Dgs Ve MYO"Lar Hakkında Bilgisi Olanlar ?
-
hocalar ben meslek lisesi çıkışlı bi bilgisayar programlama öğrencisiydim mezun oldum össye girdim ve tabikş bş bok yapamadımn (: şimdi benim sorum ankarada adam gibi myo blup düzenli çalışarak Dgs ile bilgisayar mühendisliğine geçiş yapıcam ama az bilgiye sahibim biraz araştırdım ama bişey anlamadım :) tbtde illaki böle geçiş yapmış yada yapacak olan müritler vardır onlar birazcık bilgi alabilirsem çok sevinirim :)
ayrıca ben şimdi hacettepe myo ya gitmeyi düşünüyorum giden varsa nasıl bi yerdir acaba ?
-
hocam bende meslek lise çıkışlı bilgisayar pro. mezunuyum ve bende myo ya gidecem.
şimdi gelelim senin sorulara;
-Dgs sınavı zorlu bi sınav olduğu için myo da okuduğun bölümün öğrencilerinin içinde %10' girmen önerilir.
-Dgs yi kazandıktan sonra öğretmenlik veya mühendislik büyük ihtimalle öğretmenlik olması lazım bi 3 yıl da orda okuyosun.
-Ha bide bilg. pro. nun stajı baya zor gibi 100 sayfaya yakın staj dosyası hazırlaman gerekiyo.(arkadaşlardan biliyorum).
-
hocam mühendisliğede geçiş yapabiliyosun die biliyorum ben ben hatta yapan kişileri tanıyorum :S
-
doğrudur hocam onu kesin demedim zaten :D
-
anti_usa bunu yazdı:
-----------------------------
doğrudur hocam onu kesin demedim zaten :D
-----------------------------tırstım bi an hedef mühendislik olunca :)
-
dgs öss ye göre çok daha basit ve kolay bir sınav. arkadaşım öss de barajı zar zor geçmişti. iki yıllığa gitti izmirde. derslere düzenli gitti. okul 1.si oldu. dgs ye toplam 1.5 ay çalıştı 150-200 arasında bi derecesi vardı. şimdi itü telekomu bitirecek seneye.
öss ye göre daha kolay ve stressiz bir sınav dgs. ama 3 hak veriyolar işte orası biraz kötü. zaten mühendislik istiyosan kasmak zorundasın. ben bilgisayar müh. okuyorum itü de. kasmadan bi dersi bile geçemezsin. orası bi gerçek.
dgs nin kötü bir yönü de okulda ilk sene çok zorlanıyorsun. bir anda yoğun bir programa giriyosun ve 1.5 sene kadar hayata ara vermek zorunda kalıyosun. kredileri veremediğin takdirde okuldan atıyolar.
açıkçası dgs kolay ama girdikten sonrası çok zorlayıcı.
-
ZaGaNoS bunu yazdı:
-----------------------------dgs öss ye göre çok daha basit ve kolay bir sınav. arkadaşım öss de barajı zar zor geçmişti. iki yıllığa gitti izmirde. derslere düzenli gitti. okul 1.si oldu. dgs ye toplam 1.5 ay çalıştı 150-200 arasında bi derecesi vardı. şimdi itü telekomu bitirecek seneye.
öss ye göre daha kolay ve stressiz bir sınav dgs. ama 3 hak veriyolar işte orası biraz kötü. zaten mühendislik istiyosan kasmak zorundasın. ben bilgisayar müh. okuyorum itü de. kasmadan bi dersi bile geçemezsin. orası bi gerçek.
dgs nin kötü bir yönü de okulda ilk sene çok zorlanıyorsun. bir anda yoğun bir programa giriyosun ve 1.5 sene kadar hayata ara vermek zorunda kalıyosun. kredileri veremediğin takdirde okuldan atıyolar.
-----------------------------adam öss ye çalışmadı 6 ay 1.5 sene ve de ünide hayatını bitirmesini mi bekliyosun :)
-
ZaGaNoS bunu yazdı:
-----------------------------dgs öss ye göre çok daha basit ve kolay bir sınav. arkadaşım öss de barajı zar zor geçmişti. iki yıllığa gitti izmirde. derslere düzenli gitti. okul 1.si oldu. dgs ye toplam 1.5 ay çalıştı 150-200 arasında bi derecesi vardı. şimdi itü telekomu bitirecek seneye.
-----------------------------hoca haklı olabilirsin ama ben herşeyi göz önüne aldım hayata 1,5 sene ara veririm geri kalan hayatımı yaşarım buda var :) ondan ne gerekiyosa yapıcam işte
-
www.dikeygecis.org bu siteden tüm sorularının yanıtlarını alabilirsin.
dgs sorularının hepsi öss bölüm 1 tarzındadır.
neredeyse bütün soruları yapman lazım hatasız (:
ve en önemlisi myo'nu dereceyle bitirmen yada notları yüksek tutman lazım
-
SilenC3 bunu yazdı:
-----------------------------
ZaGaNoS bunu yazdı:
-----------------------------hoca haklı olabilirsin ama ben herşeyi göz önüne aldım hayata 1,5 sene ara veririm geri kalan hayatımı yaşarım buda var :) ondan ne gerekiyosa yapıcam işte
----------------------------- -
Never-More bunu yazdı:
-----------------------------ZaGaNoS bunu yazdı:
-----------------------------adam öss ye çalışmadı 6 ay 1.5 sene ve de ünide hayatını bitirmesini mi bekliyosun :)
-----------------------------Hayır sanae adam çalışırım diyo sen niye yorum yapıyosun hocam ki?