folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Devlet Vatandaşı Böyle Fişledi



Devlet Vatandaşı Böyle Fişledi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2009
    Erkek

    Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde jandarma ve polis tarafından ilçede çok sayıda kamu görevlisi ve vatandaşın fişlendiği ortaya çıktı.

    Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak’ın en başlarda yer aldığı fişleneler listesinde, siyasi partilerin ilçe yöneticileri ve aktif üyeleriyle, 77 yaşındaki sade vatandaşlar, hatta kadınlar da bulunuyor.

    Hozat Jandarma Komutanlığı ve Hozat Emniyet Amirliği tarafından yapıldığı belirtilen fişleme iddiaya göre kaymakamın talimatıyla yapıldı. Kaymakamlık, jandarma ve poliste birer kopyası bulunan fişleme dosyalarında, kişilere ait birçok bilgiye yer verildi. Kişilerin kimlik bilgileri, ev adresi ve telefon numarasının yer aldığı fişleme dosyalarında, kilosuna, saçına ve göz rengine, konuşma şekline ve bağlantısı olduğu ileri sürülen örgüt ve görevine kadar bilgiler yer aldı.

     

    Fişlenen kişinin kimlik bilgileri doldurulduktan sonra fotoğrafı da eklenerek, hazırlanan çizelgenin en alt kısmında Arşiv Kayıtları ve İstihbarat Bilgileri bölümü altında kişiye ait her türlü değerlendirme, hangi örgüte sempati duyduğu yada hangi örgütler ile ilişkisi bulunduğu, Özel yaşamı, kişisel zaafları, gittiği yerler, görüştüğü kişiler, seçimlerde hangi siyasi partiye oy verdiği gibi bilgilere yer verildi. Fişlenen kişilerin çoğu birden çok örgütle ilişkili gösterildi, yaşlı kişilerin bile örgütle ilişkisinin bulunduğu, yardım ve yataklık yaptığı yazıldı.

    Yapılan yasal düzenlemeler ve demokratikleşmede atılımlar sayesinde, fişlemenin kesin olarak son bulduğuna ilişkin açıklamalara rağmen, bu dosyalardaki bilgilerden Hozat’taki fişlemenin yakın zamana kadar devam ettiği ortaya çıktı.

    FİŞLENENLER LİSTESİNDE KİMLER VAR

    Hozat’ta fişlenenler listesinin baş sıralarında Belediye Başkanı Cevdet Konak ve ardından kamu görevlileri yer aldı. Kamu görevlileri arasında Özel İdare Müdürü, Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki Şube Müdürleri dikkati çekerken, onları ilçedeki okul müdürleri, adliye çalışanları ve diğer bazı kamu görevlileri izledi.

    Siyasi partilerin Hozat’taki ilçe başkanları ve yöneticileri ile aktif üyeleri de fişleme listesinde yer aldı. Ak Parti İlçe Başkanı İshak Aydın’ın yanı sıra oğlu Serkan Aydın’ın da bulunduğu fişleme listesinde, çok sayıda BDP’linin adına rastlandı.

    Fişlenenler arasında 77 yaşlarında olan ve hiçbir siyasi parti ve örgüt ile ilişkisi olmayan yaşlı köylüler ve bir çok kadının da bulunduğu dikkati çekti.

     

    EMNİYET MÜDÜRÜ: YAPANLAR GEREKLİ CEZAYI ALACAK

    Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, kurumsal olarak, kişisel bilgileri kaydetmek gibi hiçbir faaliyetlerinin olmadığını belirterek, “Kurumumuz hiçbir şekilde bu tür durumlara müsade etmez. Böyle bir durum söz konusu ise bunu hazırlayanlar gerekli cezayı alacaktır. Böyle bir duruma ne ben ne de kurumum asla müsaade etmez” dedi.

    Tunceli’de yaklaşık bir yıldır görev yapan Emniyet Müdürü Yılmaz, DHA muhabirine şunları söyledi:

    ”İlk kez bilgim oluyor. Bir yılı aşkındır Tunceli’de görev yapıyorum. Temel prensibim her zaman hukuk kuralları çerçevesinde görev yapmak ve bütün emniyet personelinin hukuk dışına çıkmadan görev yapmasıdır. Zaten özel hayatın gizliliği kapsamında bu bilgilerin elde edilmesi kesinlikle suçtur. Bu tür faaliyetler herhangi bir kurumsal talimata dayanmadan yapılıyorsa sorumluların tespiti için ilgili organlar derhal bu sorumluları tespit etmek için çalışırlar. Ben de eğer böyle bir durum varsa ortaya çıkması için derhal inceleme başlatılması için gerekli yerlerden talepte bulunacağım. Eğer gerçekten böyle bir fişleme varsa kesinlikle hukuksuzdur ve açığa çıkması içinde ne gerekiyorsa yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.”

    BARO: HUKUKTA YERİ YOK

    Hozat’taki fişlemeyle ilgili Tunceli Barosu Başkanvekili Özden Eren Başkavak Gül, yapılan fişlemenin ne ulusal ne uluslararası hukukta yeri olduğunu, böyle bir durumun asla kabul edilemeyeceğini söyledi. İlçe halkının gencinden yaşlısına, esnafından kamu kurumunda çalışanına kadar bir şablona bağlı kalınarak ‘suçlu’ ilan edildiğini vurgulayan Gül, şunları söyledi:

    ”Özel hayatın gizliliği ihlal edilmiş, düşünce ifade özgürlüğü ihlal edilmiş, bir bütün olarak bu belgeler doldurulmuş ve hiçbir yasal dayanağı söz konusu değil. Kimi zaman bir vatandaş konsere gittiği için, kimi zamanda herhangi bir vatandaş başka bir vatandaş ile selamlaştığı için örgüt üyesi ilan edilmiş görülüyor. Dolayısıyla bu belgelerin hukuk açısından kabul edilir hiçbir yanı bulunmamaktadır. Bu belgeler, ilçeye gelen üst düzey devlet görevlilerine ilçe halkını tanıtmak ve bir önyargı oluşturmak amacıyla hazırlanmış olabilir. Kesinlikle hukuka aykırıdır ve bu belgeleri düzenleyenler derhal açığa çıkarılmalı, yargılanmalı ve gerekli cezalar uygulanmalıdır. Ayrıca bu belgelerde ismi geçen her vatandaşın dava açma ve tazminat açma hakkı vardır.”

    BELEDİYE BAŞKANI NASIL FİŞLENDİ

    HOZAT’taki fişlenenler listesinin başlarında bağımsız Belediye Başkanı Cevdet Konak yer aldı. Kişisel bilgileri, kilosu, boyu, saç rengi ,göz rengi ve telefon numarası adresi verilen Başkan Konak’ın, bağlı bulunduğu örgüt ve görevi bölümüne ise TKP/ML TİKKO örgütü sempatizanı olduğu yazıldı.. Bir çok örgütle ilişkisi olduğu ileri sürülen Cevdet Konak’ın bağlı bulunduğu Karaballı Aşireti’nin 1938 Dersim İsyanı sırasında devlet otoritesine karşı geldiği ve Karaballı Aşireti’nin tamamının TKP/ML TİKKO sempatizanı olduğu yazıldı. Fişlemede Cevdet Konak’ın ‘Arşiv Kayıtları Bölümü’nde şu ifadeler yer aldı:

    “Cevdet Konak, 2004 yerel seçimlerinde bağımsız aday olarak Hozat Belediye Başkanı seçilmiştir. Karaballı Aşiretine mensup olup Karaballı Aşireti 1937-38 dersim isyanına katılarak devlet otoritesine karşı gelmiştir.

    Aşiret TKP/ML- TİKKO terör örgütü sempatizanıdır.Cevdet Konak hakkında 25.08.1994 tarihinde Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından devrimci sol terör amaçlı gizli örgüt kurmak suçundan hakkında yasal işlem yapılmıştır. 20 mart 2005 günü PTT binası ve Remar market önüne Hozat Belediye görevlileri tarafından ‘Halkımın barış ve kardeşliğin sembolü olan newroz bayramını kutluyorum. Hozat Belediye Başkanı’ ibareli bez afişler ile ilgili olarak Cevdet Konak hakkında yasal işlem yapılmak üzere İçişleri Bakanlığı’na yazı yazılmıştır. 2007 yılı milletvekili genel seçimleri dolayısıyla DTP milletvekili adayı Şerafettin Halis’in Tunceli merkezinde açılan seçim bürosunda Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak’ın yaptığı konuşmada ‘Bağımsız Kürdistan’ ibaresi ile ilgili olarak gözaltına alınıp Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmiş, TEM Şube Müdürlüğü tarafından hakkında hazırlanan tahkikat evrakları ile Tunceli C. Başsavcılığına intikal ettirilmiş, ilk sorgusuna müteakip serbest kalmıştır. Cevdet Konak Özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belediye tarafından halkın sempatisini kazanmak için ilçede konser düzenler, ilçede yapılan tüm etkinliklere katılır. Devletin kurumlarına karşı mesafelidir, TKP/TİKKO sempatizanıdır. DTP İlçe Başkanı Deniz Yıldırım ile belediye binasında sık sık Özel görüşmeler yapar, ayrıca ilçede terör örgütlerine yakınlığı ile bilinen şahıslar ile belediye binasında toplantılar düzenler. 2009 yılı mart ayında yapılacak olan belediye başkanlığı seçimleri ile ilgili olarak aynı şahıslar ve Temel Haklar ve Özgürlekler Derneği üyelerinin katılımı ile 26.12.2008 günü değerlendirme toplantısı yapmıştır. İstanbul ilinde su ve cola dağıtım şirketi vardır. Sık sık İstanbul iline gider. Dikkat edilmesi gereken bir şahıstır.”

    FİŞLEME LİSTESİNDE 77 YAŞINDAKİ B.K VAR

    Fişleme listesinde Hozat’ta oturan 77 yaşındaki B. K. Da ilk sıralarda yer aldı. Yasa dışı TİKKO örgütüne yardım ve yataklık etmekle suçlanan K. ile ilgili fişleme dosyasında ‘Şu ana kadar yasadışı bir örgüt ile ilişkisi tespit edilememiştir’ denildikten sonra, Arşiv Kayıtları ve İstihbarat Bilgileri bölümünde şu ifadeler yer aldı:

    “Adı geçen şahıs 26.09.2007 tarihinde öldürülen Bülent K. isimli şahsın babasıdır. Bülent K.’nın TİKKO terör örgütüne yardım ve yataklık etmekten suç kaydı bulunmaktadır. B.K. ilçemiz merkezinde ikamet etmekte olup, boşta gezmektedir, örgüte yakın kişiler ile ara sıra görüşmektedir, şu ana kadar örgüt ile ilişkisi belgelendirilememiştir. B.K.’nın ifade dosyasında örgüte yardım ettiği şeklinde ifadesi mevcuttur.”

    DHA


    ;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ağustos/2005
    Erkek

    Bence,ülkemizde bu tür fişlenmesi gereken kişileri sanal olarak kayıt altına alan ekipler var.Görevlerini iyi de yapıyorlar ki buna şöyle bir örnek vermemiz mümkün.
    Polis teşkilatı suçluyu eliyle koymuş gibi buluyor.Nasıl?
    Facebook sayesinde.

    Sizce de yeterince fişlenmemişmiyiz?

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2011
    Erkek
    tosun bunu yazdı

    Bence,ülkemizde bu tür fişlenmesi gereken kişileri sanal olarak kayıt altına alan ekipler var.Görevlerini iyi de yapıyorlar ki buna şöyle bir örnek vermemiz mümkün.
    Polis teşkilatı suçluyu eliyle koymuş gibi buluyor.Nasıl?
    Facebook sayesinde.

    Sizce de yeterince fişlenmemişmiyiz?

    Bu facebook da arkadaş listeside çok önemli seni kim tanıyorsun veya sen kimi tanıyorsun vb.. hangi müzikleri seviyorsun koyduğun müziklerden bakabiliyorlar düşüncelerini vs.. herşeyi rahat rahat öğreniyorlar : )


    küfrederiz villalara kulübeden
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackmir
    blackmir's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ekim/2002
    Erkek

    Bi zahmet bunlarıda yapsınlar 

    TKP/ML TİKKO sempatizan diyorsun.

    o gösteridğin resimler de ek olarak boy kilo var Zaten askere gittiysen bütün boy kilo bilgilerin var ehliyet aldıysan veya pasaport aldıysan parmak izinde var.

    Pek fişlenmiş bir durum yok yani...

     

    Aşiret TKP/ML- TİKKO terör örgütü sempatizanıdır.Cevdet Konak hakkında 25.08.1994 tarihinde Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından devrimci sol terör amaçlı gizli örgüt kurmak suçundan hakkında yasal işlem yapılmıştır. 20 mart 2005 günü PTT binası ve Remar market önüne Hozat Belediye görevlileri tarafından ‘Halkımın barış ve kardeşliğin sembolü olan newroz bayramını kutluyorum. Hozat Belediye Başkanı’ ibareli bez afişler ile ilgili olarak Cevdet Konak hakkında yasal işlem yapılmak üzere İçişleri Bakanlığı’na yazı yazılmıştır. 2007 yılı milletvekili genel seçimleri dolayısıyla DTP milletvekili adayı Şerafettin Halis’in Tunceli merkezinde açılan seçim bürosunda Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak’ın yaptığı konuşmada ‘Bağımsız Kürdistan’ ibaresi ile ilgili olarak gözaltına alınıp Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmiş, TEM Şube Müdürlüğü tarafından hakkında hazırlanan tahkikat evrakları ile Tunceli C. Başsavcılığına intikal ettirilmiş, ilk sorgusuna müteakip serbest kalmıştır. ”

     

    blackmir tarafından 16/Kas/12 13:49 tarihinde düzenlenmiştir

    "Sevin O seni her an yaşattığı için ." "Üzül O nu bir an yaşayamadığın için."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Haziran/2009
    Erkek

    heil führer


    Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    yapması gerekilende o zaten

    ben kendi müşterilerimi bile fişliyorum yaklaşımını en son adama ne söyledim adamın tavırlarını felan not düşüyorum hep :)

    DJ_Alper tarafından 16/Kas/12 14:34 tarihinde düzenlenmiştir

    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Fişlenmesi gereken kişi/ler fişlenir,


    Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Haziran/2007
    Erkek

    Turnusol kagidi gibi konu, tebrikler


    I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Amerika yapsa bi şey olmaz ama.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    askerliğimin 4 ayı, 1 ay acemilik hariç tamamı , jandarma için bu fişleri bilgisayara girerek geçti 

    çokta iyi yapıyorlar  , iyiki de yapıyorlar 

    yasalara saygılı bir vatandaşın bilgilerinin devlette kayıtlı tutulması ile ilgili ne gibi sorunu olabilir ki? 

    jandarma bu kartlar sayesinde her hangi bir olay olduğunda anında buluyor, bu adamın belalısı kimdi kim bu adamın ineğini çalar kim canına kasteder ... 

    askerde yanlış olmaz , adam vatanmillet düşmanı itin köpeğin komonistin dincinin tekiyse ebesini siksinler en ufak yamuğunda , fevkalade olur 

     


    herşeyin bir şeyi vardır
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 01/Temmuz/2007
    Erkek

    Jandarma'da bu tür bilgi fişleri mevcuttur. Bir kısmını askerliğimde işlediğimden biliyorum. Ama şöyle bir gerçekte var ki bizim toplumumuz çok ama çok cahildir. Çünkü eğer bir TC kimlik numaran varsa, herhangi bir şekilde ÖSYM sınavlarından birine girmişsen, vergi ödüyorsan, resmi olarak bir işe girdiysen vs vs vs

    Bütün bilgileriniz bir havuzda toplanıyor zaten. GBT denen olgu da biraz budur. Yani hakkınızda genel bilgiler o 11 haneli numaralarla anında öğrenilir. Burda ki bilgi fişleri ise ''şüphelenilen'' insanlar için kullanılır. Askeriyede ki bazı ahmaklar bunun ''vatan haini'' listesi olduğunu zanneder, bazı geri zekalılar ise haklarında bilgi fişi oluşturulduysa ''tüm bilgilerinin afişe'' edildiğini zannediyor. 

    Velhasıl kelam; fişleme diye bişey yoktur. Çünkü devletin senle ilgili bilgi edinmesi için fişlemeye ihtiyacı yoktur. İnanmıyorsanız kimliğinizde ki 11 haneli rakama bakmanız yeterlidir...


    kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
Toplam Hit: 3347 Toplam Mesaj: 24