folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Deri Ceket Kokar Mı?

Deri Ceket Kokar Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek

@NaZi_ adam bu işi biliyo dinleyin pişman olmazsınız

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    tarz ne yav. Kendine ne yakışıyorsa onu giy. Yıldırım, hakan, neydi o (dört gözlü, etek boyunu yada yırtmaçını, merdiven basamak yüksekliğinden ölçen herif, neyse hatırlayamadım adamı. ) ne dediğinin, ne önemi var ^.^)' biraz rahatlık, biraz şıklık. gerisinin koy kaba`Sina, rahvan gitsin :p

@NaZi_ ciddi, ikinci sayfadaki sorumun cevabını merak ediyorum.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

@HarmOniYaFil hocam ilk olarak, derinin yüzeyi kimyasallarla koruma yapıldığından kokuyu çok vermez ama mesela benim ceketlerin dikiş kısımlarında zımpara var. Deriyi eskitip vintage bir tarza yöneltmişler. Bu nedenle natural hale gelmiş ve bu nedenle de o hakiki kokusu daha çok hissedilebilir.

Bir de derinin çok parçadan bir araya gelmesinin deriye has bir nedeni yok. Bildiğim kadarı ile çıkarılan modellerde genelde ön yüz 2 arka yüz 2 parça olur zaten. Bel oyumu, omuz ovali gibi etkenlerden dolayı kalıptan kaynaklı bir durumdur. Çok extra varsa da modelle ilgilidir. 

deriyi kalınlığından inceltemezsin hocam, deri kalınlığı fiyatını dahi etkileyen bir şeydir ve inceyse ucuzdur doğal olarak. Koyun için bunu konuşamayız çünkü koyun incedir zaten ama yön ve gözenek meselesi var. Bazı derilerin çürükleri olur veya bazı noktalardan çok fazla incelmiştir. Defolu ürün gibi düşün. Ne bileyim ithal edildiği yerden gelirken gemide filan nemden güneşten deforme olmuş olabilir bunun gibi malzemeleri kullanan çok firma var. Bu zaten kaçınılmaz. Binlerce adet mal ile girdiğin pazarda kalite kontrolün ne derece boşverilmiş olduğunu bir çok tekstil ürününden de biliyoruz. Gelgelelim imalathanelerde veya modelist çalıştıran bazı yurt dışı odaklı markalarda olay farklı. Çünkü o işletmeden müşteri kalkıp gelip malı inceleyip satın alıyor. Şu an İstanbul Zeytinburnu dediğim yerde olan da budur. Ada'm ABD den Rusya dan kalkar gelir ve imalathaneyi gezer, stokları inceler sonra satın alır. Senin derimoddan aldığın malı da yine deri mod kontrol eder. Fark budur ;)

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Deride yön olayı da şudur; mesela senin kolundaki kıllar iki kolunda da aynı yöne doğru akar değil mi ? İki kolunun kılı da sağa doğru yönelse enteresan bir şey olur. Veya göğüs kılların sağa doğru düz sola doğru kıvırcık olsa Nasıl görünür ? 

Deri malzemesi ayak hesabına göre satılır. Mesela bir ayak deri 20 yaprak filan demektir. Bu 20 yaprak deri bir karteladır. Yani renkleri gözenekleri be kalınlıkları birbirleri ile çok yakındır. Sen şimdi ceketi dikerken 21 tane yaprak lazım olsa gidip 1 yaprak başka ayaktan alsan ve ceketin ön kısmının solunu o yapraktan diksen ne olur ? Olmaz. Ayıklama deridir o. 

Ayrıca bilgi olsun; deriyi bir miktar zımparalarsanız süet olur, deriyi iyice zımparalarsanız da nubuk olur.

NaZi_ tarafından 29/Nis/16 13:25 tarihinde düzenlenmiştir

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalenes
    kartalenes's avatar
    Erkek

Geçen metrobüsde birisinde vardı bildiğin keçi kokuyodu adam :))

Olduğu kadar , Olmadığı kader ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

Mis gibi kokar. böyle burnunu dayar saatlerce koklarsın oyş... 

Çok sıkılıyom
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    @KartalEnes :D erkek adam dediğin biraz kokar hocam, biraz acı baharatlı gibi

@SweetyVolty :D dayamayın hocam burnunuzu. (Sözüm sana değil, )bazı arkadaşlar var böyle, tamam samimiyiz ama, gelir böyle dibine kadar girer adamın. :D

@NaZi_ hocam, çok iyi yazmışsın yine. bazı yerler var insan gözden kaçırıyor. okudukça gülesim geliyor, sana değil tabi.

"İki kolunun kılı da sağa doğru yönelse enteresan bir şey olur. Veya göğüs kılların sağa doğru düz sola doğru kıvırcık olsa Nasıl görünür ? " :D

birde bu parça deriyi, ben üreticiler maliyeti düşürmek için yapıyorlar diye düşünüyordum.

birde bu ayakkabı meselesi var. Şöyle doğru düzgün: içi dışı deri, yandan bakıldığında klasik, altından bakıldığında kışlık dişli tabanlı gibi, görece topuğu pençesinden yüksek ( aynı seviyede olunca, çukurda gibi hissediyorum, düz taban sevmiyorum), Burnu küt ve sağ ayak için sola bakan yada sol ayak için sağa bakan, yine tek parça deriden, parmakların Ayak gövde bitiminde KAT yada kırışma yapmayan, bağcıklı Bot yada ayakkabı arıyorum, nafile. :D

amma detay girdim :p.

SORU : derinin parlak olan yüzü, derinin etli olan kısmı mi yoksa, kürklü olan kısmının, traşlanma ve cilalanmasından mi ileri geliyor?

RitmFarbRacourci tarafından 29/Nis/16 15:36 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Parçanın çok olması bir şey değiştirmez hocam. Asorti denir ona. Gidip el kadar parçayı başka asortiden kullanamaz. Çingene beni gibi durur. Sonuçta mal tam parça alınıp kalıba göre kesiliyor. Yani tamamen modelle ilgili bir şey.

derinin her iki yüzü de aynıdır. Fark yok. Belki çürük çarık olmayan yüzü seçiliyordur bilemem. Herhangi bir yüzüne kimyasal uygulanır, boyanır. İç kısmı da astar ile kapatılır. Derinin o pürüzsüz hali nasıl sağlanır bilemiyorum ama sanırım bir presleme işleminden geçiyor. Süet ve nubuk için bahaettim; zımparalama yapılıyor. Tabii bunlar deri imalathanelerinde yapılmaz. Belki tamir amaçlı o işe girerler ama asıl deri yüzeyi tabakhanede sağlanır. Asıl adı ile tabaklama işlemidir bu. Son halini fabrikadan çıkarken almıştır.

mesela eski bir ceketin var. Götürürsün güzelce boyarlar cillop gibi olur ama önemli olan o ilk boyasını muhafaza edip yıllar içinde o rengini Nasıl değiştirdiğini görmek. Mesela ilk resimdeki ceketimin yaka kısımlarına bak. Yanağımın ensemin dokunduğu noktalar kızıl olmuş. Normalde tamamen derin yeşildi o ceket. 5 yılda bu hale geldi. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Parçanın çok olması bir şey değiştirmez hocam. Asorti denir ona. Gidip el kadar parçayı başka asortiden kullanamaz. Çingene beni gibi durur. Sonuçta mal tam parça alınıp kalıba göre kesiliyor. Yani tamamen modelle ilgili bir şey.

derinin her iki yüzü de aynıdır. Fark yok. Belki çürük çarık olmayan yüzü seçiliyordur bilemem. Herhangi bir yüzüne kimyasal uygulanır, boyanır. İç kısmı da astar ile kapatılır. Derinin o pürüzsüz hali nasıl sağlanır bilemiyorum ama sanırım bir presleme işleminden geçiyor. Süet ve nubuk için bahaettim; zımparalama yapılıyor. Tabii bunlar deri imalathanelerinde yapılmaz. Belki tamir amaçlı o işe girerler ama asıl deri yüzeyi tabakhanede sağlanır. Asıl adı ile tabaklama işlemidir bu. Son halini fabrikadan çıkarken almıştır.

mesela eski bir ceketin var. Götürürsün güzelce boyarlar cillop gibi olur ama önemli olan o ilk boyasını muhafaza edip yıllar içinde o rengini Nasıl değiştirdiğini görmek. Mesela ilk resimdeki ceketimin yaka kısımlarına bak. Yanağımın ensemin dokunduğu noktalar kızıl olmuş. Normalde tamamen derin yeşildi o ceket. 5 yılda bu hale geldi. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Erkek

Deri kokmaz ama! 1-2 ve 3 kalite sinifa ayrilir kokudan ziyade kusma,renk atma,boya akma,curume olusur buda deri uzerinde uygulanan islentiden kaynaklidir, biz deri alirken evet! Kokluyoruz duz ve ters cildine bakiyoruz gozeneklerine kadar islenentisi ilerde olabilecek koku,curume,kusma(yagmurdan sonra beyazlanmasi) bilebiliyoruz.

Bakmak istersen eger bir kisim modeller var instagramda hakim84kaya

Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
Toplam Hit: 7064 Toplam Mesaj: 40
deri ceket