Depreme Dayanıklılık Konusunda Fikirlerinize İhtiyacım Var
-
Merhabalar, bugün oturmayı düşündüğüm evde tadilat için araştırmalar yaparken sıvası düşmek üzere olan bir kolonun altından çıkan görüntü beni şüpheye düşürdü.Aşağıdaki resimde kırmızıyla çevrelediğim şeyler denizden çıkan kumlardaki çakıllar, küçük taşlardır(biz küçükken kapçık derdik :) ) mavi olan ise demir. Aramızda inşaat işlerinden anlayanlar var ise bakıp fikir beyan edebilirlerse sevinirim.Soru şu bu ev malzeme yönünden depremde yıkılma riski taşır mı? (Yer : istanbul / esenler (d@gyolu))

-
hocam ev kaç yıllık?
-
Görünüşe bakılırsa dayanıklı değil gibi duruyor.
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------hocam ev kaç yıllık?
-----------------------------14 yıllık
-
Yaşı çok eski değil fakat deniz kabuğu hayır alameti değildir. Ben olsam hasar tespiti yaptırırdım.
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------Yaşı çok eski değil fakat deniz kabuğu hayır alameti değildir. Ben olsam hasar tespiti yaptırırdım.
-----------------------------Ben de binalarda deniz kumu kullanmak sakıncalı diye biliyorum. :\
-
Yakın zamana kadar deniz kumu kullanmak yasaldı ama şu an yasak. Tabi deniz kumuydu yasal olan, denizden her çıkanı betona gömmek değil. Bence o evden uzak dur.
-
Olgunisik bunu yazdı:
-----------------------------
Yakın zamana kadar deniz kumu kullanmak yasaldı ama şu an yasak. Tabi deniz kumuydu yasal olan, denizden her çıkanı betona gömmek değil. Bence o evden uzak dur.
-----------------------------durum onu gösteriyor malesef.
-
Demirdeki pası tornavidaya çekiç vurarak dökmeye çalış, eline kalın bir tabaka geliyor ve demirin içi de çürükse ev gitmiş. Bu şu şekilde oluyor demir suyu çektikçe şişiyor ve betonu bırakıyor, deniz kumunun kullanılmaması gerekliliği ise betonu zaten tutmamasından depremde toz gibi ufalanmasından dolayıdır. deniz kumu kullanılacaksa yıkanması tuzdan arındırılması gerekir ki bu yapılan bir şey değil.
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------Demirdeki pası tornavidaya çekiç vurarak dökmeye çalış, eline kalın bir tabaka geliyor ve demirin içi de çürükse ev gitmiş. Bu şu şekilde oluyor demir suyu çektikçe şişiyor ve betonu bırakıyor, deniz kumunun kullanılmaması gerekliliği ise betonu zaten tutmamasından depremde toz gibi ufalanmasından dolayıdır. deniz kumu kullanılacaksa yıkanması tuzdan arındırılması gerekir ki bu yapılan bir şey değil.
-----------------------------dediğine benzer birşey yapmıştım.demirin üzerindeki pası kazıdım toz tanecikleri şeklinde döküldü.. çok fazla zorlamadım ama deneyeyim bakalım.zaten el ile de zorlandığında duvardan parçalar kopuyordu. (ev harbi gidik galiba :| )
-
the_ilkay bunu yazdı:
-----------------------------IRET bunu yazdı:
-----------------------------Demirdeki pası tornavidaya çekiç vurarak dökmeye çalış, eline kalın bir tabaka geliyor ve demirin içi de çürükse ev gitmiş. Bu şu şekilde oluyor demir suyu çektikçe şişiyor ve betonu bırakıyor, deniz kumunun kullanılmaması gerekliliği ise betonu zaten tutmamasından depremde toz gibi ufalanmasından dolayıdır. deniz kumu kullanılacaksa yıkanması tuzdan arındırılması gerekir ki bu yapılan bir şey değil.
-----------------------------dediğine benzer birşey yapmıştım.demirin üzerindeki pası kazıdım toz tanecikleri şeklinde döküldü.. çok fazla zorlamadım ama deneyeyim bakalım.zaten el ile de zorlandığında duvardan parçalar kopuyordu. (ev harbi gidik galiba :| )
-----------------------------yastığın altına bıçak koy hacı, deprem olursa ve ölmezsen fareler canlı canlı yemeye gelmeden işi kendin bitirirsin.