folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ders 5 : Hayattan Sonsuz Zevk Almak

Ders 5 : Hayattan Sonsuz Zevk Almak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek

orada ki egolarımı tatmin ettim genel olarak söylenmiş bir şey değil. hala insanların bir takım vazgeçmeyeceği egoları vardır. benim orada söylemek istediğim; hani sen kimsin ki bunları yazıyorsun amacın popüler mi olmak gibi söylemlere karşı söylediğim şey. genel değil. mutlaka benimde hala tatmin olmamış egom vardır. ama bu kesinlikle böyle sen kimsin sen her şeyi biliyorsun nasıl biliyorsun gibi sözler duymak değil buna eminim. çünkü bu tür şeyler artık bana bayağı geliyor.

www.homecept.com | Ev dekorasyon ürünleri, konsept tasarımlar
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek

hereisnopeace bunu yazdı:
    -----------------------------

+ ilaveten, herkesin bir egosu vardır...ego, sadece marka veya güzellik takıntısı değildir.sevgi, aşk hatta analık duygusunda bile bir ego sözkonusudur.Örneğin, sevgilini çok seviyorsun ve onu her zaman görmek istiyorsun.Gerçekten onu sevdiğin için istemiyorsun bunu.Onu görmeye ihtiyacın olduğun için istiyorsun.Çünkü onu görünce kendini iyi hissedeceksin.Hadi ordan diyebilirsin.O zaman şöyle değiştirelim.Pekiyi ya kız, canım sıkkın gelmek istemiyorum mazareti sunsaydı moralin bozulacak mıydı?evet.çünkü sen çok daha ağır şartlarda(hastalık, yağmur vs..) düşünmeksizn ona koşmuştun...İşte ne zaman o yaşadığın şeyleri koşul olarak sunmazsan(tamam aşkım sakın gelme rahatına bak diyebileceğin zaman) işte o zaman egolarından kısmi olarak sıyrılmış olursun..en basit örneği verdim.iyilik yaparken bile benciliz.acıyoruz ve para veriyoruz..en büyük kanıtı: iyilik yaptıktan sonra içimizi kaplayan yavşakça huzur veya görevi ifa etmenin verdiği rahatlık.

-----------------------------

mutlaka herkesin bir egosu vardır ben bunu inkar etmiyorum ama benim egolarım böyle herkes bana sen iyisin desin, beni alkışların yönünde değil. 

yazdıklarına gelince;

görmek gerektiğin bir zamanda görememek yada ondan ayrı kalmak bir ego kırıklığı değildir. moralin bozulabilir, ama bunun egoyla pek alakası yoktur. hatta ve hatta ego şudur; kendine tapmak, bencillik, yukarılık kompleksi gibi şeylere verilen isimdir. senin bu yazdıkların tamamıyla anti egodur :)

www.homecept.com | Ev dekorasyon ürünleri, konsept tasarımlar
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hereisnopeace
    hereisnopeace's avatar
    Erkek

edit.

Abaza ve Eziğim :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

devam yazılarına dostum, pozitif olmak herzaman iyidir. ;)

edit: olabilmek diyeyim ona :)

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
Toplam Hit: 4306 Toplam Mesaj: 25