folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Devir Daimli Elektrik Üretimi. (12V =>220V)

Devir Daimli Elektrik Üretimi. (12V =>220V)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

Mantık şu arkadaşım: Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir korumunda, hiçbir ortamında, 5 verip 10 alamazsın. Mutlaka giren ve çıkan değerler eşit olmalı yoksa enayi değil kimse. Anlatabiliyor muyum? Aynı şekilde düşün. Bu kural hiç bozulmaz. Sen manevi birşeyler verirsin o sana maddi birşeyler verir. Mutlaka bir çıkar, bir yarar söz konusudur. Ailevi işlerde bile bu böyledir. "Sevgi" ve"saygı" olayını küçümsemek adına demiyorum ama bu olayları bile detaylı incelediğinde bir "çıkar-fayda" söz konusudur. Bu doğanın kuralıdır. Kesin kuraldır. Bunu aşabilirsen zaten aşmışsındır.

Ayrıca Rüzgar enerjisini doğrudan elektriğe dönüştürsen daha az kaybın olur. Hiç dinamoyla uğraşma.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek
    ben bunu  elektrikli ucakla helikopter sisteminde kullanmayı dusunuyordum aku motoru motorun ek bi kayısı dinamoyu dinamo şarj devresine  devre kesici ozelliği olucak vs vsss

onekine?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    olmaz bence akımı fazla çeker o zaman değişen bişi olmaz aynı trafo gibi olur
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

inverter yada converterle yapabilirsin.

fuarda hoca yapmış geçen derste anlatıyordu. 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    derbe
    derbe's avatar
    Erkek

mesele inverteri bağlamak değil.  orada  bi problem yok.   esas problem tekrar aküyü bi şekilde  şarj edebilmek.

şimdiye  kadar  gelen mesajlar bu sistemin işe yaramayacağı yönünde. fizik kurallarıı  hayallerimi alt üst etti. hevesim  kırılmış olsada  hala  bir umudum var :)

bi şekilde   olmalı  bu :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

Arkadaşım , sistemden çıkan enerji yi nasıl geri getireceksin bunu sor kendine.

Mesela bu cihazı kullanarak çamaşır makinesini çalıştırdın. Çamaşır makinesinin kullandığı elektrik enerjisini nasıl geri kazandıracaksın? Bunu geri kazandırabilmek için de herhangi bir dış kuvvet (örneğin havanın itme gücü , güneş enerjisi..) kullanmaman lazım çünkü zaten bunları kullanan cihazlar mevcut yani yeni birşey icat etmiş olmazsın.

Geçen senelerde ERKE diye ("Erke" bazı yerlerde enerjinin Türkçesi olarak geçer) bir firma çıktı ve onlar da bu geri dönüşüm için maddenin "iç" enerjisini kullandıklarını açıkladılar. Ben mantıksız olarak görmüyorum ama çok bilim isteyen bir olay.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    derbe
    derbe's avatar
    Erkek

ben dinamonun ürettiği elektrigin, motorun harcadığı elektrikten daha  büyük olacağını düşünmüştüm.

burada  sonsuz bir enerji üretimi söz konusu değil elbette.  

konuda bilgisi olan arkadaşlar   kafamda soru işareti olan kısımları aydınlattılar. 

bu şekilde bir düzeneğin çalışıp çalışmayacağını çok merak ediyordum. 

konu hakkında  fikirlerini beyan eden arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.   eğer  bu düzenek üzerinde oynama yapılarak  verimli bi şekilde  çalışabilme ihtimalini  düşünen arkadaş olursa  cevaplarını  beklerim.  ama sanırım galiba zannedersem yok :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karat
    karat's avatar
    Erkek
    derbe bunu yazdı:
    -----------------------------

ben dinamonun ürettiği elektrigin, motorun harcadığı elektrikten daha  büyük olacağını düşünmüştüm.

burada  sonsuz bir enerji üretimi söz konusu değil elbette.  

konuda bilgisi olan arkadaşlar   kafamda soru işareti olan kısımları aydınlattılar. 

bu şekilde bir düzeneğin çalışıp çalışmayacağını çok merak ediyordum. 

konu hakkında  fikirlerini beyan eden arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.   eğer  bu düzenek üzerinde oynama yapılarak  verimli bi şekilde  çalışabilme ihtimalini  düşünen arkadaş olursa  cevaplarını  beklerim.  ama sanırım galiba zannedersem yok :)

-----------------------------
    Bu düzeneğe benzer bi düzenek var ama sonsuz enerji istiyorsan tabiki:)

Nasıl mı?

Basit!

Motora manyetizma ile itme uygulatırsan kesinlikle durmaksızın enerji elde edersin.Çalışması için sadece elinle bi kaç tur çevirmen gerekir gerisini sonra ona bırak.Belli bi limite ulaşana kadar ivmeli şekilde hızlanır sonra o hızda dönmeye ve enerji üretmeye dewam eder.

Tam anlamak istiyorsan !?İZLE

Magnetic Motor

http://www.youtube.com/watch?v=mCANbMBujjQ&feature=related

Perendev magnetic motor

http://www.youtube.com/watch?v=PFGiWiXMHn0&feature=related

bedini magnetic motor

http://www.youtube.com/watch?v=uHh5AqQ4_xw

en basit örnek manyetik motor

http://www.youtube.com/watch?v=xYdnuVRf2kQ&feature=related

Daha çok ama bunlara önce bak sonra arka arkaya çorap söküğü gibi gelir .

SAYGILAR

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

sürtünmedeki kayıpları hesaba katarsan aku daha erken biter:D

solediklerini ben denedim proje hazırdı bisiklet üzerinde yapıcakdım ama bi anlamı olmadıgını anladım ki millet salak değil o dediğini yapar ve enerji işini bi çözüme ulastırır+dünyada verdiğinden hep azını alırsın 12 verirsen 11.8 alırsın dunyadaki kayıplar uzayda olsa dediğin olurdu

delimiyim ben?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrKomando89
    TrKomando89's avatar
    Erkek

yüzyıllardır süre gelen bi hevestir ama yapılamamış hatta yapılamazlığı ispatlanmış bi hevestir.

Termodinamiğin 2. yasası :Hiçbir enerji dönüşümü 100% randımanla meydana gelmez.Buda demek oluyor ki hiç bir makina 100% verimle çalışmaz. Buda demek oluyor ki kasmaya gerek yok proje : iptal :)

Toplam Hit: 16207 Toplam Mesaj: 43