folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Devlet Bizim Bilgilerimizi Firmalara Satıyor

Devlet Bizim Bilgilerimizi Firmalara Satıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    monoton
    monoton's avatar
    Erkek

bu gun turkselden şoyle bi mesaj geldi

numaranızın ve isminizin rehberlik hizmeti verecek olan ozel firmalarla paylaşılmasını istiyorsanız EVET istemiyorsanız HAYIR yazıp 2180 ne ucretsiz gonderin.

araştırim dedim hic bi bilgi bulamadım ama karşıma boyle bi yazi cıktı

Devlet bizim bilgilerimizi firmalara satıyor

Nevzat Basım'ın yazısını okudukan sonra, aha aynısı benim de başıma gelmişti! dedim ve mutemelen aranızda aynı şekilde evet benimde başıma geldi diyenler olacaktır.

Bir süredir yazacağım, ertelemek zorunda kalıyorum. Beni dehşete kapıltan bir gelişme yaşanıyor: Devlet, bize ait kişisel bigileri, bankalara, alışveriş merkezlerine ve kimi şirketlere satıyor…
    Bir bankaya sadece kimlik numaranızı gönderiyorsunuz, onlar size ne kadar kredi alabileceğinizi ya da kredi alıp alamayacağınızı bildiriyorlar…

Peki bu nasıl oluyor?
    Bir banka sadece kimlik numarasından yola çıkarak bize dair istihbaratı nasıl toplayabiliyor?

Sıkı durun:
    Çünkü devlet, buna hükümet de diyebilirsiniz, kimlik numaranızla ilişkilendirilmiş kimi bilgilerinizi, bu tür kuruluşlara, ücreti karşılığında veriyor.
    Yani benim mahremimi saklaması gereken devlet, benim mahremimi ticari kuruluşlara da veriyor…

NASIL BU KADAR EMİN OLABİLİYORUM?
    Bugün itibariyle bundan 'yüzde yüz' eminim…
    Yine bir bankadan arandım…
    Kimlik no'mu sordular…
    Ve sonra bana benimle ilgili tüm bilgileri sıraladılar…
    Söz konusu bankada benim hiçbir bilgim yok…
    O bankayla hiç işim olmamış şu ana kadar, ama hiç…
    Benim, kimlik numaramla ilişkilendirilmiş bilglerimi alabilecekleri tek yer var: Nüfus idaresi
    Bunun yol açacabileceği sonuçların hayalini bile kurmak istemiyorum…
    Ama devletin bunu yapıyor olmasını, üstelik bu konuda bize hiçbir bildirimde bulunmadan, şiddetle kınıyorum…
    Bu işler, büyük bir ticaret konusu olmuş durumda…
    Devlet bilgilerimizi satıyor…
    Aynı şeyi, hakkımızda en ayrıntılı bilgilerin sahibi olan GSM şirketlerinin de yapıp yapmadığını bilemiyoruz…
    Herkes CRM yapıyor: Müşterileri hakkında bilgi topluyor ve bunları saklıyor…
    Farklı ticari kuruluşların müşterileri hakkındaki bilgileri birbirleriyle paylaşıp paylaşmadıkları konusunda hiçbir açıklamaları yok…
    Ancak bankaların, kimlik numarasından yola çıkarak bizler hakkında istihbarat toplayabilmesinin, bu tarz bir bilgi paylaşımı dışında hiçbir yolu yok…
    Ben bu işten irkilmiş durumdayım; endişemi paylaşmak istiyorum… 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LinkinMeTiN
    LinkinMeTiN's avatar
    Erkek
    kesinLikLe inanıRım buna !!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamansehri
    zamansehri's avatar
    Erkek

bunu yapan adama ne desen boştur yakında kendinide satar belkide satmıştır...

dün, bugün, iki gün önce ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    :) devleti satarken ona göz yumanlara bilgileriniz satılıyor dendiğinde sizce ne yaparlar ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

o mesaj bana da dün geldi :|

cevaplamadım daha =) 

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Imba
    Imba's avatar
    Erkek

Peki turkcell sana devletten aldığı kimlik bilgin ile akrabanlarınla yada seninle ayni blümde okuyan insanlarla sınırsız konuşma içeren bi paket verseydi bu tepkiyi verirmiydin

gibi bi soru sorulabilir ama normal her olayda art niyet aramıyan bir insan bu uygulamanın pozitif yönlerinide çok rahat düşünebilir örnek olarak sağlık sektörüne bakalım

Yolda kaza geçirdin en yakın özel hasteneye kaldırdılar sana müdahele edilmesi lazım nüfüs kartında da tc kimlik numaran yazıo(tabi taşıosan?!?!)(Yanındaki annen baban kardeşin uzaktan yakından akraban bile taşısa yine kimlik no dan girip senin kimliğini belirlerler) girip bakıyolar verilmemesi gerek ilaç hasta geçmişi vs vs vs ..

illa fişleme olcak diye bir kaide yok ;olurmu olmazmı orasını ne sen ne ben bilebiliriz ama sonuçta bu konu hakkınad yapabilceimiz bişede yok?

Kibar ve sertimdir, çok iyi dans ve ısrar ederim..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    bildiğim kadarı ile bir bankadan kredi çekip ödememişsen kredi kartı alıp ödememişsen başka bir bankadan ne kredi çekebilirsin nede kredi kartı alabilirsin  bir bankada bir imza attıktan sonra başka bir bankada başka bir imza atamıyorsun aynı imza atmak zorundasın buradan yolaçıkarsak bir bilgi alış veri olduğu kesin ama sattıklarını sanmıyorum çünkü bir banka kendi korumak için bunları yapıyor pek anlamam ama bence bankaların ortaklaşa kullandığı bir merkez var ve bilgilerimiz o merkezde saklanıyor ve bankalarda istediği zaman görebiliyor bilgileri ve bencede gerekli bir sistem

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

alpis bunu yazdı:
    -----------------------------

Peki turkcell sana devletten aldığı kimlik bilgin ile akrabanlarınla yada seninle ayni blümde okuyan insanlarla sınırsız konuşma içeren bi paket verseydi bu tepkiyi verirmiydin

gibi bi soru sorulabilir ama normal her olayda art niyet aramıyan bir insan bu uygulamanın pozitif yönlerinide çok rahat düşünebilir örnek olarak sağlık sektörüne bakalım

Yolda kaza geçirdin en yakın özel hasteneye kaldırdılar sana müdahele edilmesi lazım nüfüs kartında da tc kimlik numaran yazıo(tabi taşıosan?!?!)(Yanındaki annen baban kardeşin uzaktan yakından akraban bile taşısa yine kimlik no dan girip senin kimliğini belirlerler) girip bakıyolar verilmemesi gerek ilaç hasta geçmişi vs vs vs ..

illa fişleme olcak diye bir kaide yok ;olurmu olmazmı orasını ne sen ne ben bilebiliriz ama sonuçta bu konu hakkınad yapabilceimiz bişede yok?

-----------------------------

kötü yönlerini de düşün, adresine mektuplar gelmeye başlıyo reklamlr geliyo. cep telefonuna smsler doluyo hepsi reklam. bankalar ananı ağlatıyo. 

Hastane diyosun hastane başka özel şirketler başka. 

Turkcellden hediye gelse bu tepkiyi göstermezdin demişsin adama; babasının hayrına mı vercek bedava konuşmayı? sen ne zaman şahit oldun böyle bi olaya?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caves
    caves's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    bilgilerimizi Satanın a.q !

www.tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    iyi de tc kimliğin amacı bu zaten..

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mephisto
    mephisto's avatar
    Erkek

Bi yasadıgım olayıda ben anlatayım..

Okullarda devlet kurumlarıdır..Ve bazı okul mudurlerıde ogrencı bılgılerını telefon adres vs..Egitimle ilgili kuruluslara satmaktalar sanırım.Simdiye kadar 3-5 kez aradılar yok bilmem şu ogrencımısınız..Bizim boyle boyle dershnemız var kayıt olmak istermısınız sıze ındırımımız var? Siz sunun velisimisiniz egitim cdlerimiz var zamanınız varsa evinize gelicez..

Bu nedir hocam ya ihtiyacı olan dershanesınıde bulur kendı yazılır cdsınız cartunu curtunuda kendı alır..Bunlar kardesımın gittigi liseden kaynaklanıyor sanırım.

Evet buda bilgileri satmaktır..Yazıyada tamamıyle katılıyorum..

Issız kuytu köşelerden and olsun ki döneceğiz !
Toplam Hit: 2056 Toplam Mesaj: 12