folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dersaneye Gitmeden ÖSS Kazanmak?

Dersaneye Gitmeden ÖSS Kazanmak?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

arkadaşlar günümüzde medyada,okulda,velilerin ve öğrencilerin beyinlerinde şu söz kalın harflerle kazınmış durumda; "dersaneye gitmeden öss kazanılmaz" .. Ben sizle bu konuyu tartışmak istedim.. madem dersaneye gitmeden kazanılmaz neden öss birincileri ya çoban ya marangoz oluyo da o dersaneye giden kurallara uyan akıllı terbiyeli papyon giymiş özel okul çocukları bi yeri kazanamıyo? Ben kendi açımdan konuşayım, lise 2 inci sınıftayım, orta 2 orta 3 ve bu sene olmak üzere 3 kez dersaneye gittim, ve hiçbir yararını görmedim, üstüne zararı oldu.. çünkü ne zaman dersaneye gittiysem hoca anlattı ben uyudum, hoca anlattı ben müzik dinledim, ciddi söylüyorum şimdiye kadar hayatımda dersanede ders dinlemişliğim yoktur.. tabi bu durum okulda da geçerli.. hep sınav geceleri çalışıp 4-5 alırdım orta okulda.. OKS ye son 1 ay evde tek başıma kitaplardan çalışıp girmiştim ve zamanın sistemiyle 811 puan çıkarmıştım.. Tabi lisede de durum değişmedi, gene ders dinlemedim, hocayı siklemedim, ama soradan farkettimki sınaw gecesi değil sınav haftası çalışmak gerekiomuş lisede :) nese bunu farkettiğimde lise 2 sınavları tamamlanmıştı artık.. nese bunu geçelim;

siz ne düşünüyosunuz dersane konusunda? ben ailemle hocalarımla ve arkadaşlarımla bikaç haftadır sürekli tartışmaktayım.. diyorum ki dersaneye gitsem orda uyucam saatlerce hem para hem zaman kaybı.. onun yerine dersane zamanı içerisinde evde 1 saat ders çalışsam çok daha faydalı olur..  şöle her dersten birer öss konu anlatımlı soru bankası alsam bitirsem össyi kazanırım die düşünüyorum.. sizce olabilirmi? şimdi diyebilirsiniz ki o kadar kolay iş değil o öle falan ama bu dersaneye giden 12 saat çalışanların çoğu sınava girdimi eli ayağı titriyo yapamıyo, böleleri direk safdışı kalıyo ve şansımın artacağı fikrindeyim.. çünkü kaybedecekleri çok şeyleri oluyo.. ben dersaneye gitmessem sadece haftasonları çalışırsam sınava girdimmi kaybetçeim bişey olmadığı için gayet cool olurum rahat rahat çözerim diorum..

neyse çok konuştum söz sizde :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Dersaneye gitmeden ÖSS kazanmak?

demişsin

imkansız değil mümkündür disiplinli bir çalışma ile sağlam bir metod geliştirirsen kendince başarılı olaağını sanıyorum.

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dipLoit
    dipLoit's avatar
    Erkek

her insanin ogrenme metodu farklidir.

kimi vardir kendi kendine kalinca hulyalara dalar onla ugrasir bunla ugrasir napar eder ders calisamaz. boyleleri icin dersane gereklidir. illa ki basinda biri olsun ister bunlar.

kimi vardir kendi icinde herseyi halletmistir, isine karisilmasini istemez kendi kendine oyle boyle program kurar calisir eder kazanir. 

birinci durumdan ikinci duruma gecmek mumkundur, kisisel gelisim kitaplari yardimci olabilir.

ikinci durumdasiniz ve hala dersaneye gidiyorsaniz ise bos yere para veriyorsunuz demektir, insanin kafasinin rahat olmasi gibisi var mi yahu oturun evinizde calisin. 

cok gereksiz bisey bence insan kendini bildikten sonra. abartildi son yillarda bu sinav ders muhabbetleri. eskiden varmiydi bu kadar hede hodo. ogrenciler gozlerinde buyuttukce ogretmenler de olayi buyuttu ozel derstir bilmemnedir ahiret sinavi gibi bi hal aldi oss. calisirsan olur calismazsan olmaz bu budur abartilmasin. 

bir imzam bile yok
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek
    kazanırsın...ama her insan farklıdır,ben kendim dershaneye gitmesemde kazanırdım adım gbi emınım buna...eğer sen orda annatılan konuları daha onceden görmüş ve biliorsan sana bişiler annatılması boş gelicektir...dershanenin tek iyi yonu soru sorabilecek adam olması ki ben dershaneye gitmeye üşenir evime gider ders calısırdım yapamadıgım sorularıda okuldaki hocalarıma sorardım oyle hallederdim...şimdi dershanede harcadıgım vakitlere yanıorum...boşa gittim bunu söyliyeyim sana...bak eğer okulun iyi bir okul ve sana verilen eğitimin hakkını veriorsan, okulda sıklıkla yapamadıgın soruları sorucak hocaların varsa gitmedende rahatlıkla kazanılabilir hatta daha iyi olur...eğer ortam adamıysan mutlaka kayarsın oraya buraya dershanede aman dikkat,tek eksigin deneme sınavları olucaktır onuda alırsın büyük bloklar halinde denemeler...cozer cozer durursun ama dikkat et 30 mat cozdukten sonra sıkıldım dierek bitirirsen denemeyi senın plan suya düşer...nse hacım kolay gelsin sana...bence şimdiden calısmaya başla cogu tanıdıgım kazanan kimse 1 seneden daha uzun vadeli planlarla girior biere...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    megadet
    megadet's avatar
    Erkek

Bu eğitim sistemiyle dersanesiz kazanılmaz.Okullarda ne eğitim veriliyor?kime ne öğretiliyor.Evet abicim dersanesiz kazanılmaz.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    İcime batan teksey 1800ytl mi ne oyle bir parayi dershaneye bayilmistim ,sinavda zerre kadar faydasini gormedim,hatta dersleri bile hatirlamiyorum ,ne yaparsan sen yaparsin hoca...Dershane RANT sadece,adamlar tezgah kurmus ,2katli bina alan dershane aciyor...oturup dirsek curutmeden olmaz.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kehanet
    Kehanet's avatar
    Erkek

Diploit in yazdıkları çook dogru aynen katılıyorum... ve sana bunun kanıtı gostereyım

ben kuzenım ve kuzanımın abisi LGS  sınavları zamanında yanı 4 yıl once...o zamanlar bırlıkte calısyoduk...o zamanlar kuzanımın abisi walla helal olsun ona kendisi dershanesız ÖSS yı kaanmayı kafasına koymustu ve sızınde dedııgnız gıbı kendı kafasında olayı bıtırmıstı zaten...

onun arkadaslarıda arada sırada yanımıza gelır bırlıkte calsırdık onlar öss ye bnle kuzenım lgs  ye hazırlanırdık...kuzanımın abısının bıkac arkadası vardı bırı 3 yıldır bırı 7 yıldır diğeri sanırsam 2 yıldır dershaneye gıdıyordu...ve hepsıde suana kadar dogru duzgun bı yer cıkaramamıslardı...

kuzenımın abısı ıse bunun cok kolayu bısey oldugunu ve onemlı olan kendı beynınde bunu kabul etmen gerektıgını soluyordu..ve  o yıl dershaneye gıtmeden sadece aksamları evde 4-5 saat calısrak kazanacagını soluyordu ve basardıda...işin ılgınc tarafı ıse o gunduzleri işe gidip o yorgunlukta aksamlarıda gelıp evde 4-5 saat ders calısarak öss yı kazandı...

yanı ınsan ısteyınce yapamayacagı yoktur...şimdi ne kazandı dıyenlerınızde olabılır...kendısı piyano,arbane,gitar,sazdarbuka gibi aletlerı calabıuldıgı ıcın kendısı tam bır muzık adamıydı...ve ıstedııg yerde muzık ogretmenlıgıydı...ve dershanesizaksamları calısarak kazandı...suan istanbulda adını unuttugum bir unv. muzik ogretmenlıgı okuyor...

Benimkisi kuvvet, zevk ve kudret. Benim adım "Kehanet"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    drexler
    drexler's avatar
    Erkek

bak canım kardesım benım bende lıse 3 ogrencısıyım ve kendımı bıldım bılelı dershaneye gıdıyorum ve ne bok ogrendıysem orada ogrendım he sen nıye ogrenemıyorsun agzında dıyorsunkı kardesım ben oraya gıdıp uyuyorum ya gıdıp uyursan adamların sana yapabılecegı bırsey yok o senın hatan dershanesız kazanılamaz mı kazanılır ama canından can cıkar nıye dersen sımdı senın bır sorun var yardıma ıhtıyacın var kıme soracaksın okulda hocaya mı 5 10 dk lık tenefuste ne kadar soru cozdurebılırsın(ANLASILAN SENIN OYLE BIR HUYUN OLMADIGI ICIN SORUN OLMUYOR)ayrıca meb ogretmenelerıne soru goturulmeye goturulmeye adamlar korelmıs cozemıyorlar napsın adam zorlayan yokkı ama dershaneler özel kuruluslar ogretmen kendını yenılemek zorunda yoksa ıssız kalır we dıyorsunkı cobanlar bılmem kımler bırıncı oluyor canım kardesım ii ki bırkac yıl once bı tane oldu sende hemen agzına sakız ettın adamda allah vergısı varmıs yapmıs yanı bunu herkes yapabılecek dıye bırsey yok SIMDI BAK BURADA NE ANNEN NE BABAN NEDE SANA KARISABILECEK BIRI ADAM AKILLI DESENE SENIN NIYETIN DERSHANENIN GEREKSIZ OLDUGUNU MU SOYLEMEK YOKSA HOCAM ZATEN OKUMAYA NIYETIM YOK ISIM GUCUM YOK HAFTA SONU DERSHANEYE MI GIDECEGIM OTURUR EVDE BILGISAYAR TV .... EGLENIRIM MI AMA CIDDI OL .......HE BIRDE DEMISSINKI 811 MI NE KADAR PUAN ALDIM SEN BUNU YETERLI GORUYORSUN YA BEN 930 ALDIGIMI OGRENINCE OTURUP AGLAMISTIM BU DA KULAGINA KUPE OLSUN

İTİNA İLE torrentleech davetiyesi aranır. ama kefil bulunamaz :)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    millet zehir gibi yaa puanlara bak  

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

dershane falan yalan yalan olm evde oturum günde yüzlerce soru çözmekte yalan önemli olan derste hocayı dinlemek ve çözeceğin sorularda bilidiğin sorular olmasın bilmediğin konun sorularını çözmeye çalış günde yüzlerce soru çözüp sınava kadar 10 tane kitap bitirmekle olmuyor bu iş boşuna kendini yorarsın

önemle olan kitapta doğru şıkkı karalamk değildir düşün nasıl çözeceğini düşün hocaya falanda sorma nasıl olduğunu unutursun kendin düşün 

çözemediysende sonraki soruya geç ama düşün bak bunu sakın unutma

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsun
    efsun's avatar
    Erkek

ben ÖKS de 729 puan almıştım teee kaç sene evvel dershanede makara yapardık hiç ders dinelmezdim buda yetmez gibi evde  topu topu çözdüğüm test 20 yi geçmez koskoca 1 yılda 20 tane test war yada yoktur üstelik bunlarda yetmez gibi sınavın olacagı sabah arkadşaım arıyor efsun cafeden yer ayırrtınk sınavdan çıkınca direkt gidecez yer akpacaz demişti :D sınava giripte 20 dk da çıkmam bir oldu ve 729 puan almıştım demekki az daha sıksam  fen lisesi falan kazanırdım :D

dershane  sadece sana hızlı soru çözmeye gösterir yada war olan zamanı dikkatli kullanmayı, pratik çözümler üretirler ve hep soru çözdürüler ama  şöle düşünmek lazım eskiden dershane mi wardı ? :Sbunca kişi kazanıyorda neden sen kazanamaysın?

Her türlü piping işleriniz itina ile yapılır.
Toplam Hit: 8252 Toplam Mesaj: 17