Dgs Ve MYO"Lar Hakkında Bilgisi Olanlar ?
-
Never-More bunu yazdı:
-----------------------------ZaGaNoS bunu yazdı:
-----------------------------dgs öss ye göre çok daha basit ve kolay bir sınav. arkadaşım öss de barajı zar zor geçmişti. iki yıllığa gitti izmirde. derslere düzenli gitti. okul 1.si oldu. dgs ye toplam 1.5 ay çalıştı 150-200 arasında bi derecesi vardı. şimdi itü telekomu bitirecek seneye.
öss ye göre daha kolay ve stressiz bir sınav dgs. ama 3 hak veriyolar işte orası biraz kötü. zaten mühendislik istiyosan kasmak zorundasın. ben bilgisayar müh. okuyorum itü de. kasmadan bi dersi bile geçemezsin. orası bi gerçek.
dgs nin kötü bir yönü de okulda ilk sene çok zorlanıyorsun. bir anda yoğun bir programa giriyosun ve 1.5 sene kadar hayata ara vermek zorunda kalıyosun. kredileri veremediğin takdirde okuldan atıyolar.
açıkçası dgs kolay ama girdikten sonrası çok zorlayıcı.
-----------------------------adam öss ye çalışmadı 6 ay 1.5 sene ve de ünide hayatını bitirmesini mi bekliyosun :)
-----------------------------açtığım konudan bsg lütfen burda gelecek tartışması yapıyoruz !
-
hoca kendimden biliyorum bi alternatif örnek rene :S 2 sene okuduktan sorna dgs ile mühendisliğe geçiyorsun ancak dgs deki sorular basit,uzun,kısıtlı bi süre ve çok net çıkarman gerekicek.Ama tabikide bunlar yapılmayacak şey değil .Eğer ilk sene ipin ucunu sağlam tutarsan gerisi gelecektir.Açıköğretim konusunda ise ; işletme ve iktisat gibi bölümleri okuyabiliriyorsun diye biliyorum .
-
nakamura2 bunu yazdı:
-----------------------------Never-More bunu yazdı:
-----------------------------ZaGaNoS bunu yazdı:
-----------------------------dgs öss ye göre çok daha basit ve kolay bir sınav. arkadaşım öss de barajı zar zor geçmişti. iki yıllığa gitti izmirde. derslere düzenli gitti. okul 1.si oldu. dgs ye toplam 1.5 ay çalıştı 150-200 arasında bi derecesi vardı. şimdi itü telekomu bitirecek seneye.
öss ye göre daha kolay ve stressiz bir sınav dgs. ama 3 hak veriyolar işte orası biraz kötü. zaten mühendislik istiyosan kasmak zorundasın. ben bilgisayar müh. okuyorum itü de. kasmadan bi dersi bile geçemezsin. orası bi gerçek.
dgs nin kötü bir yönü de okulda ilk sene çok zorlanıyorsun. bir anda yoğun bir programa giriyosun ve 1.5 sene kadar hayata ara vermek zorunda kalıyosun. kredileri veremediğin takdirde okuldan atıyolar.
açıkçası dgs kolay ama girdikten sonrası çok zorlayıcı.
-----------------------------adam öss ye çalışmadı 6 ay 1.5 sene ve de ünide hayatını bitirmesini mi bekliyosun :)
-----------------------------Hayır sanae adam çalışırım diyo sen niye yorum yapıyosun hocam ki?
-----------------------------iyide hoca şimdi bu adam dersaneye başladı ;
çalışacam dedi çalışmadı :)okulun ilk dönemi herhafta çalışma planı yapıp çalışacam dedi :) çalışma planları turşu olmştur :) her birini yarımşar saat falan uyguladı :)
dersnede dersleri asıp batak oynamaya gidiodu :) bi kere bende gittim ama ben çalışacam diye çıkış yapmıyodum yine :) dersane son hafta çalışma planı yaptı :)
babası bunu yolladı bu bilardoya gitti :)
ben dersanede sınava girdim bu pes cafeye gitti :)
ben bile ondan çok katıldım derslere sınavlara ama ben çalışacam diye bişey iddaa etmemiştim ki :)
bu msjıma cevabı biliyorum ; sanane ya**ak ben çalışcm seni ne ilgilendirio vs. vs. :)alışık olduum laflar vaatler :) sadece ders konusunda değil s... :) genelde her işe başlarken bi gazla başlıo :)
bana kalırsa 2 yıllık oku sanırım 2 yılda açık öğretim okuyunca normal 4 yıllık okumuş gibi oluosun yanlış bilmiosam tabi bi ara vardı bu kalkmadıysa :)
-
theimpossible bunu yazdı:
-----------------------------hoca kendimden biliyorum bi alternatif örnek rene :S 2 sene okuduktan sorna dgs ile mühendisliğe geçiyorsun ancak dgs deki sorular basit,uzun,kısıtlı bi süre ve çok net çıkarman gerekicek.Ama tabikide bunlar yapılmayacak şey değil .Eğer ilk sene ipin ucunu sağlam tutarsan gerisi gelecektir.Açıköğretim konusunda ise ; işletme ve iktisat gibi bölümleri okuyabiliriyorsun diye biliyorum .
-----------------------------açık öğretimi kafamdan sildim sadece mühendislik var hocam ona kasacam ilk seneden başlayıp :)
-
çok kasmak gerekiyo dediği gibi, kazanması kolay össye göre. kazandıktan sonra başlıyoğ zorlayıcı kısmı. adamın azına sı..lar afedersin. uyku bile yalan oluyo çoğu zaman. iyice düşünmek lazım.
-
ZaGaNoS bunu yazdı:
-----------------------------
çok kasmak gerekiyo dediği gibi, kazanması kolay össye göre. kazandıktan sonra başlıyoğ zorlayıcı kısmı. adamın azına sı..lar afedersin. uyku bile yalan oluyo çoğu zaman. iyice düşünmek lazım.
-----------------------------başka seçenek kalmadı hoca bu son yaptım yaptım yapamadım o zaman neler olur bilmiom işte :))
-
meslek lisesi cıkıslıysan aynen benim gibi sonun belli (Amele)
-
dgs bende myo bitirdim ancak sınava girmedim ama giren ve kazana arkadaşlarım vart ben mermer teknikerliği bitirdim belki bölülmüm bilgisayar bölümüne göre daha az yaygın olduğundan kazanması çok kolay olduğunu söylüyorlar tabi türkiyewdeki heman hemen bir bütün ünilerin 2 yıllık programlamalarında bilgisayar var bu yüzden sınava giren sayısı çok olacaktır o yüzden senini hem okula çalışıp derslerini yüksek tutman gerekki okuldan alacağın puan yüksek olsun hemde dgs sınavına çalışman gerek iy inet çıkarman gerek ben senini yerinde olsaydım şöle yapardım meslek lisesinden bilgisayar çıkışlısın 2 senelik olarak elektroniği tercih et bence hem elinde 2 meslek olur hem biliyorsunuz bilgisayarla elektronik birleşince insanın ufku baya geniş oluyor bir bakıma yacaklarının sınırını sen çizebilirsin tercih senini tabi bu benim görüşüm senini için hayırlısı olsun