Ders 5 : Hayattan Sonsuz Zevk Almak
-
insanın kendi mutluluğu başkadır hocam :) ben yazıda annesi ölenler gülün demiyorum. ama ölenle de ölünmez diyorum.
bu dünyada o kadar kötü şey oluyor haklısın ama sen bu düzenin değişmesine katkıda bulunmazsan ben bulunmazsam toptan kötümser oluruz mazallah :)
Yazdıklarımı okumak zorunda değilsin, yorum yapmakta zorunda değilsin. Hatta ve hatta doğru söylediklerime bile sırf ben söylüyorum diye katılmak zorundada değilsin. Ama bir gerçeği asla gözardı etme hocam. Dünyada ki en uzak yol iki beyin arasında ki mesafedir. Bunu sadece ben katederek sana ulaşamam. seninde biraz kalkıp gelmen lazım. Hakaretle küçümsemekle sen kimsin tripleriyle bir yere varılmaz. unutma ki ben benim sen sensin. ben yazıyorum sen yorumluyorsun. bu da benim için güzeldir. Demekki doğru yoldayım.
Ayrıca; daha fazla bu nacizane bedenimi küçümseyeceksen yazdıklarına cevap vermeyeceğim :) en azından evrende ki hacmime saygın olsun :) tekrar saygılar hocam.
-
Free_Mans bunu yazdı:
-----------------------------
insanın kendi mutluluğu başkadır hocam :) ben yazıda annesi ölenler gülün demiyorum. ama ölenle de ölünmez diyorum.
bu dünyada o kadar kötü şey oluyor haklısın ama sen bu düzenin değişmesine katkıda bulunmazsan ben bulunmazsam toptan kötümser oluruz mazallah :)
Yazdıklarımı okumak zorunda değilsin, yorum yapmakta zorunda değilsin. Hatta ve hatta doğru söylediklerime bile sırf ben söylüyorum diye katılmak zorundada değilsin. Ama bir gerçeği asla gözardı etme hocam. Dünyada ki en uzak yol iki beyin arasında ki mesafedir. Bunu sadece ben katederek sana ulaşamam. seninde biraz kalkıp gelmen lazım. Hakaretle küçümsemekle sen kimsin tripleriyle bir yere varılmaz. unutma ki ben benim sen sensin. ben yazıyorum sen yorumluyorsun. bu da benim için güzeldir. Demekki doğru yoldayım.
Ayrıca; daha fazla bu nacizane bedenimi küçümseyeceksen yazdıklarına cevap vermeyeceğim :) en azından evrende ki hacmime saygın olsun :) tekrar saygılar hocam.
-----------------------------hoca affına sığınarak yazıyorum. Eleman tam olarak şunu soruyor. Seni Polyana mı sikti a.q ?
-
pc_worm bunu yazdı:
-----------------------------hoca affına sığınarak yazıyorum. Eleman tam olarak şunu soruyor. Seni Polyana mı sikti a.q ?
-----------------------------Grup yapmışlar bro.
-
mutlu olmanın bir çok yolu vardır. Ben burada düz bir yazı yazmıyorum. kimeyede apaçık gülünce mutlu olursun demiyorum. böyle bir şeyde yok zaten. zinciri yakalamak adına bir yol gösteriyorum. en azından benim sonunu gördüğüm bir yol ve ben bunu sırf sen mutlu olasın diye paylaşıyorum. bencil bir insan olabilirdim. senin mutsuzluğundan kendimi çekip alabilirdim. yada şuraya insanları bir nebze olsun ferahlatmak adına yazdığım yazıların yerine film izlerdim kitap okurdum. Kusura bakmayın ama benim maalesef bir egom yok. egolarımı tatmin edeli yıllar oldu. sizde ancak benim yazılarıma kötümser yaklaşarak içinde bulunduğunuz durumda egonuzu tatmin ediyorsunuz ve yaptığınız sadece bu... Düşünün biraz. Mutlulukta hüzünde sizin içinizdedir. birisinin karakterinize oturması gerek. seçimi kötümser olarak yapıyorsanız da iyimser olarakta yapıyorsanız bu kendi hayatınızdır. ama iyi olan her zaman kazanır. unutmayın. gülmek için hala bir sürü sebebiniz var. bu yazıya yorum yaparak benimle tartışarak mutsuz oluyorsan yapma mesela. yada gel bana pm ile binlerce küfür et. umrumda değil biliyormusunuz. senin beğenmende umrumda değil. umrumda olan sadece bir şey var. yazdıklarımın bir kelimesini benliğine işleyen birisinin mutlu olması benimde mutluluğumdur. insanlara karşı bu kadar acımasız olmayın. saygılar.
-
Kreston bunu yazdı:
pc_worm bunu yazdı:
-----------------------------Grup yapmışlar bro.
-----------------------------gece gece güldürdünüz :)) polyana kız hocam.
-
Free_Mans bunu yazdı:
-----------------------------gece gece güldürdünüz :)) polyana kız hocam.
Bunu yalnızca senin bildiğini düşünmüyorsun herhalde. İyiliğin simgesi olarak polyana'yı tercih ettim. Bunu anlamayarak bana bu açıklama yaptırttığına inanamıyorum :) Neyse iyi geceler...
-
pc_worm bunu yazdı:
Free_Mans bunu yazdı:
gece gece güldürdünüz :)) polyana kız hocam.
-----------------------------Bunu yalnızca senin bildiğini düşünmüyorsun herhalde. İyiliğin simgesi olarak polyana'yı tercih ettim. Bunu anlamayarak bana bu açıklama yaptırttığına inanamıyorum :) Neyse iyi geceler...
-----------------------------aydınlanmak gerek hocam :) iyi geceler...
-
iyi edip düşünüp, yazmışsın.güzel de yazmışsın ama oldum olası tavsiye içerikli metin silsilelerinden, kişisel gelişim kitaplarından nefret etmişimdir.niye mi? herkesin yaşadıkları, konumu, düşüncesi, davranışı farklı..kalkıp alkolik birine yaşadıklarından dolayı allaha sığın telkinlerinde bulunarak oranı buranı yırtsan da ki bunu yapması sana veya bana göre ne kadar kolay gibi görünse de senin ve benim hatta kendisinin bile anlayamadığı çeşitli durum ve koşullar vardır.mutsuz olmayı kimse istemez.ama her eureka! diyenin, başında ampul parlayanın hayatla ilgili deneyimlerinden tavsiyede bulunması yanlıştır.destek olursun, yardımcı olursun o zaman faydalı olur....hayatta kimseye tavsiyede bulunmam..
çünkü vaktinde bana da bulunmuşlardı.pekiyi dinledin mi? elbette hayır.başkasının da beni dinlemeyeceğini biliyorum.herkes acısıyla tatlısıyla yaşarak öğrenir.işte o zaman olgunlaşır.
-
Free_Mans bunu yazdı:
mutlu olmanın bir çok yolu vardır. Ben burada düz bir yazı yazmıyorum. kimeyede apaçık gülünce mutlu olursun demiyorum. böyle bir şeyde yok zaten. zinciri yakalamak adına bir yol gösteriyorum. en azından benim sonunu gördüğüm bir yol ve ben bunu sırf sen mutlu olasın diye paylaşıyorum. bencil bir insan olabilirdim. senin mutsuzluğundan kendimi çekip alabilirdim. yada şuraya insanları bir nebze olsun ferahlatmak adına yazdığım yazıların yerine film izlerdim kitap okurdum. Kusura bakmayın ama benim maalesef bir egom yok. egolarımı tatmin edeli yıllar oldu. sizde ancak benim yazılarıma kötümser yaklaşarak içinde bulunduğunuz durumda egonuzu tatmin ediyorsunuz ve yaptığınız sadece bu
Hocam haddim olmayarak soruyorum ancak ; su cümlenin ne demek olduğunu bana açıklayabilirmisin(Kalın olan).Bir insanın kendi egosunun olmadığını söylemesi bir ego göstergesi değilmidir.Bence öyledir.Hatta bana şu sözü hatırlattı:Eskiden biraz enaniyetim vardı şimdi o da yok artık mükemmelim...
Eğer yanlış düşünüyorsam ve egoyu bitirmek mümkünse eğer, senin her tavsiyene açığım ve elimden geldiğince de denemeye çalışacağım.
-
+ ilaveten, herkesin bir egosu vardır...ego, sadece marka veya güzellik takıntısı değildir.sevgi, aşk hatta analık duygusunda bile bir ego sözkonusudur.Örneğin, sevgilini çok seviyorsun ve onu her zaman görmek istiyorsun.Gerçekten onu sevdiğin için istemiyorsun bunu.Onu görmeye ihtiyacın olduğun için istiyorsun.Çünkü onu görünce kendini iyi hissedeceksin.Hadi ordan diyebilirsin.O zaman şöyle değiştirelim.Pekiyi ya kız, canım sıkkın gelmek istemiyorum mazareti sunsaydı moralin bozulacak mıydı?evet.çünkü sen çok daha ağır şartlarda(hastalık, yağmur vs..) düşünmeksizn ona koşmuştun...İşte ne zaman o yaşadığın şeyleri koşul olarak sunmazsan(tamam aşkım sakın gelme rahatına bak diyebileceğin zaman) işte o zaman egolarından kısmi olarak sıyrılmış olursun..en basit örneği verdim.iyilik yaparken bile benciliz.acıyoruz ve para veriyoruz..en büyük kanıtı: iyilik yaptıktan sonra içimizi kaplayan yavşakça huzur veya görevi ifa etmenin verdiği rahatlık.