DGS(Dikey Geçiş Sınavı)
-
GUARDIAN bunu yazdı:
-----------------------------
rockes bunu yazdı:
bn bu yıl girdim türkçe çok kolaydı olabildiğince matematik çalış 80 türkçeden 4 5 tane boş braktm 2 3 te yalnış çıkarsa 73 civarı net bekliom matemetikten de 10 tane yetişti :D(hiç anlamam da)
la ben bunla nerenin makina mühendisiliğine gecerim ??
Moralini bozmak istemem ama 10 tane sayısal yapabildiysen hiçbiryere giremezsin.Makine mühendisliğine girebilmen için en kötü ihtimal 70 sayısal 65 sözel yapman lazım.Ki bu netlerle bile girememe ihtimalin var.DGS tamamen zamana dayalı bir sınav,çok basit sorular çıkıyor.Bu yüzden herkez çok fazla net çıkarıyor ve doğal olarak hata payı çok düşük bir sınav,kusursuz olman isteniyor.Biyerlere rahat girebilmen için 80 sayısaldan 70ini garanti yapman lazım.70in üstünde her yapacağın soru işini daha çok kolaylaştırır.Sözeldende 60-65 yine garanti olmalı,üstüne çıktıkça şansını arttırırsın...
-----------------------------zaman sınırsız olsaydı yine 70 ini yapamazdım belki 45 50 :D
-
ben 35 tane net yaptim da mat dan. turkce den 37 tane anca yetistirebildim... diger kalan sorularinda hepsi bos.. okul siralamam iyi. :) acik ogretim sart :)