Devlet Neden Bu Kadar Çok Vergi Alıyor.
-
guldurdun hoca gerisin okusan anlardın zaten
bu kadar fevri bir milletiz işte
devamını okusa senin dediğin aynı şeyi dediğimi göreceksin neyse..
edit: sinirlendim yeminle o kadar yazı yazdım adam ilk iki satırla sikti attı amk =)
herşeyi dümdüz mü anlatalımda anlayasın amk
DestinatioN tarafından 18/Tem/13 16:35 tarihinde düzenlenmiştir -
peki niye hiçkimse kar ettiği defalarca kanıtlandığı halde zarar ediyor denilip yok pahasına satılan kurum kuruluşlardan bahsetmiyor eskiden onların gelirleri vardı ve azımsanacak bir miktar değildi şuan onlar satılınca elde edilen sıcak parad suyunu çekti yüzden bize yükleniyorlar
-
@husnu
dövizin olmazsa kendi üretmediğin malı nasıl alacaksın. benzini doğalgazı vs gibi bütün birinci öncelik taşıyan yaşamı idame ettiren şeyleri nasıl alacaksın.
döviz bu manada çok değerlidir. konvretbil paralar değerlidir ua piyasalarda bu açıdan bakarsak
elde döviz olmazsa tüp doldurmak için gene sıralarda bekler fiş ile alırdık çoğu hayati şeyleri
türkiye ekonomisini dönemler boyunca incelerseniz en buyuk sıkıntını dovız ve üretim azlığı oldugunu görürsünüz
dövize ne zaman ihtiyaç duymayız biliyorumusunuz; herşeyi kendimiz ürettiğimizde. böyle bir ülke var olamayacağı için söylediklerim önemlidir
ekonomi garip bir bilim dalı benim senin ve bu forumdaki çoğu kişinin anlayamayacağı kadar karışıktır
olaylara benim yorumum bilimsel açıdan budur, elbet yanlış noktalarım vardır
ama çözüm önerisi tektir, dış ticaret dengesi. bunu içinde üretim şarttır.
@dead march: yazdıgım yazıda sordugunun cevabı var ama son söylediğin şey benide korkutuyor
DestinatioN tarafından 18/Tem/13 16:50 tarihinde düzenlenmiştir -
şu ağaç için eylem yapanlar nerde yapsınlar bakalım akaryakıt ötv içinde bir eylem bu halk sikilmeye mahkum mu amk...
işte herkesin dümeni tıkırında soyguna devam ettikleri için sesini çıkarmıyo millet... -
oda ihracat yapıyor sende..
1 telefon : 2000 TL 2000TL lik domates kaç kasa yapar..
Haklısınız abicim.. y...yemişiz haberimiz yok.
-
Birde gelişiyoruz demeleri yokmu insana asıl koyan o..
Ulan ben asgari ücretle çalışıp yarısını vergi verdikten sonra sokarım öyle gelişmeye..
Dünya'nın heryerinde devlet düzenleri; devamlı halkı skmeye yöneliktir, bu sadece bizim ülkemize özgü birşey değil malesef..
Düzen değişir, ama düzülen asla değişmez..
CEO tarafından 18/Tem/13 17:00 tarihinde düzenlenmiştir -
herşeyi sattı vergi sistemine döndük
+ olarak O.Ç olduklarından
-
Vergi kaçakçılığı muhtemelen bi hayli yüksek olup önüne geçilmediğinden/geçilemediğinden, kaçıranlardan alınamayan vergi sizden bizden vatandaştan alınıyor.
Dün bloomberg'in yaptığı bir liste vardı, hakikaten dünyadaki en pahalı benzin olarak gözüküyordu bizimki. Wikide falan da öyle geçiyor, doğruluğuna kesin gözle bakamam ama öyledir herhalde :)
Yalnız şu da gözüme çarptı, alım gücü/alınabilirlik tarzı bir kriter daha vardı benzin için, türkiye ortalamanın daha iyisinde bir çizgideydi o aşamada. Yani bilemiyorum, yurtdışında bir çok ülkede litre fiyatı bizden daha ucuz olabilir ama bir şekilde alamıyorlardır, engel vardır, limit vardır, gelirlerine göre orantılanınca türkiyeden daha pahalıdır vs...
-
tht kardeşim haklısın yemişiz birşeyleri haberimiz yok
adamlar babalar gibi satıyor
basit ekeonomik tedbirlerle ekonomiyi ayakta tutuyorlar
birde kendilerini haklı görüp baba oluyorlar (unakıtan)
tübitAK da artık işe yaramıyor, ama bu durum böyle olmamalı
senin benim gibi gençler atılım yapmadıkça durum böyle gider
unutmayın devlet ne kadar saçma işler yapsada döviz girişi sağlayacak her şey desteklenir
siz yeterki güzel bir proje bulun
herşeyi devletten beklemeyin derler ya biraz doğru aslında
sen çıkıp iphone gibi bir değer üretip sattında devletmi mani oldu tabiki hayır
bizim sorunumuz üretim ve değer yaratmakta
-
birilerinin parmagi var olayda bence zaten.
Sirf orada degil,her emperyalist,kapitalist olmayan ulkede bu sikinti var.Brezilyada iphone alamayan adamlar amerikaya gidince 2 tane aliyor brezilyadan aldigimin 1 tane iphone parasina esit diyor.
Ortadogu bilmemnesi gerceklesse de,rahatlasa herkes bizde yolumuza devam etsek normal.
Endonezyada %95ten fazla devlette yiyicilik var.Rusya desen cok farkli degil.
Suan TRde saglik hizmeti,ilaclar gibi seyler ucuzladimi bedavami bilmiyorum ama devletin sagladigi hizmetler iyilestikce vergiler de artar.
ahmet mehmet tayyip bugun var yarin yok,onemli olan sistemin degismesi.