DELPHI Basit Bir Yardım Lazım . .
-
Hoca sen eski VBci falanmısın. Gerçek programlama dillerinde string , int, datetime gibi degisken tipleri vardır.
Tedit in text tipi string bir değişkendir onun için içine string koyarsın, toplama işlemi iki tane int ister onun için toplamak istediğin şey textboxda ise önce integera çevirmen gerekir.
Bu kavramlara uzaksan Programlamaya vb.net ile başlamanı öneririm. Microsoftun sitesinden free olarak indirebilirsin
-
yok hocam uzak değilim kavramlara bayadır delphi kitabı okuyorum ama dersler yüzünden deneme imkanım olmuyordu..Şimdi yeni yeni deneme yanılmayla öğrenmeye çalışıyorum..
-
Ama nolur her yanıldığında konu açma:D
-
sen telaş yapma kardeşim Compü bi postunda sormaktan çekinmeyin demişti Delphi için ben yanlış birşey yapmıyorum sormadan nasıl öğrenebilirim..
-
Sor sor haci cekinmeyin,forumda daha once sorulmamissa ve 2+2=? basitliginde olmadigi surece sorun yok ,4-5 gundur siteye giremiyorum konunu goruyordumda cevap yazamiyordum :D
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Sor sor haci cekinmeyin,forumda daha once sorulmamissa ve 2+2=? basitliginde olmadigi surece sorun yok ,4-5 gundur siteye giremiyorum konunu goruyordumda cevap yazamiyordum :D
-----------------------------saol hocam :) walla baya baş ağrıtcam ama kusuruma bakmazsınz artk :)