski yedekleme ünitesi olarak kullanırım, yedekleride saklarım böylece bir gün laptopum çalınırsa üzülmem.. Yeni Laptop alırım yedeklerimi yükler yoluma devam ederim.

Işık Savaşçısı...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek
    Biyoteknoloji bunu yazdı

Hocam yanlis anlama yil 2017 olunca insan haliyle merak ediyor harddiskte neyin arşivini yapabilirsin ? Resim video desen google drive sınırsız alan veriyor film desen zaten her versiyonu internette var muzik desen her platformda var. Gunumuz ufak bir elektrik arizasiyla herseyin uçabildigi harddiskler varken arşiv icin bulut kullanmalisin bence. 2 tb hdd yerine de ssd disk alman tavsiye ederim. Zaten 2tb hdd fiyatina 120 gb bi hdd alabilirsin bence.

Soruna gelince evet takabilirsin ama ikisini birden kullanmak istiyorsan dvd surucusunu cikarip yerine takman gerekir.

Türkiye'de sadece takvimlerde yıl 2017. 1mbit upload hızı ile bulut sistemini nasıl kullanalım?

@Kurtismail , bana kalırsa tek parça 2tb harddisk alma, bozulunca sik gibi ortada kalınıyor.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kurtismail
    Kurtismail's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    GusFring bunu yazdı
    Biyoteknoloji bunu yazdı

Hocam yanlis anlama yil 2017 olunca insan haliyle merak ediyor harddiskte neyin arşivini yapabilirsin ? Resim video desen google drive sınırsız alan veriyor film desen zaten her versiyonu internette var muzik desen her platformda var. Gunumuz ufak bir elektrik arizasiyla herseyin uçabildigi harddiskler varken arşiv icin bulut kullanmalisin bence. 2 tb hdd yerine de ssd disk alman tavsiye ederim. Zaten 2tb hdd fiyatina 120 gb bi hdd alabilirsin bence.

Soruna gelince evet takabilirsin ama ikisini birden kullanmak istiyorsan dvd surucusunu cikarip yerine takman gerekir.

Türkiye'de sadece takvimlerde yıl 2017. 1mbit upload hızı ile bulut sistemini nasıl kullanalım?

@Kurtismail , bana kalırsa tek parça 2tb harddisk alma, bozulunca sik gibi ortada kalınıyor.

Hocam bunca yıldır bilgisayar kullanırım daha harddiskimin bozulduğuna tanık olmadım.. Harddiskler hor kullanımlarda, elden düşürmelerde bozulurlar, laptopu zırt pırt elden düşürdüklerinde okuyucu kafalardaki iğneler çizik atar diske ve sonunda harddisk bozulur.. Bende yedekleme harddisklerinin saklandığı sandık gibi alümminyum bir çanta var ve süngerle dolgu yaparak içinde saklıyorum, bir gün çanta sarsılırsa kafa vurmasın diye ki çanta sarsılmaz sürekli sabit bir yerdedir.. Laptop kullanımında ise kesinlikle sürekli yanımdadır ve sarsılmaz, özel çantasında sırtıma takar götürür getiririm ve asla yere düşme felan olmaz.. Sonuç olarak bir harddiski sarsmadığınız sürece kesinlikle arızalandığını görmiyeceksin diyebilirim.

Bu arada bu laptopum 4 yıldır bana hizmet ediyor.. ve harddisk hiç değişmedi. bir dört yıl daha üzerinden çıkacak harddisk sorunsuz hizmet edecek gibi gözüküroy.. yedekleme ünitesi olarakda bir 20 yılı ön görebilirim. 

Kurtismail tarafından 24/Eki/17 21:04 tarihinde düzenlenmiştir

Işık Savaşçısı...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opsiyonel
    opsiyonel's avatar
    Erkek

hocam kasa içerisine alıcaksanız 3.5 lik 7200 rpm hızında wd nin red serisinden düşüne bilirsiniz eğer kasa ise bir sıkıntı çıkartmaz

imza
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kurtismail
    Kurtismail's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    opsiyonel bunu yazdı

hocam kasa içerisine alıcaksanız 3.5 lik 7200 rpm hızında wd nin red serisinden düşüne bilirsiniz eğer kasa ise bir sıkıntı çıkartmaz

Yok 2.5 Laptopun kasasının içerisine, eski harddiskin yerine takılacak.

Işık Savaşçısı...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opsiyonel
    opsiyonel's avatar
    Erkek
    Kurtismail bunu yazdı
    opsiyonel bunu yazdı

hocam pcı yuvasındaki wifi ı sökerek ben wifisızda kullanırım diyorsan hem ssd hem hdd takarak sorunsuz kullanabilirsin tabi ufak bir değişiklik yaparsın o kısımda 2 tb yi direk takarsan canavar gibi çalışır fakat şu yolu daha çok tavsiye ederim direk 2 tb diski takmaktansa harici disk alın onu kullanın yanlış hatırlamıyorsam büyük disklerde eğer sisteminiz düşük ise örnek veriyorum 600 gb bilgi kopyalandıktan sonra diske windowsun dosyalarını okumakta zorlanabilir tabi bu bir varsayım sistemden sisteme değişir 3 adet yol sundum kendi bilgim kadarıyla hangisi hoşuna giderse :)

imza
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kurtismail
    Kurtismail's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    opsiyonel bunu yazdı
    Kurtismail bunu yazdı
    opsiyonel bunu yazdı

hocam pcı yuvasındaki wifi ı sökerek ben wifisızda kullanırım diyorsan hem ssd hem hdd takarak sorunsuz kullanabilirsin tabi ufak bir değişiklik yaparsın o kısımda 2 tb yi direk takarsan canavar gibi çalışır fakat şu yolu daha çok tavsiye ederim direk 2 tb diski takmaktansa harici disk alın onu kullanın yanlış hatırlamıyorsam büyük disklerde eğer sisteminiz düşük ise örnek veriyorum 600 gb bilgi kopyalandıktan sonra diske windowsun dosyalarını okumakta zorlanabilir tabi bu bir varsayım sistemden sisteme değişir 3 adet yol sundum kendi bilgim kadarıyla hangisi hoşuna giderse :)

Yok Wifisiz kullanamam, ama wifi slotun harddisk için bağlanabileceğini bilmiyordum öğrenmiş oldum. Teşekkürler.

Sistemim i3 4 çekirdek, veriyollarını oldukça güçlü işliyor memnunum yani sanmam veri işlemede sıkıntı çıkacağını. Birde bir soru i3 işlemcimi çıkarıp bulduğum çıkma bir i7 işlemciyi takarsam ana kartıma sorunsuz i7 işlemciyi işletirmi sence?

Işık Savaşçısı...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

dahili sdd yap harici 2tb hdd yap illa içinde olsun dersen dvd rom u söküp aparatla oraya takabilirsin

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ryung
    Ryung's avatar
    Erkek
    Biyoteknoloji bunu yazdı

Drive kapanacak diye biliyorum.

Toplam Hit: 3621 Toplam Mesaj: 23
dell5050 2terabyte harddisk bağlamak.