folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Devlet Neden Bu Kadar Çok Vergi Alıyor.

Devlet Neden Bu Kadar Çok Vergi Alıyor.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

@HoLyCat

guldurdun hoca gerisin okusan anlardın zaten

bu kadar fevri bir milletiz işte

devamını okusa senin dediğin aynı şeyi dediğimi göreceksin neyse..

edit: sinirlendim yeminle o kadar yazı yazdım adam ilk iki satırla sikti attı amk =)

herşeyi dümdüz mü anlatalımda anlayasın amk

DestinatioN tarafından 18/Tem/13 16:35 tarihinde düzenlenmiştir

destination@tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

peki niye hiçkimse kar ettiği defalarca kanıtlandığı halde zarar ediyor denilip yok pahasına satılan kurum kuruluşlardan bahsetmiyor eskiden onların gelirleri vardı ve azımsanacak bir miktar değildi şuan onlar satılınca elde edilen sıcak parad suyunu çekti yüzden bize yükleniyorlar

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

@husnu

dövizin olmazsa kendi üretmediğin malı nasıl alacaksın. benzini doğalgazı vs gibi bütün birinci öncelik taşıyan yaşamı idame ettiren şeyleri nasıl alacaksın.

döviz bu manada çok değerlidir. konvretbil paralar değerlidir ua piyasalarda bu açıdan bakarsak

elde döviz olmazsa tüp doldurmak için gene sıralarda bekler fiş ile alırdık çoğu hayati şeyleri

türkiye ekonomisini dönemler boyunca incelerseniz en buyuk sıkıntını dovız ve üretim azlığı oldugunu görürsünüz

dövize ne zaman ihtiyaç duymayız biliyorumusunuz; herşeyi kendimiz ürettiğimizde. böyle bir ülke var olamayacağı için söylediklerim önemlidir

ekonomi garip bir bilim dalı benim senin ve bu forumdaki çoğu kişinin anlayamayacağı kadar karışıktır

olaylara benim yorumum bilimsel açıdan budur, elbet yanlış noktalarım vardır

ama çözüm önerisi tektir, dış ticaret dengesi. bunu içinde üretim şarttır.

@dead march: yazdıgım yazıda sordugunun cevabı var ama son söylediğin şey benide korkutuyor

DestinatioN tarafından 18/Tem/13 16:50 tarihinde düzenlenmiştir

destination@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

şu ağaç için eylem yapanlar nerde yapsınlar bakalım akaryakıt ötv içinde bir eylem bu halk sikilmeye mahkum mu amk...

işte herkesin dümeni tıkırında soyguna devam ettikleri için sesini çıkarmıyo millet...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

oda ihracat yapıyor sende..

1 telefon : 2000 TL   2000TL lik domates kaç kasa yapar..

Haklısınız abicim.. y...yemişiz haberimiz yok.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Birde gelişiyoruz demeleri yokmu insana asıl koyan o..

Ulan ben asgari ücretle çalışıp yarısını vergi verdikten sonra sokarım öyle gelişmeye..

Dünya'nın heryerinde devlet düzenleri; devamlı halkı skmeye yöneliktir, bu sadece bizim ülkemize özgü birşey değil malesef..

Düzen değişir, ama düzülen asla değişmez..

CEO tarafından 18/Tem/13 17:00 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

herşeyi sattı vergi sistemine döndük

+ olarak O.Ç olduklarından

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Vergi kaçakçılığı muhtemelen bi hayli yüksek olup önüne geçilmediğinden/geçilemediğinden, kaçıranlardan alınamayan vergi sizden bizden vatandaştan alınıyor.

Dün bloomberg'in yaptığı bir liste vardı, hakikaten dünyadaki en pahalı benzin olarak gözüküyordu bizimki. Wikide falan da öyle geçiyor, doğruluğuna kesin gözle bakamam ama öyledir herhalde :)

Yalnız şu da gözüme çarptı, alım gücü/alınabilirlik tarzı bir kriter daha vardı benzin için, türkiye ortalamanın daha iyisinde bir çizgideydi o aşamada. Yani bilemiyorum, yurtdışında bir çok ülkede litre fiyatı bizden daha ucuz olabilir ama bir şekilde alamıyorlardır, engel vardır, limit vardır, gelirlerine göre orantılanınca türkiyeden daha pahalıdır vs...

...said addicted.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

tht kardeşim haklısın yemişiz birşeyleri haberimiz yok

adamlar babalar gibi satıyor

basit ekeonomik tedbirlerle ekonomiyi ayakta tutuyorlar

birde kendilerini haklı görüp baba oluyorlar (unakıtan)

tübitAK da artık işe yaramıyor, ama bu durum böyle olmamalı

senin benim gibi gençler atılım yapmadıkça durum böyle gider

unutmayın devlet ne kadar saçma işler yapsada döviz girişi sağlayacak her şey desteklenir 

siz yeterki güzel bir proje bulun

herşeyi devletten beklemeyin derler ya biraz doğru aslında

sen çıkıp iphone gibi bir değer üretip sattında devletmi mani oldu tabiki hayır

bizim sorunumuz üretim ve değer yaratmakta 

destination@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

birilerinin parmagi var olayda bence zaten.

Sirf orada degil,her emperyalist,kapitalist olmayan ulkede bu sikinti var.Brezilyada iphone alamayan adamlar amerikaya gidince 2 tane aliyor brezilyadan aldigimin 1 tane iphone parasina esit diyor.

Ortadogu bilmemnesi gerceklesse de,rahatlasa herkes bizde yolumuza devam etsek normal.

Endonezyada %95ten fazla devlette yiyicilik var.Rusya desen cok farkli degil.

Suan TRde saglik hizmeti,ilaclar gibi seyler ucuzladimi bedavami bilmiyorum ama devletin sagladigi hizmetler iyilestikce vergiler de artar.

ahmet mehmet tayyip bugun var yarin yok,onemli olan sistemin degismesi.

Toplam Hit: 7105 Toplam Mesaj: 49