Derin Konu Tartışmalarından Bıkmadık Mı?
-
Kreston bunu yazdı:
-----------------------------Şu foruma üye olan herkes başta nasıl tartışması gerektiğini bilmeli. İşte o zaman tartışmalarımız bize birşeyler katıcak(ki derin konuların hepsini ele alıpta yeter artık tartışmayalım demek saçma; çünkü bazı konularda eminim hepimiz birşeyler öğreniyoruz)
Şimdi bizim tartışmamız gereken mesele nasıl tartışmamız gerektiği (kendini yineleyen bi cümle evet)
-----------------------------benimde demek istediğim bu.
Düşündüm dedim nasıl tartışılır diye bir belge dosya link mink birşeyler vereyim.
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=&folderid=36644
olay bitiq :) hit 11 düşünün tartışmayı bilmeyen bir çok kişi var (bende çok bilmiyorum) fakat ben birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.
Sonumuz iyi olur iişallah eminim adam gibi tartışmayı bilsek çok zevkli ortam olacak.
-
ne kadar saçma bi topic.günde 5 tane konu açıyosun zumsuk siyasi.imzanda siyaset yapmıcam falan filan yazıyo ama akşama kadar siyasi içerikli postlar atıosun.bu site sizin keyfinize göremi siyaset yapmıcak.aa yaptık yaptık şimdi sıkıldık tamam yapmıyalım ölemi.sen siyasi topicler açma bu site refah düzeyine çıkar merak etme
-
Bence tartışmadaki en önemli unsur "empati"dir. Karşı tarafın ne anlatmaya çalıştığını ve anlatmaya çalıştığı şeye nasıl ve neden ulaştığını bilmek gerekir.
Bir diğer unsur sinirlenmemektir. Çünkü insan sinirlendiği zaman karşı tarafa düşünmeden zıt gitmeye başlar (herhalde bunu hepimiz biliyoruz elbette ben de dahilim buna)
Açıksözlülük de önemlidir. Çünkü açıksözlülük insanları birbirine yaklaştırır, insanların birbirini daha iyi tanımasını sağlar. Bunun yanında kişiler arasında önceden yapılmış tartışmalar ya da kavgaların etkisi de olabilir.Örneğin benim zumsukla bir zamanlar aramda geçen zıtlaşma daha sonra içgüdüsel olarak ona muhalefet gitmeme neden olmuş olabilir (ama buna rağmen beyaz tahribat konusunda hala aynı fikirdeyim :D Çünkü tarafsız bi tepkimdir)
Aslına bakarsanız daha bir sürü etki var ama söyleyebileceğim şu ki Sinirlenmeme ve Empati olayını çözersek geriye kalan ayrıntıları rahatça çözebiliriz zaten.
-
Biri beni banlasın.
-
her sabah kafam ağımış şekilde kalkıyorum bıktım
-
İnstiyatifimi kullanıyorum ve bu salak konuyu kilitliyorum.
Tartışan adam her boku doğru düzgün tartışır. Ne bu lan a.q