Diana 4+1 Tamiri (Yardım)
-
-
http://www.hipernex.com/im/pr/m/diana%20ka2500W%20hoparlör%20siyah.jpg
şu gibiyse hiç uğraşma yenisini al
zamanında bendede vardı çok ses kartımı yaktı entegrelerini değiştirdim yine değişen birşey olmadı distorsiyonu fazla vs... :)
-
iyide abicim ses sisteminni ekran kartıyla ne alakası war? onu anlamadım ben
-
agalar yardım edebilcek yokmu?
-
O ekran kartı ses kartı olacak
Sıfırı 30-40ytl
İçindeki bir entegre 3-4ytl 4 tane entegre var bunu yapacak alet edevat diğer malzemelerde sorun var olması gibi gibi gibi başını ağrıtır
-
PEKİ ARKADAŞIM İÇİNDEKİ TRAFO YANMIŞ OLABİLİRMİ?
-
yanmış olabilir olmayadabilir elinde yada birilerinden alabileceğin avometre yada diğer adı ölçü aleti ile ölçebilirsin.
Ölçü aletinde AC 25 volt kademesine getir.4+1in 1nin arkadaki 20 kadar vidasını sök sonra fişe tak dikkat et çarpılma girişte 2 kablo var onlar 220volt elleme oraya çıkışta 3 kablo vardır 2 kırmızı bir beyaz kırmızılar 15 volttur yani ölçü aletiyle kontrol etmen için beyaz kablo ile kırmızıyı sonra diğer kırmızı ile beyazı ölçeceksin.
Sorunu tam açıklamamışsın ona göre yardım etmeye çalışırım.Gece açık kalmış sabah kalktım ses yapıyor :| ?
Çıkış katı yanmış olabilir (entegreler)
Trafo gitmiş olabilir ama ses çıkaramaz fakat şöyle olabilir trafonun bir çıkışı yanmış olabilir ondan opampları çalıştırmıyordur ve bu yüzden ses çıkartıyordur.
Giriş yani ses kartına taktığın kablo zamanla kırılmaya uğramıştır kısa devre olmuştur ondan ses çıkartıyordur gibi
-
sorun 4+1 demi yoksa ses kartındamı bunu tam anlamı ile belirmemişin ilk öncelkle pc nin ses çıkışlarını kulaklık ile denemelisin sorun ses kartından da kaynaklanıyor olabilir ses kartım saglam sorun ses sistemimde diyorsan ışıgı yanıyor ama ses vermiyor diyorsan ses çıkış entegren arızalanmış olabilir ses çıkıyor ama seste hışırtı var ise preanfi devresinde sorun olabilir
trafosu yanmış ise ışık yanmaz ses vermez yani hiçbir şekilde tepki vermez
-
ilginize çok teşekkür ederim içini açtım baktım bi diyod war 1n5404 o yanmış dostuım zaten Telekomünikasyon bölümünda okuorum son sınıfım ölçü aletini bilmiycek kadar da çift dikiş okumuoz daha meslek derslerinden kalmadım ama sorunu çözdüm çok teşşkkürler şimdi kutludan gidip oraya bi diyod aldığım zamn bişiy kalmaz :D
-
arkadaşlar demiştim ya ses sisteminin diyodu yanmış die diyodu deiştirdim ama yine çalışmıo :Sne yapabilirim?
-
arkadaşlar nolur bi yardım edin kaç gündür müzik dinleyemeiom :S