Devir Daimli Elektrik Üretimi. (12V =>220V)
-
Mantık şu arkadaşım: Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir korumunda, hiçbir ortamında, 5 verip 10 alamazsın. Mutlaka giren ve çıkan değerler eşit olmalı yoksa enayi değil kimse. Anlatabiliyor muyum? Aynı şekilde düşün. Bu kural hiç bozulmaz. Sen manevi birşeyler verirsin o sana maddi birşeyler verir. Mutlaka bir çıkar, bir yarar söz konusudur. Ailevi işlerde bile bu böyledir. "Sevgi" ve"saygı" olayını küçümsemek adına demiyorum ama bu olayları bile detaylı incelediğinde bir "çıkar-fayda" söz konusudur. Bu doğanın kuralıdır. Kesin kuraldır. Bunu aşabilirsen zaten aşmışsındır.
Ayrıca Rüzgar enerjisini doğrudan elektriğe dönüştürsen daha az kaybın olur. Hiç dinamoyla uğraşma.
-
ben bunu elektrikli ucakla helikopter sisteminde kullanmayı dusunuyordum aku motoru motorun ek bi kayısı dinamoyu dinamo şarj devresine devre kesici ozelliği olucak vs vsss
-
olmaz bence akımı fazla çeker o zaman değişen bişi olmaz aynı trafo gibi olur
-
inverter yada converterle yapabilirsin.
fuarda hoca yapmış geçen derste anlatıyordu.
-
mesele inverteri bağlamak değil. orada bi problem yok. esas problem tekrar aküyü bi şekilde şarj edebilmek.
şimdiye kadar gelen mesajlar bu sistemin işe yaramayacağı yönünde. fizik kurallarıı hayallerimi alt üst etti. hevesim kırılmış olsada hala bir umudum var :)
bi şekilde olmalı bu :)
-
Arkadaşım , sistemden çıkan enerji yi nasıl geri getireceksin bunu sor kendine.
Mesela bu cihazı kullanarak çamaşır makinesini çalıştırdın. Çamaşır makinesinin kullandığı elektrik enerjisini nasıl geri kazandıracaksın? Bunu geri kazandırabilmek için de herhangi bir dış kuvvet (örneğin havanın itme gücü , güneş enerjisi..) kullanmaman lazım çünkü zaten bunları kullanan cihazlar mevcut yani yeni birşey icat etmiş olmazsın.
Geçen senelerde ERKE diye ("Erke" bazı yerlerde enerjinin Türkçesi olarak geçer) bir firma çıktı ve onlar da bu geri dönüşüm için maddenin "iç" enerjisini kullandıklarını açıkladılar. Ben mantıksız olarak görmüyorum ama çok bilim isteyen bir olay.
-
ben dinamonun ürettiği elektrigin, motorun harcadığı elektrikten daha büyük olacağını düşünmüştüm.
burada sonsuz bir enerji üretimi söz konusu değil elbette.
konuda bilgisi olan arkadaşlar kafamda soru işareti olan kısımları aydınlattılar.
bu şekilde bir düzeneğin çalışıp çalışmayacağını çok merak ediyordum.
konu hakkında fikirlerini beyan eden arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. eğer bu düzenek üzerinde oynama yapılarak verimli bi şekilde çalışabilme ihtimalini düşünen arkadaş olursa cevaplarını beklerim. ama sanırım galiba zannedersem yok :)
-
derbe bunu yazdı:
-----------------------------ben dinamonun ürettiği elektrigin, motorun harcadığı elektrikten daha büyük olacağını düşünmüştüm.
burada sonsuz bir enerji üretimi söz konusu değil elbette.
konuda bilgisi olan arkadaşlar kafamda soru işareti olan kısımları aydınlattılar.
bu şekilde bir düzeneğin çalışıp çalışmayacağını çok merak ediyordum.
konu hakkında fikirlerini beyan eden arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. eğer bu düzenek üzerinde oynama yapılarak verimli bi şekilde çalışabilme ihtimalini düşünen arkadaş olursa cevaplarını beklerim. ama sanırım galiba zannedersem yok :)
-----------------------------
Bu düzeneğe benzer bi düzenek var ama sonsuz enerji istiyorsan tabiki:)Nasıl mı?
Basit!
Motora manyetizma ile itme uygulatırsan kesinlikle durmaksızın enerji elde edersin.Çalışması için sadece elinle bi kaç tur çevirmen gerekir gerisini sonra ona bırak.Belli bi limite ulaşana kadar ivmeli şekilde hızlanır sonra o hızda dönmeye ve enerji üretmeye dewam eder.
Tam anlamak istiyorsan !?İZLE
Magnetic Motor
http://www.youtube.com/watch?v=mCANbMBujjQ&feature=related
Perendev magnetic motor
http://www.youtube.com/watch?v=PFGiWiXMHn0&feature=related
bedini magnetic motor
http://www.youtube.com/watch?v=uHh5AqQ4_xw
en basit örnek manyetik motor
http://www.youtube.com/watch?v=xYdnuVRf2kQ&feature=related
Daha çok ama bunlara önce bak sonra arka arkaya çorap söküğü gibi gelir .
SAYGILAR
-
sürtünmedeki kayıpları hesaba katarsan aku daha erken biter:D
solediklerini ben denedim proje hazırdı bisiklet üzerinde yapıcakdım ama bi anlamı olmadıgını anladım ki millet salak değil o dediğini yapar ve enerji işini bi çözüme ulastırır+dünyada verdiğinden hep azını alırsın 12 verirsen 11.8 alırsın dunyadaki kayıplar uzayda olsa dediğin olurdu -
yüzyıllardır süre gelen bi hevestir ama yapılamamış hatta yapılamazlığı ispatlanmış bi hevestir.
Termodinamiğin 2. yasası :Hiçbir enerji dönüşümü 100% randımanla meydana gelmez.Buda demek oluyor ki hiç bir makina 100% verimle çalışmaz. Buda demek oluyor ki kasmaya gerek yok proje : iptal :)