Devlet Kurumunda Calısanlar Ve Kapasite Sorunu....
-
Öncelikle Genelleme gibi gorenlerden ozur diliyor ve soyle bir acıklama yapmak istiyorum. Gercekten Sıkıldım Artık...!
Kurumsal Calısan Özel bi Yazılım Firmasında Bölgesel Destek Sorumlusuyum. 2 yıldır karsılastıgım sorunlar artık cenemi gecti taa sacımın uc noktasına kadar geldi.
Sbahleyin aradılar
Memur: Gunaydın
Ben gunaydın
Memur :Bizim yazıcıdan cıktı aldım sistem raporu dusmuyor.
ben : abi oyle birsey olma ihtimali yok bi kontrol etsen?
Memur :yok hocam olurmu ya yazdırdık sistem dusmedi...
ve Ben : Peki abi Geliyorum....
Gidince gordumki adam tutumus makbuzu elle yazmıs... sok gecirdim... adama diyorum abi sen elinle yazınca sistem bunu nasıl dusucek? diyo vallahi elimle yazmadım...
baska bi olay...
kasada fazla gorunuyor onur bey (sistemde)
hocam bakın bi kişiden para almıs makbuzunu kesmemişsinizdir...
olurmu oyle sey ben devletin memuruyum makbuz kesmesem sorusturma acarlar...
peki geliyorum...
ben geldikten 10 dakka sonra kadın geliyor... MAKBUZUMU VER!!!!
bir baskası....
sizin programdan sonra bilgisayarım dondu hic birsey yapamıyorum!!!
tamam geliyorum...
baglı oldugu mudurluk ekran videosu kaydetmiş uygulamanın nasıl calıstırılacagı ile ilgili bu adamda izlerken tam ekran yapmıs video donmus kalmıs... videodaki baslat menusunu kendi baslat menusu sanıyor....
Kimse kusura bakmasın hocam bir ton kurum gezdim 100 adamda 2 tane ya cıkar ya cıkmaz...
keske dunyanın esek zamanında dunyaya gelseydimde bende memur olsaydım diyorum artık...
bu insanlar sabahleyin işe gelirken beyinlerinin %95 ini evde bırakıyor. %3 unude yolda kaybediyorlar...
bu işe nasıl son verilecegi konusunda hicbir fikrimde yok...
özür dilerim sadece snirlendim ve buraya yazma geregi duydum... su anda baska biri daha arıyor... gorusuruz daha sonra iyi calısmalar...
-
help desk, support desk he :))
hocam o konumda çalışanların ortak dertleridir bunlar hatta nette baya geyiği dönüyordu :))
müşteri hizmetleri komik diyaloglar diye :))
-
seni anlıyorum hocam gozmonot tipli memur sayısı çok fazla :) tabi hepsi değil yanlış anlaşılmasın..ama şöyle bir güzel olayda var günden güne bu gozmonotlar azalıyor daha genç ve bilgili nesil yerlerine geçiyor...artık o kadarda olsun arkadaş uzaya çıktı insanoğlu bizde hiçmi bişi ilerlemesın :D
-
var oleleri..genelde yasli oluolar.bunun tek cozumu yeni jenerasyon.yeni jenerasyon genelde bilgisyardan anliyor.bnm karsilastigim sorunda su oldu:yeni sifre olusturcmda eee olustur nasi yapacaz(telefondan anlatiorm)e peki ne yazio amca eski sifre yazio tmm iste oraya eski sifreni yaz tmm yazdim yeni sifre diyor oraya ne yazacam yeni istedigin bi sifre yazacaksin amca yazdim tekrar yaz dior tmm orayada yeni sifreni tekrr yazacaksn yazdim alttaa gonder var oraymi basacaz eet tmm saol:s
-
Sadece eskiler degil hocam 30 yasındaki bi insan genc sayılmazmı? var mesela 48 yasında adamda var burda. kendini bilerekmi mallıga veriyorlar napıyolar anlamıyorum.
ve sucu kesinlike kabullenmiyorlar bize yıkmaya calısıyorlar. hayır anlamadıgım ulan bana birsey olmasın diyosun yapıyosunda bana ne olucak? en fazla ceketi alır giderim...
kodladıgımız formda buton sag tarafta 2 yıldırda orda duruyor. adam acıyo diyoki buton ortadaydı oraya basıyodum simdi neden orda...
-
Helyum bunu yazdı:
-----------------------------
Sadece eskiler degil hocam 30 yasındaki bi insan genc sayılmazmı? var mesela 48 yasında adamda var burda. kendini bilerekmi mallıga veriyorlar napıyolar anlamıyorum.
ve sucu kesinlike kabullenmiyorlar bize yıkmaya calısıyorlar. hayır anlamadıgım ulan bana birsey olmasın diyosun yapıyosunda bana ne olucak? en fazla ceketi alır giderim...
kodladıgımız formda buton sag tarafta 2 yıldırda orda duruyor. adam acıyo diyoki buton ortadaydı oraya basıyodum simdi neden orda...
-----------------------------Sizinkiler gene iyi hacı ben hayali buton üreten adam gördüm :D sayfada hiçbir zaman buton olmadı ama adam bana burada buton vardı basıyodum falan diyodu.
-
sokoban bunu yazdı:
Helyum bunu yazdı:
-----------------------------Sizinkiler gene iyi hacı ben hayali buton üreten adam gördüm :D sayfada hiçbir zaman buton olmadı ama adam bana burada buton vardı basıyodum falan diyodu.
-----------------------------hocam nasıl alıstınız bu duruma gercekten merak ediyorum yada alıstınızmı? artık calısmak hos gelmiyor. aksam olsada evime gitsem diyorum...
-
Helyum bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
Helyum bunu yazdı:
-----------------------------hocam nasıl alıstınız bu duruma gercekten merak ediyorum yada alıstınızmı? artık calısmak hos gelmiyor. aksam olsada evime gitsem diyorum...
-----------------------------Hacı şuana kadar gördüklerimi hesaba katarak artık yazdığım sistemleri gerizekalılara göre yazmayı uygun görüyorum :D mesela yazdığın butona title koy buraya basınca şöyle şöyle olacak diye açıklama yap.veya formlar varsa yanlarına açıklayıcı şeyler koy gerçi bunları yapsanda genede daha mal biri çıkıcaktır ama sayı azalır :D
-
sokoban bunu yazdı:
Helyum bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
Helyum bunu yazdı:
-----------------------------Hacı şuana kadar gördüklerimi hesaba katarak artık yazdığım sistemleri gerizekalılara göre yazmayı uygun görüyorum :D mesela yazdığın butona title koy buraya basınca şöyle şöyle olacak diye açıklama yap.veya formlar varsa yanlarına açıklayıcı şeyler koy gerçi bunları yapsanda genede daha mal biri çıkıcaktır ama sayı azalır :D
-----------------------------o kadar acıklama varki artık program follos oldu harbi harbi kaslıyor artık :|
-
klasik memur lar,özellikle yaşlılar çok komik oluyor bazen gercekten :)) salla başı al maaşı düzenli para ne tatlı şey..ahh ahh
-
Helyum bunu yazdı:
-----------------------------baglı oldugu mudurluk ekran videosu kaydetmiş uygulamanın nasıl calıstırılacagı ile ilgili bu adamda izlerken tam ekran yapmıs video donmus kalmıs... videodaki baslat menusunu kendi baslat menusu sanıyor....
-----------------------------Süpermiş bu yau :D
Kanka böle durumlarda bi laf sölerler buralarda penisimi vururum kafana de :D