Denyo Launch İçin Bir Öneri
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------tartışalım hadii
peki bazı forumlarda aynı ipden kayıt olmayı ayarlayabiliyon onu nasıl aşacan?
-----------------------------
denyo launchda hali hazırda proxy kullanımı gibi bir seçenek var zaten, farklı iplerden sorgu gönderilebiliyor.
-
Kaç bin font için tanımlama yapmayı düşünüyosun? O reader programları standart bi kaç tane font tanıyo. Kaldı ki burda renk eğim büküm açı vs bi ton faktör var.. Okutamak o kadar kolay değil...
-
DJ_Alper bunu yazdı:
proxy ilen olma mı ? :|
-
ZoktriP bunu yazdı:
Kaç bin font için tanımlama yapmayı düşünüyosun? O reader programları standart bi kaç tane font tanıyo. Kaldı ki burda renk eğim büküm açı vs bi ton faktör var.. Okutamak o kadar kolay değil...
-----------------------------ama mantık öyle olmayacak, programa önceden belirtileceği şekilde, captchada yazan karakteri, programda tanımlı olan en yakın karaktere uyarlayacak, ve %100 tanıyacak şekilde de olmayacak, 5- 10 yanlış denemeden sonra 1 tane doğru deneme yapsa da olur, ama tabiki kolay değil, baya baya zor bi iş adamlar sadece onun için ayrı firma kuruyorlar ve özel mühendisler yetiştiriyorlar.
-
Arkadaşlar denyo nun içine çeşitli entegreler yapılabilir ama bu Captcha olayı saldırıyı kesinlikle yavaşlatır hemde çok yavaşlatır ama yinede hiç bişey yapamamaktansa en azından basit resimleri olan sitelere erişim sağlar oda iyidir :) onun dışında bazı siteler varki herhangi bir programla o resimlerden yazıyı çıkarmak imkansız denecek kadar zor, yani yapılacak entegre ile tüm sitelere erişmeyi hayal etmeyin bence ama bu entegrasyon kesinlikle iyi olur
Bunun dışında benim en çok eksik gördüğüm yer confirmingmail çünkü ben hiç bir siteye yediremedim confirm mailleri, hep mail adresi uygun değil mesajı alıyorum sitelerden, bunnun sebebide sanırım mail değilde ip göndermesi ve bunun ayarlanırkan proxy olayınada dikkat edilmesi gerekiyor bence çünkü iz bırakmak en son istediğimz şey değilmi :))
-
nickneyime bunu yazdı:
-----------------------------DJ_Alper bunu yazdı:
proxy ilen olma mı ? :|
Sağlam proxyler bulmak lazım ozaman -
stillalive bunu yazdı:
-----------------------------ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------ama mantık öyle olmayacak, programa önceden belirtileceği şekilde, captchada yazan karakteri, programda tanımlı olan en yakın karaktere uyarlayacak, ve %100 tanıyacak şekilde de olmayacak, 5- 10 yanlış denemeden sonra 1 tane doğru deneme yapsa da olur, ama tabiki kolay değil, baya baya zor bi iş adamlar sadece onun için ayrı firma kuruyorlar ve özel mühendisler yetiştiriyorlar.
-----------------------------Bu konu ile ilgili daha önce araştırma yapmıştım.. Yapabileceğin şey en fazla bi siteye özel olabilir ki, o da çok mantıklı değil. Sonuçta adam rahatlıkla captcha sistemini değiştirebilir.. Ama aksiyon istiyosan yapbilirsin böyle şeyler :D Mesela belli bi alan içinde şu kadar pixelden fazla siyah varsa harf a harfidir gibi söylemler deneyebilirsin..
Basit bi captcha ise belli noktalardan bi satır pixel alman yeterli olacaktır.. Ama dediğim gibi ileri düzey captcha larda yazıları eğip büküyolar,açısını değiştiriyolar,renk arkalan değişiklikleri vs de cabası.. Hatta bazen öyle bi noktaya geliyo ki biz bile okuyamıyoruz. %10 başarı tuttursan öp de başına koy..
Ha eğer standart kodlar geliyosa, ne bileyim tanımlı 300-350 farklı kod varsa bu sistem için jpg boyutuna bakarak da işlem yapmayı deneyebilirsin..
Denyo'ya böyle bi sistem entegre etmek hayal =)
-
devrim niteliğinde bişey :)) bunu yapabilirseniz webmasterler pratik olan yeni bi güvenlik koruması geliştirmek zoruna kalıcaklar dusun senize butun forumların sayfaları değişicek :)
-
Rapidin su kedi kopekli şeyi aklıma geldi de:W
tanrım çıldırmış olmalısın..
-
Bende hazır yeri gelmişken bir iki öneride bulunmak istiyorum
Öğrenci krediler bursları artsın 500 ytl olsun

İsçi maaşları 2 bin ytl den başlasın

Lise öğrencilerine af çıksın 1 ler 5 olsun

Mazot 1 ytl olsun

Iddaa kuponları yatmasın

Kızlar teklif etsin

Her eve 100mbit gelsin