DELPHI Basit Bir Yardım Lazım . .
-
if edit1.text='' or edit2.text='' then
showmessage('Boş Bırakmışsınız');
end;
al hocam belki ufak hatalar olablir phple uğraşıyom sabahtan beri birbirine girdi herşey dene bakalım
-
cosmic bunu yazdı:
-----------------------------if edit1.text='' or edit2.text='' then
showmessage('Boş Bırakmışsınız');
end;
al hocam belki ufak hatalar olablir phple uğraşıyom sabahtan beri birbirine girdi herşey dene bakalım
-----------------------------hocam diğer arkadaşın msjda da merak ettim..
edit1.text=''
burdaki '' boş bırakılmışsa mı demek oluyor ?
-
evet hocam ama space yede basılmamış olcak :D zaten bi arkadaşın verdiğinde sadece rakam giriiliodu
ha bide başına if gelirse boş sa anlamında if edit1.text='aa' edit yazısı aa sa oluyo
-
cosmic bunu yazdı:
-----------------------------evet hocam ama space yede basılmamış olcak :D zaten bi arkadaşın verdiğinde sadece rakam giriiliodu
ha bide başına if gelirse boş sa anlamında if edit1.text='aa' edit yazısı aa sa oluyo
-----------------------------anladım teşekkürler :)
-
olayı dahada güzelleştirmek gerekirse şöyle yapalım
if (trim(edit1.text)<>'')and(trim(edit2.text)<>'') then
begin
işlemler
end;
ordaki "trim" ler boşluk varsa onları temizler öyle işlem yapar. daha önceki kodda edit e boşluk bıraksaydık gene işlem yapmaya çalışıp hata vercekti. böylelikle o sorunu aştık. ;) bu arada '' dediimiz ' ve ' birleşimi , yani " deil
-
hotboy bunu yazdı:
-----------------------------olayı dahada güzelleştirmek gerekirse şöyle yapalım
if (trim(edit1.text)<>'')and(trim(edit2.text)<>'') then
begin
işlemler
end;
ordaki "trim" ler boşluk varsa onları temizler öyle işlem yapar. daha önceki kodda edit e boşluk bıraksaydık gene işlem yapmaya çalışıp hata vercekti. böylelikle o sorunu aştık. ;) bu arada '' dediimiz ' ve ' birleşimi , yani " deil
-----------------------------onu farkettim hocam saol :) bu arada bu kodu tam olarak nereye eklicem editlere mi ?
-
tamam hocam çözdüm sanırım boşluğu sayıdan önce bırakırsan yapıyor işlemi (: fakat sayıdan sonra boşluk koyarsam hata error werip kapanıyor.. nasıl çözerim bu olayı ?
-
manyaki bunu yazdı:
-----------------------------
tamam hocam çözdüm sanırım boşluğu sayıdan önce bırakırsan yapıyor işlemi (: fakat sayıdan sonra boşluk koyarsam hata error werip kapanıyor.. nasıl çözerim bu olayı ?
-----------------------------Şimdi kardeş DELPHI hiç bilmiyorum fakat , böyle durumlar için(C++,C#,Java bunlar için biliyorum) "Exception Handling" olayları vardır hata yakalamamı ne denir
galiba türkçesini bilmem.Mantığı Try ve Catch veya bazı yerlerde Final keywordleridir. try bloklarının içne try{ KOD } u yazarsın hata oluşursa
catch(exception error){ hata mesajın } gibi catch try da oluşan hatayı yakalar try çünkü kendinden sonraki catch e throw() yapar yani fırlatır hatayı.Eminim
delphi dede vardır böyle birşey yada buna benzer handling ler yada assertion lar.Internette google a gir "DELPHI Exception Handling" diye arat bakalım
istediğin şeyler mutlaka çıkacaktır belki try catch olmasa bile dilin kendi özelliğine göre hata ayıklama mekanızması vardır sende bunu bulabilirsin çok döküman var
delphi için internette eski bir dil olduğu için.Neyse kolay gelsin umarım yardımcı olabildim.
-
hmm anladım sanırım teşkler..
-
delphide hata yakalama olayı şöyle olur
try
hede hödö bla bla; <---burada hata olursa except bölümüne geçer, hata olmazsa mesaj çıkarmaz
except
showmessage('hata oldu'); <-- hata olursa bu olcak
end