folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Dershanelerin, Özel Okullara Dönüşümü

Dershanelerin, Özel Okullara Dönüşümü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

cemaatin tüm gelir kapısı kapandı, Erdoğanı ya birisi kandırıyor ya da aklında çok fena birşey var. Çünkü oylarının yarısını çöpe atıyor şu an bile bile. 

tek ihtimal verdiğim meb in içerisindeki zıt görüşlü öğretmenleri çıkarmak yerine cemaat hocalarını getirmek diye düşünüyorum. baka bi düşünce gelmiyor aklıma. Zaman neyi gösterir bilmem. ama cemaatle akp şu anda acayip zıtlaşmış durumda.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

Selamlar,

haberlerde okudum şimdi bakan bu sefer özel okullara dönüşmeyenler 2 yıl için açık lise olacak demiş. Bir de eskiden uygulanan takviye kursları yeniden uygulanacakmış..

http://www.haberturk.com/gundem/haber/894567-dershaneler-kapanacak-mi

şimdi benim merak ettiğim bu adamlar neden dershaneyi kapatmak istiyor? bildiğiniz gibi fem altyapısı ile yakın ilişkideler. Acaba fem in görüşü nedir? Destekliyorlar mı? Ve diğer dershaneler?

Sonuçta büyük bir rant bu, kapatılması demek bir çok öğrencinin gitmemesi çok zarara uğratır ve özel okul olursa, dershane kadar rağbet olmayacak..

Eğitimi okulda halledip bu tarz harici kaynakları kapatmak istemeleri gerçekten iyi tabi asıl niyet buysa. Maalesef her şeyin altında bir şey arar olduk (yapılanları gördükten sonra) o yüzden bu konu hakkında bir süredir düşünüyorum? Gerçekten devlet, eğitim sistemini düzeltmek mi istiyor yoksa dershaneleri kapatarak başka bir şey yapmak mı?

Özel ders olayını kaldıramazlar, avrupada da özel ders veriyorlar ama kurs şeklinde görmedim belki vardır ama genelde üniversite öğrencileri, ortaokul-lise çağındakilere ders veriyor.. Bunda çok da sıkıntı yok ama dershane olayı biraz daha farklı. Biliyorsunuz dershaneye gidemeyenin üniversitede iyi bir yeri kazanması zor (istisnaları vardır elbet ama ekseri olarak böyle), sistemi batırdılar (sadece bu iktidar değil geçmiş dönemdekiler de) şimdi böyle bir adım bana tuhaf geldi

Not: Lütfen konuyu siyasete çekmeyin, sadece yapılmaya çalışan kanun değişikliğinin mantığını anlamak istiyorum. yoksa amacım şu parti iyi bu parti kötü meselesi değil.. neden böyle bir adım atılıyor ? çünkü aklıma tam olarak yatmadı bu olay

Zaman gazetesini arada sırada bakarsan hükümete vede dershane olayına nasıl baktıklarını anlarsın onlar da akp karşıtı olmuşlar yaraları var gibi. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

niyet iyiyse evet mantıklı bişey.. okullar niteliksizleştiçe niteliksizleşti, tüm eğitim dersanelere kaydı, ama şu da var bunları özel okul yapıp üniversite sınavında bi değişiklik yapılmayacaksa gene tam manasıyla işe yaramaz heralde.. eğitim sistemini toptan değiştirmek lazım, zamanında almanya/avustralya ya özenilip meslek lisesi mantığını oturtmaya çalışmışlar ama içine sıçıp bırakmışlar. sıfırdan öyle bi yapılanam gerek aslında, ki türkiye nin sanayisinde de nitelikli adama çok ihtiyaç var çok yerinde olur. ama bakıyorum bizim o taraflarda yeni açılan okullara, hep adını duyduğum ve nispeten büyük olan dersaneler kampüs yapıyolar. celal aydın hayvan gibi kampüs yapıyo, keza sınav kocaman yer yaptı.. mehmet tunç ta adı duyulmuş dersaneydi o da okul kurdu bu taraflara, e bakıyorum kızılayda milyon tane dersane var irili ufaklı, iriler daha iri oluyo bu vesileyle de o ufaklarda birleşipte okul açılabilecek mi merak ediyorum.

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

ayrıca hocam, hizmetin cdersanelerini kapatınc ahizmete hiç bişey olmaz. bu insanlar , her kesimin aslında yapması gereken bişey olarak birbirlerini çok iyi tutuyolar, normal 3-5 dersane birleşipokul kuralım dese 30 kere tartışıp beceremezler ama bu tarz dersaneler zaten öğrencisi de aslınd ahazır olan kurumlar, büyükleri tek başına okul kurarken küçük çaplı olanlarıda hemen anlaşıp 3-5 i birleşip bi okul kurabilir. istediği kadar dışardan sürtüşme olarak gözüksün, asıl olay sürtüşme değil bence. küçük ölçekliler okul kuramayacağına göre, devlet okullarıda iyice itin götüne sokulacağına göre, eğitimde söz hakkı hizmetin açtığı okulların başı çekmesiyle onların elinde olacak. dersanede düeznindeki yapılaşmalarını meb tarafına kaydırıyolar bi nevi :) 

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husein
    husein's avatar
    Erkek

devlet eğitim kalitesini artıramıyor bu yüzden öğrenciler dershaneyi tercih ediyor. Bence devletin söyle bir düşüncesi var. Devlet okuluna giden öğrenci dershaneye gidiyor fakat özel okula giden bir öğrenci çok nadir bir şekilde dershaneye gidiyor sebebi özel okulda zaten eğitim kalitesi yüksek. Devlet okulundaki bir çocuk dershaneye para vereceğine özel okula gitsin gibi bir düşünceleri var. Fakat gözden kaçırdıkları bazı durumlar var Türkiyenin hemen hemen her yerinde dershane fiyatları ile özel okul fiyatları arasında çok büyük bir fark var. Bu durum aileleri maddi yönden zora sokar.

ayrıca dershane isteğe bağlı bir kurum bu sene gönderirsin seneye göndermezsin ama kolej o durumda olmaz gönderdin mi devam etmek zorundasın. Bence yaptıkları en önemli hesap eğitimi özelleştirmek. eğer öğrenciler özel okula giderse devletin üzerindeki yük azalayacak yani bina yapmayacak öğretmen atamayacak birçok giderden kurtulacak gibi düşünüyorlar.  

Herkesin durumu yok koleje göndermeye özel okulla devlet okulları yarısa bilecekler mi bence imkanı yok bu durumda özel ders patlaması yaşanacak ve her durumda zararlı çıkan aileler ve çocuklar olacak 

husein tarafından 15/Kas/13 11:29 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Katran
    Katran's avatar
    Erkek

Şuan cemaatin önde gelen isimleri çok sert sözler kullanıyorlar hükümete karşı, özellikle Mahmut Cebi isimli zatın twitterda paylaştığı bi fotoğraf olay oldu(Satılmış Erdoğan). Dün akşam stv, shaber gibi cemaat kanallarında Eğitime Darbe kj'li uzun süreli haber kuşakları mevcuttu.  Bu sabahtan beri takip ediyorum twitter #EğitimeSonDarbe başlıklarıyla kaynıyor. Anlaşılan Dersaneleri özel okullara çevirmek istemiyor cemaat. Bu konu daha çok su götürür. 

Ortak atın beli kırık olur!.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Erdogan Kopruyu Gecene Kadar Fetullah Gulen e Dayi dedi...

Simdilerde Kendi Kralligini Kurmak Isteyen TEK ADAM olmak isteyen erdoganin Gulen i karsisina almasi ya sinsi bir plan  yada isssyaaaeeeeeeeennnnnnnnn o_0

;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Erkek
    ONEMINUTE bunu yazdı

Erdogan Kopruyu Gecene Kadar Fetullah Gulen e Dayi dedi...

Simdilerde Kendi Kralligini Kurmak Isteyen TEK ADAM olmak isteyen erdoganin Gulen i karsisina almasi ya sinsi bir plan  yada isssyaaaeeeeeeeennnnnnnnn o_0

Benim tahminim tayip güleni pek desteklemiyor zaten mavi marmara olayında da güzel bi laf çakmıştı ona.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

http://haber.yandex.com.tr/yandsearch?cl4url=www.radikal.com.tr%2Fturkiye%2Ffethullah_gulenden_cok_sert_dershane_aciklamasi-1160956&lang=tr&lr=11508

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    iyi, saglıktan , egitimden , askerden cek elini
    iyice sermayeye el mahkum olsun.
    tamamen küçük (am)eri(g)a olduk.

bankadaki mevduat kadar egitim. saglık, güvenlik
    aferin erdogan oğluma, aferin evde tutulan %51 ye

durmak yok, "düzül"meye devam.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 2851 Toplam Mesaj: 22