Depreme Dayanıklılık Konusunda Fikirlerinize İhtiyacım Var
-
HİİÇÇÇÇ OTURMA. DERTSİZ BAŞINA DERT ALMA.. EVİN ANASI S.... MİŞ GÖRMÜYONMU.
-
deniz kumu zamanla demiri çürütür bu da betonun dayanimini azaltır. yapı denetimine basvur beton dayanimi ve demirlere baktir
-
inşaat demiri sıvanın hemen altında olmaz. yani o dökülen sıva değil bizzat betonun kendisi olmalı. belki de hiç sıva yapılmamıştır burada:)
resimde görünen, betonun içerisindeki biraz büyükce taş da, zaten sıva olmadığını gösteriyor. sıvanın içinde öyle taş olmaz.
hangi şehirde kalıyorsun? bu ev nerede yani? eğer bolu düzce civarıysa bu ev depremden önec yapılmış demektir. ki bu da deprem yönetmeliğine göre yapılmadığını gösterir. burası depremde hasar almış bile olabilir. eğer istanbuldaysa depremden sonra yapılmış demektir. genel itibariyle deprem yönetmeliğine göre inşa edilmiş olması gerekir. ama denetleyen kurumlarımızın hali de ortada.
sen orda oturma evin kemikleri görünüyor resmen.
-
Kaliteli inşaatlarda deniz kumu değil nehir kumu kullanılır hocam deniz kumu dayanıksızdır al eline bi tornavida o kolonu kaza kaza demirleri bırakırsın sadece yapmak istesen öyle dayanıksız yani. deprem fobisi olan biri olarak böyle bi ev boğazda olsa 100 tl kirası olsa yine de oturmam :|
-
yapı denetimi bulunmayan bütün binalar depreme karşı risk taşır...
-
Fotoğraf biraz buaık ne olduğunu seçemiyorum.
Deniz kumu kullanmak resmen intaar çünkü her ne kadar da yıkasalar ki yıkamıyorlardım sahil kumunda tuz vardır tzda demiri çürüten önemli maddelerden biridir.
Ben İnşaat Laboratuvarında çalışıyorum günümüz türkiye koşullarında depreme dayanıklı bir yapı oluşturmak istiyorsan kullanacağın betoonun 28 günlük mukavemeti 30 mpa silindir numuneler için 37 mpa vermesi gerekir.
Beton dizaynlarında en önemli meteryallerden biride agregadır( agrega konulan kum çakıl genel adı) dizayn yapıldığında ilk agreganın analizi belirlenir sonra dizayn hazırlanır.
Varsa sormak istediğin bir şey yardımcı olabilirsem ne mutlu bana
saygılar...
-
x-files bunu yazdı:
-----------------------------Fotoğraf biraz buaık ne olduğunu seçemiyorum.
Deniz kumu kullanmak resmen intaar çünkü her ne kadar da yıkasalar ki yıkamıyorlardım sahil kumunda tuz vardır tzda demiri çürüten önemli maddelerden biridir.
Ben İnşaat Laboratuvarında çalışıyorum günümüz türkiye koşullarında depreme dayanıklı bir yapı oluşturmak istiyorsan kullanacağın betoonun 28 günlük mukavemeti 30 mpa silindir numuneler için 37 mpa vermesi gerekir.
Beton dizaynlarında en önemli meteryallerden biride agregadır( agrega konulan kum çakıl genel adı) dizayn yapıldığında ilk agreganın analizi belirlenir sonra dizayn hazırlanır.
Varsa sormak istediğin bir şey yardımcı olabilirsem ne mutlu bana
saygılar...
-----------------------------Teşekkür ederim. Soracak birşey bırakmamışsınız. O işarediklerim bildiğimiz deniz kabukları (Tırtıklı, içi oyuk).. Anladığım kadarıyla evin durumu hiç iç açıcı değil. :| Hayırlısı olsun ne diyelim.