DGS(Dikey Geçiş Sınavı)
-
Selam arkadaşlar ben bilgisayar programcılığı 2. sınıfa geçtim seneye dgs ye gireceğim hedef bilgisayar mühendisliğine geçmek,dgs yi kazanan arkadaslar varsa nasıl hazırlanmam gerektiğini kısaca yazarsanız sevinirim.
Kursa gitmem şartmı ?? -
matematik çalış hocam öyleyse. eğer devlet düşünüyorsan 80 sorudan en az 70 net yapmalısın matematikten. Türkçeden ise bi 50 en aşağıya. valla kafan basıyorsa kendin çalış yok basmaz diyorsan bi dershaneye yazıl :)
-
hocam Dgs hakkında Pek Bilgim Yok fakat Dersaneye gidince Rahat Geçilebiliyormuş Ders çalışmayı biliorsan Tabi neyse hocam bizde 2 yıllık üniye Gidicez Bi arkadaşımla Pc programcılığı Düşünüyoruz Nasıl Bi Bölüm Eksisi Artısı ne Bi Açıklayabilirmisin
-
Gaara bunu yazdı:
-----------------------------
hocam Dgs hakkında Pek Bilgim Yok fakat Dersaneye gidince Rahat Geçilebiliyormuş Ders çalışmayı biliorsan Tabi neyse hocam bizde 2 yıllık üniye Gidicez Bi arkadaşımla Pc programcılığı Düşünüyoruz Nasıl Bi Bölüm Eksisi Artısı ne Bi Açıklayabilirmisin
-----------------------------Evet hocam bi yardımcı olursan seviniriz.hangi ünide okuyorsun özel mi devlet mi
-
Gaara bunu yazdı:
Devlette okuyorum bilgisayarı kurcalamayı sevenler ve pc yi merak edenler için güzel bir bölüm.Ama bilgisayara merakınız yoksa çok karışık ve zor gelebilir.Şimdiden söyledyim:). İlk zamanlar biraz şaşırırsınız sonra bi bakarsınız bilgisayara hükmetmeye başlamıssınız:)hep bilgisayar ortamında olacagınız için sürekli araştırmanız gerekiyor,yani bildiklerinizin sürekli güncellenmesi gerekiyor , kendinizi güncel tutun ve bol bol araştırın,öğrenin
Ben henüz eksisini göremedim , İş alanı çok geniş hemen hemen bilgisayarın girdiği her yerde çalışabilirsiniz ama öncelikle kendinizi çok geliştirmeniz gerekiyor.. -
extraordinaryy bunu yazdı:
Gaara bunu yazdı:
Devlette okuyorum bilgisayarı kurcalamayı sevenler ve pc yi merak edenler için güzel bir bölüm.Ama bilgisayara merakınız yoksa çok karışık ve zor gelebilir.Şimdiden söyledyim:). İlk zamanlar biraz şaşırırsınız sonra bi bakarsınız bilgisayara hükmetmeye başlamıssınız:)hep bilgisayar ortamında olacagınız için sürekli araştırmanız gerekiyor,yani bildiklerinizin sürekli güncellenmesi gerekiyor :D kendinizi güncel tutun ve bol bol araştırın,öğrenin :)
-----------------------------hocam Zaten asosyal adamlarız 2 mizde pc Bilgisis derken Donanımdada iyi oldumuzu Düşünüyoruz ama Biz Web Tasarımcıyız programcılık Deyince Hangi dilleri Öğretiorlar, Pc basında zaman Geçirebiliriz araştırma Çalışma bizim için sorun olmaz orda hangi Dilleri öğrenebiliriz o var bizim için en azından bos bos 2 yıl geçirmeyelim diyoruz. Alan içi tercih yapıcaz yani normaldede Bilgisayar bölümü okuduk
-
80 sayısal 80 sözel olmak üzere 2 kısımdan oluşan bir sınav.. 160 soru 180 dakika süresi var.Türkçe ve Matemetiği kullanabilme yeteneğini ölçen bir sınav.Zaten çıkmış soruları iyi analiz edebilirsen bunu farkedeceksin.
Bilg. müh. yerleşebilmen için her iki bölümden de en azından 80 de 70 gibi bir net çıkarman gerekecek.Henüz mezun olmamışsınız son iki dönemde okuldaki ortalamanızı çok yüksek tutmaya bakın fazlasıyla faydası olacaktır.
Ben ,sözel kısımdan başarlı olabilmek için gerçekten kitap okumaya çok önem verilmesi gerektiğinin farkına -sonradan- vardım.
Matematikte çok soru çözerek ancak pratiklik kazanmayla yüksek netlere ulaşması gerektiği fikrindeyim
Kursa gitme konusunda sistemli çalışma iradesini kendinde göremiyorsan git derim ..O hususta sıkıntı yok konu eksiklerim var diyorsan da kursa vereceğin parayla özel ders alman bana göre daha mantıklı.
-
Gaara bunu yazdı:
extraordinaryy bunu yazdı:
Gaara bunu yazdı:
Devlette okuyorum bilgisayarı kurcalamayı sevenler ve pc yi merak edenler için güzel bir bölüm.Ama bilgisayara merakınız yoksa çok karışık ve zor gelebilir.Şimdiden söyledyim:). İlk zamanlar biraz şaşırırsınız sonra bi bakarsınız bilgisayara hükmetmeye başlamıssınız:)hep bilgisayar ortamında olacagınız için sürekli araştırmanız gerekiyor,yani bildiklerinizin sürekli güncellenmesi gerekiyor :D kendinizi güncel tutun ve bol bol araştırın,öğrenin :)
-----------------------------hocam Zaten asosyal adamlarız 2 mizde pc Bilgisis derken Donanımdada iyi oldumuzu Düşünüyoruz ama Biz Web Tasarımcıyız programcılık Deyince Hangi dilleri Öğretiorlar, Pc basında zaman Geçirebiliriz araştırma Çalışma bizim için sorun olmaz orda hangi Dilleri öğrenebiliriz o var bizim için en azından bos bos 2 yıl geçirmeyelim diyoruz. Alan içi tercih yapıcaz yani normaldede Bilgisayar bölümü okuduk
-----------------------------Asosyalsanız tam size göre bi meslek:D,programlamada ilk olarak algoritmayı gördük biz daha sonra pascal dilinde örnekler yaparak algoritmamızı ve program yapabilme yeteneğimizi geliştirdik daha sonra da veri yapılarına geçtik,bu dönem yüksek bi ihtimal C dilini göreceğiz,(ben kendim C# çalışıyorum şuan)Web olarak html ,javascript ,css gördük.Sonra adobe dreamweaver de photoshop gördük office programlarının kullanımını gördük,genelde her meslek yüksek okulunda böyle ama bazıları pascal dilini kullanıyor ilk başta bazıları python dilini hatta c ile baslayanlar bile var..
-
bigwave bunu yazdı:
80 sayısal 80 sözel olmak üzere 2 kısımdan oluşan bir sınav.. 160 soru 180 dakika süresi var.Türkçe ve Matemetiği kullanabilme yeteneğini ölçen bir sınav.Zaten çıkmış soruları iyi analiz edebilirsen bunu farkedeceksin.
Bilg. müh. yerleşebilmen için her iki bölümden de en azından 80 de 70 gibi bir net çıkarman gerekecek.Henüz mezun olmamışsınız son iki dönemde okuldaki ortalamanızı çok yüksek tutmaya bakın fazlasıyla faydası olacaktır.
Ben ,sözel kısımdan başarlı olabilmek için gerçekten kitap okumaya çok önem verilmesi gerektiğinin farkına -sonradan- vardım.
Matematikte çok soru çözerek ancak pratiklik kazanmayla yüksek netlere ulaşması gerektiği fikrindeyim
Kursa gitme konusunda sistemli çalışma iradesini kendinde göremiyorsan git derim ..O hususta sıkıntı yok konu eksiklerim var diyorsan da kursa vereceğin parayla özel ders alman bana göre daha mantıklı.
-----------------------------Öncelikle açıklama için çok teşekkür ederim-birde açık öğretim okuyacagım için kursa gitsem düzen açısın dan iyi olur,Matematikte çok fazla bi sıkıntım yok ama türkçede biraz zaman sıkıntısı var onu da kitap okuyarak çözecegim galiba
-
Aynı durumdayım bende arkadaşlar gene iyimser konusmus. net sayınız 70 den yüksek olmalı her iki derstende. mat 1 konularının tamamına hakim olmanız lazım. ve mantık sorularına komple hükmetmeniz(miz)gerekiyor
-
Az önce 2011 dgs sorularına baktım da matematikte çok problem sorusu var süre açısından baya sıkıntı olacak gibi neyseki daha çok var umarım başarırız arkadaşım