Dersi Anlamama Sıkıntısı
-
Doktora git B12 vitaminini ölçtür bi. B12 eksik olunca anlamıyon. Komşumuzun çocuğuda senin gibiymiş. B12 eksik çıkmış bi süre takviye yaptıktan sonra düzelmiş çocuk.
-
bir de bu günlük denen şeyi günde mi 50 gr yiyeceğiz yoksa 50 gr yi 1 haftaya bölüştürüp mü yiyeceğiz?
-
ETRoot bunu yazdı
bir de bu günlük denen şeyi günde mi 50 gr yiyeceğiz yoksa 50 gr yi 1 haftaya bölüştürüp mü yiyeceğiz?
Valla 50 gr dedi kayboldu çatladık burada 50 gr ?
Edit : Genelde öksürük ve bronşit için kullanılıyormuş.
- DİĞER FAYDALARI:
*eklem ağrılarında,romatızmada
*antiseptik-balgam sökücü-hırıltılı ve zor nefes alışlarda bronş açıcı - *özellikle astım hastalarında -öksürük için
- *yara temizleyicidir cunku antiseptiktir-yara iyileştirici özelliğinden dolayı mıde gastrit ve ülserde toz sekline getirilip macun içinde kullanılır-bedeni rahatlatır nefes açıcıdır...
- DİĞER FAYDALARI:
-
TekXnet bunu yazdıhsyN bunu yazdıYasamaK bunu yazdı
Aktara gidiyorsun gunluk alıyorsun 50 gr sonra sabah kalkdığın da kuru üzüme azcık katıyorsun sadece yiyorsun 1 saat su içme 1 hafta yap bak nasıl odak manyağı oluyorsun..
ne alıyosun 50gr onu da yazaydın :)
dostum yazmışya...
=günlük=
oha cidden günlük diye bitki varmış, eyvallah hocam ben bin yıl düşünsem aklıma gelmezdi :O
http://derman-aktar.blogspot.com/2012/02/gunluk-bitkisi-ve-faydalari.html
-
zeybekustasi bunu yazdı
Ön belleğim hayli zayıf. Böyle ders anlatılıyor ben leyla gibiyim.
Ha ne yapıyorum, hocanın ağzından çıkan ne varsa yazıyorum orda bunu dedi şurda şunu dedi deyu. Hemde motor hızında yazıyorum.
Sonra eve geçince hem tekrar yazıyorum hem 2-3 kaynaktan birden aynı konuyu okuyorum.
Niye mi ?
Çünkü ayrıntıları öğrenmeden kendimi boş bir çuval gibi hissediyorum.
Okuya okuya yaza yaza en sonunda a dan z ye süper bir bilgi küpüne dönüşüyorum ama çok fazla zamanda geçmiş oluyor.
Mesela bir kağıtta bir paragraf olsun. En az ben anlatırım. Geçiçi hafızam baya düşük. Ama o paragrafı baştan cümle cümle yazsam nerseyse hepsini ezberlerim.
Niye böyle bir hafızam var bilmiyorum ama bazen can sıkıcı oluyor.
Birde hiç anlamam yeni gördüğü bir şeyi bir seferde anlayan adamlar varya onlara hayranım. Hem öyle bir kafam olsa hemde bu kadar okusam bomba olurdum herhalde :)
Neyse masa başında öyle canım sıkıldı belki benim gibi olupta bunu geliştiren birileri vardır deyü diye sorayım dedim...
hocam ben öyleyim ama bomba falan olmuyosun çünkü odaklanma sorunu ve tembellik gelişiyor öyle olunca.
-
zeybek haci konuya salça olmama müsaade var mı?
en büyük sıkıntım gündüz hemen hemen hiç bir şeye odaklanamiyorum (iş ile ilgili), akşamları ve geceleri daha kontrollü, algılar açık ve odaklanma problemi olmadan yapmam gereken işleri yapabiliyorum. (plan, proje, hesap vs)
sizce bunun çözümü var mı? -
Mukavim_ bunu yazdızeybek haci konuya salça olmama müsaade var mı?
en büyük sıkıntım gündüz hemen hemen hiç bir şeye odaklanamiyorum (iş ile ilgili), akşamları ve geceleri daha kontrollü, algılar açık ve odaklanma problemi olmadan yapmam gereken işleri yapabiliyorum. (plan, proje, hesap vs)
sizce bunun çözümü var mı?aynen hocam akşama kadar twitter falan bakıyom eve gelince de sabaha kadar işi bitiriyorum, yapmam gereken işi de son güne bırakıyorum 2 tane redbull 2 türk kahvesi 24 saat çalış vs.
-
JuMaN bunu yazdı
Aynı sorun bende de var bi çaresini bulamadım daha , hoca ders anlatıyor ben hayalimde kahve içmeye falan gidiyorum arkadaşlarla :D
Ben kamyon deviriyorum genelde
-
aynı durumdayız hocam. geçici bellek çok düşük sınıftayım hoca anlatıyor anlatıyor ben kendimi zorlayarak (huyumu biliyorum ya) pür dikkat dinliyorum.
hoca konuşmasını bitirdikten sonra kendime analiz yapıyorum ne anladım diye soruyorum kabak gibi kalıyorum ortada. pür dikkat dinlediğim konudan hiçbir kelime bile aklımda kalmamış :D
bu bir hafıza problemi hocam yani normal değiliz ama inanırmısın bilmem ama yaradan insanları çok dengeli yaratmış. mesela o dediğin birşeyi ilk söylendiği anda hafızasına kaydeden insanların kalıcı bellekleri bize göre daha güçsüzdür, bizim de doğal olarak geçici belleğimiz düşükken kalıcı belleğimiz yüksek.
okulda dinlediğim konuyu evde gelip internetten kitaplardan derinlemesine araştırıp bokunu çıakrmasam anlamıyorum. ama derinlemesine araştırdığım zaman da anlayan arkadaşlarımdan daha fazla anlamış oluyorum ve yıllarca o bilgiler aklımdan silinmiyor :D
bence güzel bir özelliğimiz var sosyal ilişkileri de etkilemese çok sevincem ama biraz etkiliyor. ne yapalım bilim adamı olup inzivaya çekiliriz biz de :/
haa ilaç sorarsan ilacı elbette var. alzaymır ilaçları çok etkili oluyormuş (öyle okudum) ama alzaymır ilacını bu yaşta içersen geleceğini mahvetmiş olursun. o yüzden boşver mutlu mesut kendinle barışık ol etrafa sevgi pıtırcıkları dağıtan insanlar gibi. bir de ceviz çok yararlı her gün düzenli olarak avuç avuç ye
DadasAdam tarafından 15/Kas/13 09:56 tarihinde düzenlenmiştir -
bi süre havuc suyu denesene hocam.