folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Depreme Dayanıklılık Konusunda Fikirlerinize İhtiyacım Var

Depreme Dayanıklılık Konusunda Fikirlerinize İhtiyacım Var

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    the_ilkay
    the_ilkay's avatar
    Erkek

Merhabalar, bugün oturmayı düşündüğüm evde tadilat için araştırmalar yaparken sıvası düşmek üzere olan bir kolonun altından çıkan görüntü beni şüpheye düşürdü.Aşağıdaki resimde kırmızıyla çevrelediğim şeyler denizden çıkan kumlardaki çakıllar, küçük taşlardır(biz küçükken kapçık derdik :) ) mavi olan ise demir. Aramızda inşaat işlerinden anlayanlar var ise bakıp fikir beyan edebilirlerse sevinirim.Soru şu bu ev malzeme yönünden depremde yıkılma riski taşır mı? (Yer : istanbul / esenler (d@gyolu)) 

Kimi zaman sevmektir dünya...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

hocam ev kaç yıllık? 

tahribat.com a can feda
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

Görünüşe bakılırsa dayanıklı değil gibi duruyor. 

ne diyon?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    the_ilkay
    the_ilkay's avatar
    Erkek

yawuz bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam ev kaç yıllık? 

14 yıllık

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

Yaşı çok eski değil fakat deniz kabuğu hayır alameti değildir. Ben olsam hasar tespiti yaptırırdım. 

tahribat.com a can feda
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    the_ilkay
    the_ilkay's avatar
    Erkek

yawuz bunu yazdı:

Yaşı çok eski değil fakat deniz kabuğu hayır alameti değildir. Ben olsam hasar tespiti yaptırırdım. 

Ben de binalarda deniz kumu kullanmak sakıncalı diye biliyorum. :\

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Yakın zamana kadar deniz kumu kullanmak yasaldı ama şu an yasak. Tabi deniz kumuydu yasal olan, denizden her çıkanı betona gömmek değil. Bence o evden uzak dur.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    the_ilkay
    the_ilkay's avatar
    Erkek

Olgunisik bunu yazdı:
    Yakın zamana kadar deniz kumu kullanmak yasaldı ama şu an yasak. Tabi deniz kumuydu yasal olan, denizden her çıkanı betona gömmek değil. Bence o evden uzak dur.

durum onu gösteriyor malesef.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Demirdeki pası tornavidaya çekiç vurarak dökmeye çalış, eline kalın bir tabaka geliyor ve demirin içi de çürükse ev gitmiş. Bu şu şekilde oluyor demir suyu çektikçe şişiyor ve betonu bırakıyor, deniz kumunun kullanılmaması gerekliliği ise betonu zaten tutmamasından depremde toz gibi ufalanmasından dolayıdır. deniz kumu kullanılacaksa yıkanması tuzdan arındırılması gerekir ki bu yapılan bir şey değil.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    the_ilkay
    the_ilkay's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:

Demirdeki pası tornavidaya çekiç vurarak dökmeye çalış, eline kalın bir tabaka geliyor ve demirin içi de çürükse ev gitmiş. Bu şu şekilde oluyor demir suyu çektikçe şişiyor ve betonu bırakıyor, deniz kumunun kullanılmaması gerekliliği ise betonu zaten tutmamasından depremde toz gibi ufalanmasından dolayıdır. deniz kumu kullanılacaksa yıkanması tuzdan arındırılması gerekir ki bu yapılan bir şey değil.

dediğine benzer birşey yapmıştım.demirin üzerindeki pası kazıdım toz tanecikleri şeklinde döküldü.. çok fazla zorlamadım ama deneyeyim bakalım.zaten el ile de zorlandığında duvardan parçalar kopuyordu. (ev harbi gidik galiba :| )

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

the_ilkay bunu yazdı:

IRET bunu yazdı:

dediğine benzer birşey yapmıştım.demirin üzerindeki pası kazıdım toz tanecikleri şeklinde döküldü.. çok fazla zorlamadım ama deneyeyim bakalım.zaten el ile de zorlandığında duvardan parçalar kopuyordu. (ev harbi gidik galiba :| )

yastığın altına bıçak koy hacı, deprem olursa ve ölmezsen fareler canlı canlı yemeye gelmeden işi kendin bitirirsin.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 2041 Toplam Mesaj: 18