Ders Seçiminde Yardım Gerek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

öneri için sağol hocam ama networka karşı bir sempatim yok benim.. ben daha daha önce akıllı ev yapmak istedim önce kablolu olarak sonra kablosuz olarak düşündük sonra da hocanın "bu işe yaramaz daha yararlı bir şey yap" demesiyle projeyi değiştirmiştim :) 

anladığım kadarıyla sadece bu simulatorle kapsama alanını falan buluyorsun bu sayede gerekli yerlere ekleme - çıkarma yapabiliyorsun gibi bir temel mantığa mı dayanıyor ?

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cicosz
    cicosz's avatar
    Erkek

lokalizasyon kısmı o şekilde. belli algoritmalar var o algoritmalara göre yardımlı şekilde çalışan networkler. amaç pil ömrünü uzatma. çünkü en uçtaki sensor merkeze sinyal basarsa pilleri hemen tükenir. bunu da pek istemeyiz. onun için sensor en yakındaki sonra o en yakınındaki şeklinde merkeze kadar ilerliyor. çıkış gücün düşük oldugu için pili az harcıyorsun.  elimizde düğümler olsa simülatördeki olayları bir de deneysel yapsak tadından yenmez. zevkli konu hocam ama işte dediğim gibi parça eksikliğinden askıda kalıyor hepsi. aslında olay eski bir olay 2007 ler falandı yanlış hatırlamıyorsam ama ne olduysa şu an akademisyenler buna yoğunlaştı türkiyede :) infomekanik kısmına kadar geldi yurtdışında.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

anladım hocam, mantıklı bir projeymiş o zaman.. ama bu seferde o düğüm dediğin şeyler maliyeti yükseltmeyecek mi? bataryanın ömründen uzatırken, düğüm sayısı artıyor?  çok ilgi alanımda olan bir alan değil network, bu alanda çalışan insanlar için güzel bir ders ama

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cicosz
    cicosz's avatar
    Erkek

hocam düğümler zaten aptal sensorlerden oluşuyor. kompleks yapılar değil. çoğu 0 ve 1 mantığıyla çalışan sensorler. ama ekstra nem sıcaklık sensorleri de ekleyebilirsin. o zaman maliyet biraz yükseliyor.ama pillerin ömrü uzuyor. bu şekilde bir dengeleme söz konusu. ve işin güzel tarafı da sistem sürekli merkezle bağlantı halinde değil.(acil durumlar hariç). veriyi lokalde depoluyorsun(küçük bir bellek birimi buna yeter) ve belli periyotlarla merkeze gönderiyorsun. verilerin işlenmesi merkezde yapılıyor. bu sayede karmaşıklıktan uzaklaşıyorsun. işlemci maliyetin düşüyor. örneğin bir alanda 100 sensor düğümü var. bir canlı girdi alana ve 2 adet düğüm bunu gördü. o 2 düğüm arasındaki mesafeyi merkez hesaplıyor ve buna göre canlının uzunluğunu söyleyebiliyor. aslınca verici tarafta değil alıcı tarafta maliyet yükselebiliyor. ama bu proje ilk olarak askeri amaçlı ortaya atıldığı için maliyeti problem edeceklerini sanmıyorum. türkiyede petrol hatlarında elekrik hatlarında uygulamaları var. gerçekten alan içi çalışmaya müsait bir konu :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

söyledikçe mantıklı ve yararlı geldi bana da :) network'a karşı azcık ilgim olsaydı alırdım bu dersi kesinlikle. evet kablosuz sistemlere ilgi duyuyorum ama bu biraz daha derinlemesine giriyor. Orda 20 tane falan ders var, önceliklerim arasına girmiyor pek. Ama bu alanda çalışıyorsan cidden iyi şeyler yapabilirsin, güzel projeler ortaya çıkabilir ama işte devletin desteği gerek.. ya da sermaye.. y.dışından malzeme falan lazım olursa ben bakabilirm senin için

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cicosz
    cicosz's avatar
    Erkek

tamamdır hocam teşekkür ederim. ihtiyaç halinde irtibata geçerim. kolay gelsin :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

amq bizde lisans bitirmeye uğraşıyorz... çok güzel dersler varmış hocam başarılar...

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

sağolasın hocam :) evt dersler güzel de bana çok hitap eden şeyler yok, bakacağım işte yarın detaylı olarak inceleyip ona göre bir seçim yaparım.. türkiyede dersler çok zor değil hocam zaten, eğitim içeriği cidden boş, ben yurtdışında işletim sistemleri dersi aldım, adam linux da, mutex, semaphore, shared memory v.s. gibi konulara giriyor kodlamasını yaptırıyordu, türkiyede windows 2008 de mi ne yok kullanıcıyı şöyle oluşturacaksın yok paylaşım iznini şöyle vereceksin ... eğitim kalitesi cidden 0.. ama bazı üniversitelerde iyi şeyler verildiğini biliyorum, keşke yaygınlaşsa kaliteli eğitim.. ama işte hocaların umrunda değil ki..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

hocam yardim ederiz tabi ki problem de degil de hocaya ayip olmasin diye ders mi alinir?

akademik camiadaki satis siyasette bile yoktur kafani yorma. Sana hangisi uyuyorsa onu al. Bir de aldigin dersleri de koyarsan ms de, daha saglikli olur oneriler.

Bu arada ben de yurtdisinda egitim aliyorum, neredesin sen?

All I need is a possibility.
Toplam Hit: 1644 Toplam Mesaj: 20